Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2011 16:07 - Загадките на вселената: Негативна енергия
Автор: asthfghl Категория: Технологии   
Прочетен: 2011 Коментари: 2 Гласове:
3



Идеи като квантовата теория, теория на относителността и идеята за Земята, въртяща се около Слънцето днес са общоприети, но учените продължават да се изумяват от загадките, които крие вселената. На човек често му е трудно да повярва на всички изумителни неща, които сме открили, а е почти невъзможно да проумеем колко още тепърва предстоят да бъдат открити.

Негативна енергия

image

На теория най-ниската температура, която може да се достигне е абсолютната нула, точно -273.15°C. Тогава движението на всички частици спира напълно. В действителност обаче, никога не можем да изстудим нещо до тази температура, защото в квантовата физика се казва, че всяка частица има “нулева енергия” – най-ниската възможна енергия, която може да притежава. Това правило важи не само при частиците, но и при вакуума, там се нарича “вакуумна енергия”. Най-лесният начин да се докаже съществуването на тази енергия е да поставите две метални плочки във вакуум близо една до друга и те ще започнат да се привличат. Това е така, защото енергията между плочките резонира при определена честота, а около тях вакуумната енергия резонира на каквато и да е честота. Енергията около плочките е по-голяма от тази между тях и те се привличат. Колкото по-близо са те една до друга, толкова повече се увеличава ефекта и когато разстоянието между тях достигне 10 нанометра, се образува налягане от 1 атмосфера (ефекта на Казимир). Плочките намаляват вакуумната енергия между тях и тя достига стойности под нулевата. Тогава се казва, че пространството има негативна енергия, която притежава някои необичайни свойства.

Едно от свойствата на негативния вакуум е, че в него светлината пътува по-бързо отколкото в нормалния вакуум. Това някой ден може да позволи на хората да пътуват със скорост по-голяма от тази на светлината. Негативната енергия би могла да реши проблема при пространствено-времевите тунели, които макар да са теоретично възможни, не биха могли да останат отворени без нещо, което да ги поддържа.

Друго забележително свойство на негативната енергия е, че може да унищожава черни дупки. Вакуумната енергия често е моделирана като виртуални частици, които се унищожават малко след създаването си. Това не нарушава физичните закони, стига частиците да бъдат унищожени. Ако обаче две частици се появят на хоризонта на събитията на черна дупка, една от тях може да се отдръпне от дупката, а другата да бъде погълната от нея. Така частиците няма да могат да се унищожат и ще получат негативна енергия. Когато частица с негативна енергия попадне в черна дупка, вместо да увеличи масата й, тя я намалява. Така с времето такива частици могат да унищожат черната дупка напълно.

Тази теория е представена за първи път от Стивън Хокинг, за това частиците от този ефект са наречени Хокинг радиация. Това е първата приета теория, която обединява квантова теория с общата относителност – най-голямото научно постижение на Хокинг.

(линк)



Тагове:   физика,


Гласувай:
3



1. gmihov - ОТБСВ
03.01.2011 09:07

Съгласно ОТБСВ / Общата теория за базовата същност на Вечността, като Бог, Природа, космос, Всемир и пр./ има:
1. Едно всеобщо пространство, като част от нея с едно единствено предназначение да бъде всеобщо вместилище и нищо повече. Всичко е в него и то е във всичко. Извън него няма и не може да има нещо.
2. Една материя- един инертен материал, като част от нея и друг такъв няма и не може да има, които съществува в безкраен брой структури и форми с размери между две недостижими граници: нулата и безкрайността.
3. Едно движение – един творец и рушител, като част от нея и друг такъв няма и не може да има.
На базата на тази тройна единна същност няма и не може да има :
1. Структура, която да не е изградена от материя и движение и да не заема част от пространството.
2.Структура , която да не е в движение спрямо общото пространство.
3. Енергия без материя/маса/ и движение.
4. Енергия от вакуум / от пространството и в пространството/ без участие на маса и движение.
5. Пространство и анти пространство.
6. Материя и анти материя.
7. Движение и анти движение.
8. Унищожение на пространство, материя, движение.
9. Преход на материя в енергия и енергия в материя.
10. Гравитация и анти гравитация
11. Изкривено пространство
12. Време, като същност. Има го само, като измерение, продукт на движението, което е същност от триединната същност : пространство-материя-движение, от която и в която произтича всичко във Всемира, включително и човека с тяло, ум и чувства.
Повече и по конкретна информация в gmihov.blog.bg.

цитирай
2. asthfghl - Въпрос:
03.01.2011 17:20
Това звучи интересно, но и доста общо и замъглено. Конкретно свидетелства по всяка от точките - откъде?

И кой е създал този творец, откъде се е взел, с каква цел е сътворил всичко и какво е имало преди това?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4319609
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив