Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2015 10:09 - Леле, вече и телевизори падат? :-)
Автор: asthfghl Категория: Новини   
Прочетен: 479 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 16.04.2015 10:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Метеорит е паднал до Пещера
image
Метеорит с големина на 32-инчов телевизор е паднал през почивните дни до Пещера, разказаха очевидци. Небесното тяло озарило синевата над родопското градче в местността "Киево кале", минути преди църковните камбани да възвестят Възкресение Христово и стреснало местните жители, някои от които в този час заради топлото време били по терасите на къщите или на раздумка по улиците.

Учителят Михаил Паев, който бил на гости у приятели, сподели, че с негов близък, докато си разговаряли на маса, забелязали огромното жълто-оранжево тяло, падащо от небето. 
Метеоритът имал опашка и стремглаво летял надолу, а когато наближил земята, променил цвета си в бял. Тътен или удар от падащото небесно тяло обаче не бил чут от очевидците, тъй като гористата местност е отдалечена от града. 
Станалите неволни свидетели на необичайното явление са предложили на местното туристическо дружество "Планински свят" да организират експедиция до мястото, където е паднал метеорита.
В града има и астрономически клуб "Кор Кароли", откъдето също замислят да посетят местността, в която се е приземило небесното тяло. 


Тагове:   новини,   бъзик,


Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4312286
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив