Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2014 11:11 - Сбогом, Стив...
Автор: asthfghl Категория: Забавление   
Прочетен: 970 Коментари: 0 Гласове:
21

Последна промяна: 30.12.2014 11:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
И така, шоуто The Colbert Report приключи. Стивън Колбер, вероятно най-добрият политически сатирик на нашето време, напусна отбора на Comedy Central и се появи за последен път в характерния си пародиен образ. И наистина го стори с гръм и трясък! Само за половин час той успя да застреля Грими Жътваря, да изнесе последния си сегмент The Word, както и да събере цяла плеяда от звезди от шоуразвлекателната индустрия, от политическия цирк и от други сфери на обществения живот, които се присъединиха към него и към големия му приятел Джон Стюарт за едно последно, прощално изпълнение. И не на последно място, той докара до сълзи хилядите си верни почитатели, така наречената Colbert Nation, които прекараха незабравими вечери с хапещия му хумор през последните 9 години. Желаем ти успех в новото начинание, Стив! Да замениш Летърман не е никак лесна задача, но пък съм убеден, че ще се справиш много по-добре с предизвикателството дори от оригинала!

image

The Colbert Report беше едно от двете ми любими шоута почти от самото си начало (лесно можете да се досетите кое е другото). Заедно с The Daily Show на Джон Стюарт, двамата сформираха страхотен тандем, който постоянно разбиваше конкуренцията в сферата на политическата сатира. Несъмнено, неговото шоу ще липсва много на публиката. Донякъде е притеснително в каква посока ще се насочи сега кабелната телевизия в отсъствието на уникалния хумор на Колбер, но предполагам ще се наложи просто да почакаме, за да видим.

image
Той даде на света термини като "truthiness" - т.е. истина, която чувстваме със стомаха и сърцето, вместо с разума, и която не се нуждае от рационална обосновка, а просто "е" истината - и толкоз

Миналия ден гледах колекция от най-добрите моменти на образа на Колбер и се смях от сърце - и тогава стигнах до ей тази класика. Доста детинско наистина, но просто кърти. Ако трябва да си говорим малко по-сериозно обаче, контекстът на този майтап всъщност представя Колбер в най-добрата му светлина. След противоречивото решение по казуса Citizens United, Колбер майсторски разкри целия фарс на американската система за финансиране на избирателните кампании - всичката корумпирана гнилоч на така наречените организации Super PAC (комитети за политически активизъм). Самият той създаде свой собствен Super PAC и го използва за всякакви щури дейности, докато същевременно разкри много детайли от особеностите на тази странна лобистка система и показа колко абсурдна е тя.

image

Винаги ми се е струвало, че сатирата на Колбер е доста по-жилеща от тази на Стюарт, макар че и последният никак не е изгубил от остротата си с времето. Все пак кой би могъл да забрави онази легендарна реч, която той изнесе на традиционната вечеря на кореспондентите в Белия дом, докато Буш и неговите сервилни клакьори седяха рамо до рамо с комика и се чудеха как точно да реагират? Страхотен момент. Това бе именно един от "онези" моменти, които създават живи легенди.

image

Освен това, той е може би най-добрият интервюиращ, който някога съм гледал. Макар че някои може и да са се дразнили от склонността му да надприказва своите гости, повечето зрители няма как да не признаят, че дори когато е в образ, способността му да мисли светкавично и винаги да бъде забавен, като задава точния (и най-странния) въпрос, е несравнима с никой друг. Сигурен съм, че това му умение ще му бъде много от полза в новото му поприще.

Вярно е, че той никога не може да бъде заменен. Но някой нов и поне толкова страхотен като него ще се появи на негово място, можем да сме сигурни в това. Младоци като Джон Оливър вече напират за признание от публиката - а може и новата звезда да изгрее измежду имена, за които още не сме чували. Кой знае?
Както и да е. Бих могъл да кажа още много за Колбер. Работата е там, че много ще ми липсва този уникален образ и страхотната политическа сатира на големия, великия Стивън Колбер. Сигурен съм, че ще пренесе много от тези белези и в The Late Show, а и каква точно част от стария образ ще присъства и там все още предстои да видим. Но със сигурност политическата сатира вече няма да бъде същата без него.
Благодарим за чудесната ти работа, Стив...
image



Тагове:   медии,


Гласувай:
22



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4308082
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив