Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2014 16:03 - Тулон е Реал Мадрид в ръгбито
Автор: asthfghl Категория: Спорт   
Прочетен: 1276 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 25.05.2014 22:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
23
 image v  image 6

Докато супербогатият суперзвезден отбор на Реал Мадрид печелеше снощи безпрецедентната си десета титла на Европа, в европейското ръгби също се ковеше история. Играеше се последният финал на Купата Хайнекен, която е еквивалентът на Шампионската лига в европейското ръгби. От догодина турнирът ще се трансформира в Купата на Европейските Шампиони, която ще е в различен формат. Досега този турнир подчертано е минавал под доминацията на три страни: Ирландия, Англия и Франция, като последните две са най-силните клубни първенства в света (особено последното) - с много пари, голяма телевизионна аудитория и много световни звезди.

Тулон, който в последно време доминира във Франция, бе действащият европейски шампион и трябваше да защитава титлата си срещу претендента Сараценс, представител на Англия. Освен историческия елемент в това, че това щеше да е последният финал в турнира от стария му формат, той щеше веднъж завинаги да определи и коя от двете страни е крайният победител в историята на турнира, тъй като до дози момент титлата е била 6 пъти във Франция и 6 пъти в Англия.

image
Подобно на футболния финал в Шампионската лига, където в продължение на дълга част от мача изглеждаше, че аутсайдерът Атлетико има реален шанс да хвърли бомбата и да изненада именития си съперник (но накрая се провали), така и във финала на Купата Хайнекен, Сарацините отначало наистина изглеждаха като по-свежия, по-концентрирания и по-целеустремения отбор. Но в течение на мача, изпълненият със скъпоплатени звезди от цял свят фаворит Тулон (със състав предимно от бивши южноафрикански величия, печелили Световната титла преди години като например легендарното крило Брайън Хабана, както и едни от най-талантливите английски състезатели от новото поколение) в крайна сметка наложи волята си и не допусна изненада.

В този мач имаше всичко: класически изпълнени мелета, брилянтни скоростни комбинации (особено второто есе на южноафриканеца Жуан Смит), дроп-гол от движение, страхотна далекобойна стрелба и разбира се - много, много твърди сблъсъци и емоции. Английският №8 Стефон Армитидж от Тулон бе избран за играч на мача, след като обра каквито топки минаха през него. А легендарният флай-халф Джони Уилкинсън, най-резултатният стрелец на Англия за всички времена, бе изпратен в пенсия като бог както от разплаканите английски фенове на арената на Туикенъм в Лондон, така и от изпадналите в делириум пътуващи френски привърженици на Тулон.



Тагове:   спорт,   ръгби,


Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4280535
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив