Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2015 11:44 - За да съм наясно, ние все още сме Шарли, нъл тъй?
Автор: asthfghl Категория: Политика   
Прочетен: 1237 Коментари: 1 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
”Шарли ебдо” се подигра със смъртта на малкия Айлян

image

Осем месеца след терористичната атака срещу централата на френското сатирично списание в Париж, изданието отново попадна в заглавията с нов спорен набор от карикатури, предаде „Мароко уърлд нюз”.

Скривайки се зад свободата на словото, „Шарли ебдо” се подигра със смъртта на 3-годишния Айлян Кюрди, който бе намерен мъртъв наскоро на турски плаж с две обидни карикатури.

Озаглавена „Толкова близко до целта си”, първата рисунка показва Айлян, лежащ по лице в пясъка близко до билборд с реклама за 2-в-1 Хепи меню в Макдоналдс, с надпис който се превежда: „Две менюта за деца на цената на едно.”

image
Втората карикатура е озаглавена „Доказателството, че Европа е християнска”. В нея се изобразява малко дете и мъж, който уж е Исус, стоящ върху водата, казвайки „Християните ходят по водата... мюсюлманските деца потъват.”

image
„Шарли ебдо” получи остра критика в социалните мрежи за тези обидни рисунки, като много от потребителите в Туитър определиха този ход като „неуважителен”.

Миналата седмица, снимка на сирийското дете, чието тяло бе изхвърлено на турски плаж в Бодрум се разпространи по социалните мрежи в цял свят, предизвиквайки възмущение по цял свят.

Мъчителната снимка достигна до заглавия по медиите в цял свят и бе посочена като един трагичен символ на бежанската криза в Европа.

Айлян пътувал със своя 5-годишен брат Галип и родителите си до гръцкия остров Кос. Галип и майката, Рехан, също загинаха по време на опита си да избягат от войната в тяхната страна. Бащата, Абдула, бе намерен жив и бе откаран в болница в близост до Бодрум.


Тагове:   политика,


Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. megafon - По-скоро
17.09.2015 11:47
подигравка със западното общество, защото е общуство изградено на фалшиви морални ценности и догми. Изобщо всичко е фалшиво.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4312596
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив