Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2016 08:50 - Ръгби европейско в Бургас през лятото
Автор: asthfghl Категория: Спорт   
Прочетен: 1076 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Канал3:  Прекрасна новина: България ще е домакин на Евро 2016 по ръгби

Бургас ще приеме мачовете от дивизия "Б" на шампионата

image

България ще бъде домакин на Европейското първенство по ръгби 7 за мъже в третия ешалон през следващата 2016 година. Това решение беше взето от Генералната асамблея на ръгби Европа във френската столица Париж.

Шефът на БФРъгби Атанас Зафиров и генералният секретар Георги Маринкин присъстваха на форума и получиха необходимите документи за организирането на шампионата в дивизия "Б", който ще се състои в Бургас от 1 до 3 юли догодина.

"Това е голям успех и победа! На предишната асамблея подадохме документи за домакинство и сега бяхме избрани. В Бургас ще се играят всички мачове от 1 до 3 юли. Градът притежава всичко необходимо, за да приеме състезатели, гости и фенове от цяла Европа в началото на лятото. Това е поредното доказателство, че нашата федерация работи професионално и колегите от Европа го виждат. Направихме още една сериозна крачка към завръщане на авторитета и успехите на българското ръгби", заяви Атанас Зафиров.

10 отбора, които ще бъдат разделени в две групи, ще участват в надпреварата в Бургас, като по време на Асамблеята беше изтеглен и жребият. България е в група "Б" заедно с отборите на Хърватия, Норвегия, Люксембург и Гърция. В група "А" са тимовете на Унгария, Швейцария, Босна и Херцеговина, Словакия и Сърбия. Играе по един мач по системата всеки срещу всеки в групата, като първите два отбора отиват на полуфинал.

"Много скоро ще говорим по-обстойно за всичко около домакинството. Стадиони, хотели, бази на отборите и т.н. Ще се постараем да бъдем отличен организатор във всяко отношение. Ще бъде създадена работна група, която да отговаря за всички ресори. Изискванията са много, но трябва да представим град Бургас, страната ни като цяло и ръгби спорта по най-добрия начин.", допълни Зафиров.


Тагове:   ръгби,


Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4311010
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив