Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2016 15:48 - Абе кво се случва в тоя CERN Бре!?
Автор: asthfghl Категория: Технологии   
Прочетен: 2304 Коментари: 4 Гласове:
25


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Нов неочакван резултат в CERN. В Големия адронен колайдер е била засечена нова частица, като някои от възможните хипотези включват следи от гравитона (частица, за която се предполага, че пренася силата на гравитацията), или по-тежък суперсиметричен близнак на Хигз-бозона.

Междувременно, в небето над CERN уж било забелязано странно атмосферно явление: силно завихряне на облаци и навлизане в тях на странен светещ неидентифициран летящ обект. Предвид естеството на останалите видеоклипове, които фигурират във въпросния Youtube канал, съмненията в умишлена компютърна фалшификация остават най-вероятното обяснение на "явлението".

Любопитно е как една видео измама приковава вниманието на обществеността и медиите много повече, отколкото наистина важното откритие, което същевременно е било направено от учените в CERN.


Тагове:   наука,   физика,


Гласувай:
25



1. mamkamu - :)
13.01.2016 11:33
Ми как няма да шумят повече "общественноста" и медиите, като хората им предлагат загадъчни и мистериозни НЛО-та, а ония улави учени им говорят за някакви си непонятни гравитони, които ни на клип можеш да заснемеш, ни да пипнеш :)

Сериозно, имам чувството, че колкото повече напредват различните клонове на науката, толкова повече се увеличават хората, вярващи в суеверия, мистификации, магии, бабини девитини и прочее. То е било така винаги през човешката история, но напоследък взе да придобива застрашителни размери, подсилени от медиите и Интернет. Сякаш в някакви нови Тъмни векове навлизаме, въпреки улеснения достъп до информация и знания.
цитирай
2. alexs - Вероятно при експериментите се е ...
13.01.2016 11:52
Вероятно при експериментите се е получила мини черна дупка, която бързо се е изпарила поради лъчението на Хокинг....в противен случай да беше погълнала Земята и нас нямаше да ни има вече.
А за новата частица едва ли е гравитон , по-скоро е кьор фишек като свръхсветлинното неутрино. Ако е гравитон това ще е откритието на века.
цитирай
3. asthfghl - 2.
13.01.2016 13:14
Да, имаше предположения за мини черната дупка. Само дето мини черните дупки са по-малки от атом. И изчезват за милионни от секундата. И не могат да засмукват цели облаци, преди да се изпарят.
цитирай
4. asthfghl - 1.
13.01.2016 13:15
Именно. Човек би си помислил, че при наличието на толкова информация, хората щяха да са добре информирани и способни на критическо мислене. А се получава точно обратното: дезинформацията доминира (докато истината си върже обувките, лъжата вече три пъти е обиколила света), а способността на хората да разсъждават все повече закърнява.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4320317
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив