Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2013 14:49 - Цитати 2012 (2/3)
Автор: asthfghl Категория: Забавление   
Прочетен: 1935 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 02.01.2014 11:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ето третата част от поредната порция бисери от колекцията на imagetalk_politics, един политически форум, където съм съ-модератор:

- Умерените политици ли управляват най-добре?
- Не. Кандидатите, които са загрижени, че могат да загубят изборите, управляват най-добре.

- Не всички поверия заслужават еднакво уважение.
- Така е, някои явно заслужават повече, защото са били записани в някаква книга и са ни били набивани в главите в продължение на векове.

- Даже Исус, Мойсей, Исаак и другите пророци не са успели да предвидят всички глупости, които хората днес вършат с тяхното име на уста.

- Оръжието е коварен кучи син. Винаги съм правил всичко възможно да стоя надалеч от него. То е капризно, ненадеждно копеле. Единственото добро оръжие е това в моите ръце. Вие, останалите, сте заплаха за обществото.

- Не вярвай на любезности. Вярвай на искрените атаки.

- Изглежда построяването на социалистическата утопия не е толкова времеемко колкото изграждането на капиталистическата утопия.

- Когато някой разговаря с Исус, това се нарича молитва. Когато Исус разговаря с някого, това се нарича лудост. Когато Исус пише нещо на нечий компютър, това се нарича хакерство.

- Живот, лишен от неща, за които си струва да умреш, не си струва да се живее.

- Някъде в изгубените златни скрижали е записано, че всеки президент трябва да е водил поне една война по време на мандата си. А президентите с по два мандата - две войни.

- Това, че си умен, не те предпазва от лоши идеи. Всъщност те прави още по-податлив на лоши идеи.

- Лошото на това да дадеш глас на тълпата е, че тълпата ще има глас.

- Понеже скандинавците са толкова прагматични и умерени, някак си трябва да са се научили да решават проблемите си, без да вадят моливи и да драскотят по разни географски карти.

- Когато британския народ си е пожелал "безкласово общество", британската аристокрация си е казала, че това означава "общество без класа" - и им го е дало!

- Изборът на правителство не е между Големия Брат и Въоръжените Обирджии. Той е между различни варианти на Въоръжения Обирджия Големия Брат.

- В наскорошно проучване на общественото мнение, 87% от запитаните са споделили, че никога преди не са участвали в проучвания на общественото мнение.

- Ако можехме да въведем "здравия разум" в бюрократичната система, последните 6000 години от човешката история щяха да станат излишни.

- Бих предпочел, ако двайсетина души се въздържат да почнат да стрелят напосоки в претъпкан театър. Но може би историята ми на бивш военен командир на танкова бригада ме прави некомпетентен по въпроса. Все пак, танковете са възголемички, за да се поберат в театъра.

- Колко бързо логиката на конспиративния теоретик подскача от камъче на камъче, докато накрая се гмурне във водопада на безкрайната мъдрост!

- Вярата е гибелта на здравия разум.

- "Добрият" учен е зъл, безчувствен социопат. "Лошият" учен не знае що е състрадание. А глупавият си губи времето в състрадание до такава степен, че това почва да пречи на работата му.

- Всички си имаме неразкрит потенциал. Никога не подценявай способността си да се изложиш зрелищно!


- Крайният резултат е всичко. За добрите намерения се тревожат некадърниците и загубеняците.

- Казват, че ако не можеш да бъдеш заменен, значи не можеш да бъдеш повишен.

- Да се жертваш за спасението на света е едно. Но да се жертваш за свят, който може да бъде подучен от медиите да те мрази и да иска смъртта ти, е нещо съвсем различно.

- Хигз-бозон + сладолед = гравитационна гибел на Вселената!

- Има си обяснима причина за изчезването на неандерталците: лошо икономическо управление. Сегашните политици все още се опитват да оправят щетите, нанесени от нашите първобитни предшественици.

- Третият етап на учителската професия е да си пуснеш дълга бяла брада и да седнеш на върха на един хълм. Колко по-учен си, толкова по-висок е хълмът.

- Всъщност ми се струва, че една малка обиколка на всички места, където се пазят мощи на Св. Йоан Кръстител, би била чудесно пътешествие. Наистина си е чудничко, че той е изгубил всичките си седем ръце и три глави в такива прекрасни туристически дестинации.

- Истината е рядка ценност в света на бизнеса. Питайте всеки брокер на недвижими имоти!

- Китайците могат да потопят цял самолетоносач, ако милион китайчета се подредят в редица, напълнят си дробовете и духнат в платната му, за да го обърнат.

- Знаете ли, че арабите не могат да произнасят "П" и вместо това казват "Б"? Така че ако някой арабин ви заговори за "бомба", недейте да се плашите. Той няма това предвид.

- Чековете не правят хората богати. Хората правят хората богати. Като подписват чекове.

- Няма причина роботите да не могат да живеят щастлив, пълноценен живот.
- Две думи. Ръждиви стави.

- Цената на свободното слово е, че ти се налага да изслушваш идиоти.

- Прекарах три месеца на работа в един офис. Имахме среща, на която обсъждахме провеждането на срещи. След това напуснах.


- Най-доброто, което един добър лидер на "свободна" страна може да направи, е да гледа да не се пречка много на посоката, в която страната и без друго се е запътила.

- Добре де, всички ние от хомо сапиенс сме имигранти.
- Освен онези в Кения.


- Религията предоставя две уникални усещания. Първото е, че душата ти ще постигне вечното блаженство. Второто е, че враговете ти ще се пържат в едно ужасно място.

- Ще спра да гласувам, едва когато повече не съм обект на правилата на другите.

- В днешно време, на правителството даже не му се налага да потиска никого. Достатъчно е просто да си седи и да гледа как хората го правят помежду си.

- Първо на първо, как е възможно един мъж да забременее?
- Това е Тайланд. Така че, защо не?


- Прекалени количества критическо мислене може да доведе до шизофрения. Един мъж/жена/момче/момиче/куче/котка веднъж ми сподели това.

- Вярно ли бе? Философия ли? Обсъждането на философията не е ли тъпа работа, освен ако не го правиш на латински - който е друго едно мъртво нещо?

- Твърде смелите метафори са безпомощни като дерайлирал лебед с напреднала фаза на запек.

- Големите банкери са като големите проповедници. Те знаят как да се изкачат до върха. Но не разбират до върха на какво са се изкачили.

- Кой лидер не показва никакви емоции на лицето си, даже при екстремни ситуации?
- Или лудо мъдрият, или мъдро лудият.


- Единственото по-варварско нещо от цивилизацията е липсата на цивилизация.

- С нетърпение очаквам деня, в който някой вестник ще излезе със заглавие: "Ново проучване показва, че осмислянето на причините за престъпността е сложна и трудна работа".

- Толерантността към нетолерантността произвежда нетолерантност; нетолерантността към нетолерантността произвежда двойна нетолерантност... И в двата случая ти си лошият, затова защо просто не избереш по-малката нетолерантност? (Между другото, първият вид е за предпочитане).

- Часовниците не създават времето, те просто го разпознават.

- На военните им е забранено да разкриват истината, че кралят е без дрехи.
- Когато бойните планове за борба срещу враговете на нацията са татуирани на гърба му, тогава това наистина важи с пълна сила.




Тагове:   бъзик,


Гласувай:
8



1. hristo27 - Попитали радио Ереван: - Какво ще ...
05.01.2013 19:41
Попитали радио Ереван:
- Какво ще прави зоополицията в България?
- Ще следи гладните хора да не хапят кучетата - отговорило радиото.
цитирай
2. saportok - Някои бисери са си чисти крилати ...
06.01.2013 19:50
Някои бисери са си чисти крилати мисли :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4300930
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив