Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2012 22:47 - Диктаторът
Автор: asthfghl Категория: Забавление   
Прочетен: 2224 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 14.05.2012 14:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Не е нужно да си пълен кретен, за да направиш такъв филм, но все пак помага

image
Диктаторът / The Dictator
САЩ, 105`, 2012;
Режисьор: Лари Чарлс; сценаристи: Саша Барън Коен, Алек Бърк, Джеф Шафър и Дейвид Мендъл; със Саша Барън Коен, Мегън Фокс, Ана Фарис, Джон Райли, Бен Кингсли, Джеф Гросман, Оливиа Дъдли

Никой не очаква от Саша Барон Коен кой знае какви философски прозрения - той си постла доста добре и сега може спокойно да си полегне без капка притеснения. Али Джи, Борат и Бруно вече са пенсионери, но шумът, който вдигнаха около себе си, продължава да звучи наоколо, а най-вероятно в какaфонията скоро ще се включи и най-новият му персонаж - Генерал Аладийн.

Аладийн е класически диктатор от Близкия Изток, и по-точно от измислената държава Уадия, който иска ядрена ракета и държи тя да е с остър връх (понеже с тъп няма да е страшна). ООН естествено приканва генерала да си седне на задника, а той от своя страна приканва ООН да се ходи и да се, хм, такова. После Аладийн попада в Щатите, където става жертва на заговор и е сменен с двойник пионка - той пък тръби за демокрация, докато зад кулисите китайски, руски и американски магнати си разпределят уадийски петрол. Приключенията на сваления диктатор в Америка са ужасни - Коен отново цепи табута, разбива митове и се заиграва с демони на воля. Накрая леко се влюбва в една Зое (Анна Фарис в прилична роля на феминистка, активистка и всякаква друга -истка), която преди това е нарекъл „космато джудже".

Ако си падаш по долни смешки, хора, които поставят всички около себе си в неудобно положение, расистки подмятания и тъпизми, Диктаторът е твоят филм. Екипът, на който дължим това произведение на изкуството, е добре познат - самият господин Коен е писал сценария и е продуцирал, а режисьор е Лари Чарлс (Борат, Бруно). Е, все пак участват и няколко истински актьори, между които особено добре стои сър Бен Кингсли.

с една дума:
ЗАГОВОР. Едно от любимите занимания на ЦРУ е да органзира заговори, с които сваля от власт неудобни правителства. Сред най-известните остават аферата Уотъргейт, чийто резултат е оставката на Никсън, и аферата Драйфус - там са замесени Анатол Франс, Жорж Клемансо и дори Емил Зола.

image


Тагове:   филми,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Чифутска ом работа... Пфууу...
13.05.2012 22:52
Чифутска ом работа... Пфууу...
цитирай
2. asthfghl - 1.
14.05.2012 00:51
Няма що, много дълбокомислено - българска му работа.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4298111
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив