Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2015 18:27 - За французите
Автор: asthfghl Категория: Забавление   
Прочетен: 1788 Коментари: 1 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Официални напътствия към американските туристи, възнамеряващи да посетят Франция:
Общ преглед
Франция е важен член на световната общност, макар и не толкова важен, за колкото се мисли тя самата. Граничи с Германия, Испания, Швейцария и други държавици с не особено добър шопинг. Франция е много стара държава с много съкровища като Лувъра и ЕвроДисни. Сред приноса й към западната цивилизация е шампанското, сиренето "Камамбер" и гилотината. Макар че Франция се мисли за модерна страна, там кондиционерът се употребява слабо и е почти невъзможно да се намери прилична мексиканска кухня.
image

Хората
Населението на Франция е 54 милиона души, повечето от които много пият и пушат, шофират като лунатици, имат опасна свръхсексуалност и не знаят какво е да си чакат реда. Французите обикновено са сърдити, темпераментни, горди, арогантни и недисциплинирани. Повечето са римокатолици, но това трудно се разбира от поведението им. Мнозина са комунисти и къпането без горнище при жените е много разпространено. Някои мъже носят женски имена, като Мария, и се целуват, когато си връчват медали.
Сигурност
По принцип Франция е безопасна дестинация, макар че от време на време е нападана от Германия. По традиция французите се предават горе-долу веднага и освен временната липса на шотландско уиски животът на туристите не се променя много. Неотдавна бе отворен тунел под Ламанша, свързващ Франция с Великобритания, за да улеснява бягството на правителството към Лондон.
История
Франция е била открита от Шарльоман през Тъмните векове. Други важни исторически фигури са Луи XIV, хугенотите, Джоан д"Арк, Жак Кусто и Шарл дьо Гол, който е бил дълги години президент, а сега е летище.
image

Кухня
Честно казано, колкото и чесън да му сложите, охлювът си остава охлюв. От друга страна, кроасаните са чудесни, но повечето американци не могат по никакъв начин да произнесат тази дума. Съветваме туристите да се придържат към чийзбъргърите във водещи хотели като "Шератон" и "Холидей Ин".
Икономика
Франция има голяма и разнообразна икономика, втора след германската в Европа, което е учудващо, защото хората рядко работят. Ако не дрънкат три-четири часа по време на обяд, те си прекарват времето в стачки и пътни блокади с камиони и трактори. Основният износ на Франция е вино, ядрени оръжия, парфюм, други оръжия и сирене.

image


Тагове:   бъзик,


Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ironia - Ха-ха, черпиш ме, нали?
03.03.2015 15:49
Гиди подмазвачо гаден, театрален.) Проверяваш ме, дали ще устоя, след заплахата, че повече няма да коментирам при теб? :D От мен да мине, нека и този път.)

Review of the tourist guide

Ако случайно се решите да посетите Франция, не се доверявайте изцяло на горепосочения пътеводител. Винаги добавяйте в багажа си моята рецензия и нека Бог да е с Вас.


Географското разположение на Франция не Ви е нужно, защото пилотите на Вашия Боинг са добре тренирани и с помощта на техния аероДжиПиЕс ще Ви стоварят право на френска територия.
Французите не се отличават с оригиналност и са копирали доста от нашите постижения. В центъра на столицата им Париж се намира двукратно уголемено копие на Айфеловата кула от Лас Вегас. На юг, са посторили град, наречен Монако, който кой знае защо се нарича държава и е копие на Лас Вегас, преизпълнен с казина. Имате ли достатъчно пари за губене, не пропускайте да поиграете на рулетка в Монако.
Препоръчвам Ви романтична разходка по Сена, реката минаваща през Париж, на която има два острова, стотици пъти по-миниатюрни от Лонг Айлънд. На единия са посторили затвор и католически храм, който наричат "Нашата Дама". Не слизайте на острова! Не се знае къде първо ще попаднете.
Ако искате да сте сигурни в обслужването, настанете се в хотелите от веригата Хилтън, без този до летище Орли, там е много шумно, а кметовете на парижките арондисмани още не са кандидатствали за европейско финансиране за шумоизолация. Съществува вероятност да срещнете Парис Хилтън. Тя има навика да отсяда във фамилните хотели, особено ако е поканена да участва в Биг Брадър Франс.
В допълнение на статията за икономиката ще добавя, че Франция изнася и силен студен северозападен вятър, предимно през зимата и пролетта. Напоследък го предлага на Русия, защото в Сибир било тихо и се нуждаели от силен вятър.
Последно предупреждение към любителите на френската кухня. Трябва да знаете, че основните подукти в нея са масло, масло и пак масло. Носете си индивидуален измерител на холестеролното Ви ниво.

Рецензията написа Айра Ник
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4298097
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив