Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2014 11:37 - Срамът от Розово
Автор: asthfghl Категория: Политика   
Прочетен: 3157 Коментари: 11 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Предполагам, повечето хора са гледали репортажа от село Розово вчера из новините...
Ето и едно мнение по темата:
Евгений Дайнов: В България се развива битов фашизъм, той се легитимира от медиите
Първо на първо, тази писарушка изобщо знае ли какво е фашизъм? Фашизъм е сливане на държавата с едрия бизнес. Понятието няма нищо общо тук. Но това не пречи на разните журналя да го пляскат наляво и надясно.
Все пак като се абстрахираме от горното, можем да заключим, че народът потвърдено вече стигна дъното. Уж "гостоприемният" ни български народ. Срам.
Всъщност това може и да се е случило отдавна - просто сега по-често започнаха, щат не щат, да го отразяват по новините. Забележете: по същите тези новини, които систематично и методично превръщат народа ни в безмозъчно стадо с малоумните си реклами, риалити шоута, несъществени битовизми, дебилски клюки за хора, които са "известни, защото са известни"... и разбира се с безспирните си криминални хроники.
Но най-фрапиращото в репортажите беше, че от цялото село едно малко момиченце единствено се сети да попита, "Ами тези хора къде ще отидат като си нямат къща?" Наглед наивен въпрос, но и скрил много истина. Щом едно дете е гласът на разума, представете си докъде сме я докарали. От цяло село (стадо), детето излезе най-нормално мислещото. Става страшно.
Но спокойно! Много скоро и на това дете ще му промият мозъка. Ще го питаме пак след 10 години, да видим какво ще приказва тогава. Ако въобще може да приказва от напомпените с ботокс джуки, подарък от мама за навършване на пълнолетие.


Тагове:   политика,


Гласувай:
20



Следващ постинг
Предишен постинг

1. megafon - Имено това е в
29.04.2014 11:38
унисон с прочутата толерантност на българина!
цитирай
2. kostadin - Как детенцето не се е сетило за бе...
29.04.2014 12:44
Как детенцето не се е сетило за бездомните българчета и българи.Всеки който оспорва решението на сънародниците ни от Розово да вземе по едно семейство бежанци при себе си .Тази работа се решава само с личен примерКато започнем от президента и свършим с хората ,като тези от Розово.
цитирай
3. asthfghl - ...
29.04.2014 13:06
Костадине, пак не си в час. Става въпрос за 3 (цифром и словом: ТРИ) сирийски семейства, които са взели апартаменти под наем в селото. И изведнъж селяните се събират и решават да ги изритат, щото били "канибали". Това е расизъм и фактът, че се опитваш да му намериш оправдание, само може да говори за теб.

Когато попитаха наемодателя дали им е върнал парите за наема, той каза, че не е. Това пък е незаконно издевателство. За нарушаване на закона не може да има оправдание; за сляпата ненавист пък - още по-малко. Много жалко, че за пореден път си избрал да заемеш погрешната страна.
цитирай
4. asthfghl - Между другото,
29.04.2014 13:10
Безкрайно съм благодарен на комплексираните расистки хейтъри, че се разкриха кои са чрез наглед анонимното цъкане на минуси. Няма да ги излагам чрез цитиране на имената им от статистиката на всеослушание - нека те сами отговарят пред собствената си съвест (ако въобще им е останала такава).
цитирай
5. kostadin - Да бе аз не съм в час. Ти бил ли си в Р...
29.04.2014 13:45
Да бе аз не съм в час .Ти бил ли си в Розово Как можеш да гонвориш за събития които познаваш частично .
Дай пример на гостоприемство!
Това е да си в час!И аз съм ти турrл (- )
Наемодателя е в договорни отношения и ти знаеш ли дали има условие за връщане на пари.

Що се не сърдиш на янките ,че не ни пускат без визи ,а ние сме си отворили границите за тях Даже бази без пари сме им предали.Ами да се понапънат и те да ни помогнат я с сглобяеми къщички я с храна за нарочно пропуснатите хора през Турция.
цитирай
6. asthfghl - ...
29.04.2014 13:47
Добре де, разбрахме вече, че си си избрал позицията на един средновековен троглодит, няма нужда да продължаваш да дълбаеш още по-надълбоко.
цитирай
7. asthfghl - 6. (2)
29.04.2014 16:49
Що се отнася до това,

> бил ли си в Розово Как можеш да гонвориш за събития които познаваш частично

Само погледни собствения си блог. Кое от копи-пейстнатите в него събития познаваш от първа ръка?
цитирай
8. mikolaj - Празник на розата все пак ще има
29.04.2014 18:04
Аз съм от Казанлък и познавам добре селото. Не съм бил там, но то е известно с розобера. След 1 месец в Казанък започва Празника на розата. В Розово ще пристигнат японски и немски туристи, които ще се снимат с младите розоберачи. В хотелите в региона ще се изсипят стотици посетители. Заведенията ще завъртят хубав оборот. Празник на розата ще има. Но той вече ще е само един фалш и лицемерие. Капан за туристи, нямащ нищо общо с гостоприемството.

Аз разбирам местните хора, те се страхуват. Така са научени- да ги е страх, за да бъдат управлявани лесно. Вината е в местната власт и в държавните органи, които трябваше отдавна да започнат информационни кампании. Да се даде шанс на българите да се запознаят отблизо с бежанци, да контактуват лично. Тогава мнението на хоарата ще се промени.

Вместо това обаче, кметицата на Казанлък- Галина Стоянова- да спомена, че е от про-европейска партия (да не казвам коя)- отиде в селото и обясни, че това е едно от "най-чистите села" (???) и че ще предприеме мерки бежанците да бъдат изведени от селото (???) и настанени някъде другаде. Това не е първата й издънка- през октомври тя инициира протестите срещу настаняването на бежанци в Казанлък под претекст, че "в града има военен завод". Същата кметица се хвали с реализирането на европейски проекти, включително за... ромска интеграция. За мен подобни хора са директно за затвора заради призоваване към агресия и расова и религиозна дискриминация.
цитирай
9. asthfghl - 8.
29.04.2014 20:56
Винаги е полезно да получим информация от първа ръка от някой, който е далеч по-близко до случая от всички нас коментиращите тук, взети заедно. Така че благодарности.
цитирай
10. podvodni - По - интересното е, че всичките тези ...
30.04.2014 11:27
По - интересното е, че всичките тези "бежанци" НЕ желаят да останат в България, а да бъдат далеч по - на Запад. Чудно защо, обаче, от Брюксел нещо никак не им се нрави тази идея и силно се противопоставят на нея. Пък после - ние не сме гостоприемни.
Накои са не само с промити, ами са и без мозъци!
цитирай
11. asthfghl - 10.
30.04.2014 11:53
Вярно е, че сегашните закони на ЕС за бежанците са меко казано нечестни. В момента бежанците биват връщани в държавата, през която са влезли (т.е. периферни гранични страни като нашата). А същевременно - помощ от ЕС почти никаква. Само инспекции и едно непрестанно нравоучение за толерантност и т.н.

Да си спомним трагедията с ферибота край бреговете на Италия. Според закона, всеки, който си позволи да помогне на нелегален имигрант да влезе в страната, подлежи на съдебно преследване. И така много местни хора просто си стояха настрана и гледаха как всичките онези африканци се давеха край потъналия ферибот - от страх да не бъдат съдени, че са им помогнали да влязат в Италия.

Един типичен пример как пътят към Ада е постлан с добри намерения. Един закон, който уж е предназначен да помага, води до огромна злина.

Никой не твърди, че другите са ангели, пък ние сме дяволи. Но фактът, че едни други също са дяволи, по никакъв начин не ни прави нас по-големи ангели.

Последната ти забележка изобщо не възнамерявам да я удостоявам с коментар.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4310908
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив