Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2007 19:45 - Изоставените
Автор: asthfghl Категория: Политика   
Прочетен: 1412 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 07.07.2009 11:19


След материала на ВВС за българския дом за деца с увреждания и начина, по който се отнасят към тях, в Англия настъпи шок. Сега започват масова кампания за набиране на средства в помощ на децата и хората настояват техните депутати да окажат политически натиск над нашето правителство да предприеме нещо.

Някои псевдо-патриоти може да нарекат материала на ВВС "вмешателство" във вътрешните ни работи, антибългарска пропаганда или манипулация на общественото мнение в търсене на сензация (спомнете си друг един материал на ВВС за изпълненията на Батето, които в крайна сметка му костваха поста в БОК и БФС).

А всъщност нещата са много по-дълбоки. Имаме проблем, при това сериозен. Въпроса ми е: защо трябва някой да дойде да ни покаже проблемите ни, за да се събудим и да започнем да действаме?

По БТВ гледахме реакциите на англичаните - те са потресени. По-загрижени са за нашите деца от самите нас. Обикновените хора са готови да помогнат със средства, а техните социални работници и специалисти за работа с деца искат да дойдат тук и да обучат нашите "лелки" как се възпитават деца с увреждания - стига да ги поканим. Защото в момента тези деца са просто едни сомнамбули, които вегетират в легълцата си, ядат, спят и ги перат и това е.

Ето филма на ВВС.
(Внимание, кадрите не са за хора със слаби нерви)

www.youtube.com/watch?v=hCCZgYNvXTQ
www.youtube.com/watch?v=_ExQBA7ruZA
www.youtube.com/watch?v=9yK1tlEToPs



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. natali60 - А гледа ли после коментара
10.12.2007 07:57
пак по бтв със заместник министърка Иванова, две лекарки и представителка на Български Хелзинкски комитет? Как на твърдението на последната , че всички такива домове у нас са еднакви, министърката само повтаряше, че пари за храна има! Да, но лекарката каза, че две кисели млека се разпределят на 25 деца!
Вазов възкликва в разказа си "Тъмен герой": "О, жестоки времена! О, жестоко племе!" и дава много примери в подкрепа на това. Нищо не се е променило от тогава, нищо!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4312011
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив