Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2011 12:48 - Доказателство за съществуването на Дядо ви Коледа ;)
Автор: asthfghl Категория: Забавление   
Прочетен: 946 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Дядо Коледа е явление от квантовата механика и може да се окаже във всеки момент във всяка точка на пространството т.е. да посети, което и да е предварително избрано дете, написа в писмо до Vesti.bg писателят Георги Данаилов.

Във Vesti.bg, навярно по недоглеждане, е допусната досадна грешка. Науката опровергавала съществуването на Дядо Коледа!

Като доказателство се използва огромният брой деца, които старецът трябва да посети за кратък отрязък от време, разстоянията, които трябва да измине, непоносимият товар, който елените трябва да теглят и така нататък.

На пръв поглед всичко изглежда логично, но много пъти това, което изглежда логично, е заблуда.

Авторът се е позовал на класическата (нютонова) механика. Но повече от ясно е, че Дядо Коледа е явление от квантовата механика* и освен това е обект, който се движи със скорост равна или близка до тази на светлината.

Според принципът на Хайзенберг Дядо Коледа може да се окаже във всеки момент във всяка точка на пространството т.е. да посети, което и да е предварително избрано дете.

Дори да се основаваме само на общата теория на относителността, добрият старец ще измине за една секунда почти триста хиляди километра, което означава че може да обиколи пет пъти земното кълбо. А той разполата с цяла вечер.

Така че децата могат да бъдат спокойни - има Дядо Коледа. От къде идва грешката на неспоменатия в публикацията на Vesti.bg учен: от неразбираното , че същественото е невидимо за очите, то се възприема само със сърцето.

Казал го е един по-умен от нас човек.

И така, Честита Коледа и Нова година!

------------------------------------
*Квантовата механика е фундаментална физична теория, описваща поведението на микроскопичните частици. При тях тя замества класическата механика на Нютон и теорията на електромагнетизма, защото те не обясняват адекватно наблюдаваните явления на атомно и субатомно ниво.



Тагове:   бъзик,


Гласувай:
5



1. magicktarot - Знаех си!:)))
02.01.2011 09:41
И винаги съм се чудила защо Дядо Коледа не обикаля постоянно, през цялата година. Но сега се сещам - колкото и да е вездесъщ, все пак може би трябва да обиколи цялата вселена - това на квантово ниво може би отнема една земна година? поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4316781
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив