Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2016 10:17 - Вело-обиколка из Шоплука - част VI (На ръгби финал в НСА)
Автор: asthfghl Категория: Туризъм   
Прочетен: 1720 Коментари: 0 Гласове:
20

Последна промяна: 31.05.2016 10:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Национална Спортна Академия грабна петата си титла от държавното първенство по ръгби-15, след като се наложи с 38:10 във втория мач от финалната фаза на първенството срещу отбора на "Балкански котки" от Берковица.

image

Залогът беше голям, а ситуацията преди този реванш обещаваше драматичен развой. Берковчани бяха спечелили първия мач и на "студентите", освен победа, им беше нужно да наваксват и разлика от 4 точки.

image
 
image
 
image
 
image
 
image

Първото полувреме бе напълно равностойно. След двуостри начални десетина минути, НСА излязоха напред в резултата с отлично есе, а по-късно затвърдиха преднината си чрез наказателен шут. Малко преди почивката гостите намалиха до 10:3 с ответен наказателен удар.

image
 
image
 
image

След полувремето берковчани излязоха надъхани да постигнат обрат и бързо въстановявиха разликата от първата среща. Силите на гостите обаче стигнаха само дотук, защото "студентите" се разиграха и постепенно наложиха своята игра. С три последователни есета те методично увеличиха аванса си, без да оставят много възможности на своите гости да контраатакуват.

image
 
image
 
image

Берковица сгъна платната в края на второто полувреме. А в един момент се виждаха почти крайни победители от сблъсъка, след като докараха нещата само до 3 т. разлика. Но рухнаха психически след третото есе на НСА.

image
 
image

Не им прави чест на някои от публиката, че през целия мач не спряха да провокират №13 на Берковица, за да го изкарат от релси (това имаше известен ефект, тъй като той, явно разконцентриран, сбърка няколко решаващи шута). Някои забравят, че това не е футболен мач и че в ръгбито има етикет на поведение. Но какво да се прави - типично българските простотии си проличават навсякъде. Добре, че лекото спречкване след последния съдийски сигнал не прерасна в нещо по-грозно и в края на краищата двата отбора си стиснаха ръцете като мъже.

image
 
image
 
image


Така НСА реши финала и по убедителен начин грабна титлата за 2016 година. Очакванията са да сторят същото и в предстоящия държавен турнир по ръгби-7 на стадион "Лазур" в Бургас на 11-12 юни, където "студентите" ще защитават миналогодишната си титла.

image
 
image

С това моята двудневна обиколка из Шоплука приключи благополучно. Разбира се, планирането на следващия интересен поход започна още по пътя с влака обратно към Пловдив.

[МОИТЕ ПЪТЕШЕСТВИЯ]


Тагове:   туризъм,


Гласувай:
20



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4301017
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив