Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2008 00:21 - Никой не е нарушавал правилата на ЕС както България
Автор: asthfghl Категория: Политика   
Прочетен: 1484 Коментари: 2 Гласове:
-1

Последна промяна: 07.07.2009 11:16


"Ди Велт": Никой не е нарушавал правилата на ЕС както България   Спирането на парите за България би могло да доведе до опасни антиевропейски настроения в страната, пише авторитният германски вестник

imageГерманският вестник "Ди Велт" съобщава, че в България вече никой не се учудва, но в Брюксел следят напрегнато случая за злоупотребите на български шеф в пътно управление с 50 милиона евро, които са пари на данъкоплатците в Европейския съюз.

Това не е единичен случай, корупцията в България процъфтява въпреки строгите клаузи от Брюксел, пише вестникът, цитиран от радио "Дойче веле".

На дневен ред са мафиотски убийства и злоупотребата с пари на ЕС. В Еврокомисията са изненадани, защото често писмата им до българските институции не са стигали до отговарящите за това.

От гледна точка на Брюксел нито една страна досега не е нарушавала в такава степен правилата на общността, както България, пише авторитетният германски вестник.

В статията се посочва, че премиерът Станишев е осъзнал проблема и е назначил в началото на май Меглена Плугчиева за своя заместничка. Тя има правомощията да уволнява корумпирани чиновници по свое усмотрение, пише вестникът, като тук допуска неточност, защото в крайна сметка Плугчиева не получи такива правомощия.

В кореспонденцията на "Ди Велт" се припомня, че България не разполага с много време, тъй като Еврокомисията е дала срок до 16 юни да види конкретни резултати за правилното използване на европейските пари.

Ако това не се случи, Брюксел може да не прехвърли обещаните на България милиарди евро за следващите шест години.

България може да не получи близо 11 милиарда от еврофондовете, ако не се справи с проблемите, казва германският евродепутат Елмар Брок.

Според "Ди Велт" за България е заминала група експерти на ЕС, които ще проверяват разпределянето на финансовите средства, но и спазването на европейските стандарти в областта на правосъдието и защитата на потребителите.

В случая с България обаче Брюксел е между чука и наковалнята. Ако срещу страната бъдат повдигнати санкции, София би могла да си отмъсти, като откаже да подкрепи решения на ЕС, за които се иска единодушие.

Така ще се стигне до блокиране на европейското законодателство. Спирането на парите за България би могло да доведе до опасни антиевропейски настроения в страната, заключава вестникът.



Тагове:   новини,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lightone1 - В ход!
21.05.2008 01:05
Брюксел сбърка като ни прие и сега ще сърба чорбата.Където и да влезем - след нас иде потопът.
цитирай
2. spasunger - ..
26.05.2008 19:10
Нищо му няма на ЕС, ние сме прекалено малки, за да сме от значение.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4310896
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив