Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2016 14:49 - Забранено за китайци?
Автор: asthfghl Категория: Туризъм   
Прочетен: 1269 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Sputnik.BG: Срамно! Чакаме китайски туристи, но как посрещаме туроператорите им

image

Днес изживяхме отново огромен срам, от компетентността на българските служби и „безпристрастността“ на българските медии, пише в сайта на Българо-китайската търговско промишлена палата.

На 18 април с полет от Москва в 11,30 часа пристигнаха група китайски туроператори, за да проверят възможностите за туризъм в България и да организират над 1000 човека за фестивала на розата в Казанлък на 3-6 юни.

След унизителното чакане за виза съгласно Постановление № 198 от 11 юли 2011 г. за приемане на Наредба за условията и реда за издаване на визи и определяне на визовия режим – чл. 29, което се извършва в срок от 15 до 60 дни. Рекордът на китайски граждани за издаване на виза е 9 месеца и 4 дни.

При пристигането си групата туроператори бе задържана повече от час и половина с един уникален въпрос  – ама какъв точно туризъм ще правят!?!?

През миналата година при подобен случай с група от 14 журналисти и туроператори визите, които бяха подадени навреме, бяха издадени само 4 часа преди полета, което беше невероятен срам.

Но да се върнем на конкретният случай от 18 април.

В този момент имаше и екип на БНТ, който беше свидетел на това безобразие. Председателя на Българо-китайската търговско промишлена палата Лъчезар Динев, който лично посрещаше важната група, даде интервю като доста подробно описа случая.

Както и предположихме, заради цензурата в БНТ интервюто не бе излъчено, защото не е позволено да се критикува властта.

В самото интервю бе даден пример, че България е издала 3000 визи за китайски граждани през 2015 година- за сравнение за същия период Чехия е издала 300 000, Франция много над 2 000 000, Австралия съизмерима като население с България – над 1 000 000.

Защо е така ли?

Защото всички тези държави издават визите за китайски граждани в срок от 4 до 24 часа, а Италия просто даваше визи веднага заради Милано 2015.

Никоя от тези страни не си позволява да спира китайските туристи дори и да 5 минути какво остава за близо 2 часа.

Овен бавното издаване на визи за китайски граждани проблем е и тяхната стойност – Българската е 1300 юана, а Шенгенската е 500 юана. Само за пояснение за тези пари (около 1300 юана) китайските туристи почиват  в Индонезия или Тайланд в 5 *хотел за една седмица.

Естествено, те избират да отидат в шенгенски страни, а ние се радваме на пияни англичани и немци и тръпнем да не се сдобрят Русия и Турция.

Всяка от шенгенските страни третира китайските граждани както американските. Единствената разлика е, че китайските туристи са много по-богати от американските и това западните страни го знаят много добре. Само един работодател бе довел 6400 от своите работници на почивка във Франция.

Къде сме ние.

Министърът на външните работи е издал заповед, която задължително третира китайските граждани като тези от Ислямска държава, което автоматично означава задължителни и обстоятелствени проверки и всичко това се прави с цел те в никакъв случай да не идват да си харчат парите в България, а във Франция и другите шенгенски страни.

Явно това е секретна директива от ЕС.

Освен, че не сме в Шенген и с българската виза туристите не могат да ходят никъде, ние сами се самоубиваме, като МВнР прави всичко възможно да няма китайски туристи.

Медиите налагат цензура на действията на правителството и се извършва ужасяващ тормоз над осмелилите се да организират пристигането на китайски туристи.



Тагове:   политика,   туризъм,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4309830
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив