Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2015 10:25 - Инфографика бори митове
Автор: asthfghl Категория: Технологии   
Прочетен: 1032 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
52 популярни мита, разбити на пух и прах в една инфографика

Инфографията, създадена от Дейвид Маккендлес – лондонски автор, журналист и информационен дизайнер, изобразява 52 от най-разпространените погрешни твърдения.

Диаграмата е организирана по цвят (например в зелено са природните митове) и по големината на иконките според това колко са експлоатирани погрешните теории.

Сред тях са следните:

    Езикът има различни сектори, всеки от които усвоява различните вкусове. Нищо подобно. По езика са разположени т.нар. вкусови папили, които съдържат вкусови луковици. Те се намират както в папилите, така и по бузите и мекото небце. Чрез тях усещаме вкус.
    Наполеон е бил с нисък ръст. Наполеон е бил висок точно 170cm, което всъщност е било над средния ръст за французин по онова време.
    Великата китайска стена е видима от космоса. Всъщност внушителната постройка не може да бъде видяна от космоса с невъоръжено око.
    Айнщайн е бил двойкаджия по математика. Немският физик се е провалил на приемен изпит по математика, но след това отлично е усвоил тази научна материя.
    Бръсненето удебелява косъма. Израсналият след бръснене косъм само изглежда по дебел, защото върхът му вече не е заострен, а отрязан по сечение на диаметъра.
    Левият и десният мозък. Не съществува строго разделение между възможностите и „талантите” на лявата и дясната хемисфера. Лявата половина е способна да „научава” функциите на дясната и обратно.
    Сатаната е господар на Ада. Никъде не пише това в Библията.
    Не трябва да се прави секс преди спортно състезание. Няма доказателства, че сексът влошава физическите способности на спортистите. Всъщност е възможно дори да се отрази добре на представянето поради повишения тестостерон.
    Алкохолът сгрява тялото.  Алкохолът спомага за разширяването на кръвоносните съдове, което създава усещането за топлина.
    Черният колан е свидетелство за най-висша форма на майсторство. Черният колан е въведен в джудото през 1880г. и означава владеене на основните техники – не сертификат за нинджа-умения.

Ето и цялата инфографика:

image


Тагове:   наука,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4312424
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив