Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2008 14:32 - Tropa de Elite
Автор: asthfghl Категория: Забавление   
Прочетен: 988 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 07.07.2009 11:17


След като гледах бразилския филм Cidade de Deus (Градът на Бога), реших да гледам и Tropa de Elite (Елитен Отряд). Първият е обявен за шедьовър на световното кино и описва живота в гетата на Рио, заляти от престъпност и насилие. Наистина впечатляващо и те кара да се замислиш много.

Tropa de Elite е малко по-особен.
http://www.imdb.com/title/tt0861739/
http://en.wikipedia.org/wiki/Tropa_de_Elite

Специалните части в тоя филм наистина са специални - първо стрелят, след това разпитват. Смущаващото е, че ги представят в героична светлина, едва ли не са светци, борещи се срещу злото. А нещата не са толкова черно-бели. Тези спец части са доказателство за безсилието на управляващите да се справят с проблемите на страната си по нормалния начин - затова пращат специално обучени "законни убийци".

Още по-странното е, че филмът в момента е върха на сладоледа в Бразилия и хората са луднали по него. Същите тези хора там долу, срещу които действа този отряд. Или може би под "хора" в Бразилия се има предвид средната класа, а онези 80% от населението, които живеят под чертата на бедността се броят към някаква друга категория организми (пък и нямат телевизори, та да гледат филма, значи не се броят въобще).



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4309236
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив