Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2015 15:46 - Най-стиснатите туристи
Автор: asthfghl Категория: Туризъм   
Прочетен: 955 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Vesti.BG: Кои са най-стиснатите и най-щедрите туристи по Черноморието

От бранша са категорични, че туристите, идващи в България, обедняват, а в курортите с бурен нощен живот се шегуват, че щедрият турист, всъщност, е пияният турист

Излезе класация на най-стиснатите и на най-щедрите туристи. Има ли разлика в чужбина и по родното Черноморие - разказва в репортаж на Нова ТВ Искра Урумова.

Критерият е какви бакшиши оставят в заведенията. В анкетата са участвали барове и ресторанти от целия свят, а според тежката дума на сервитьорите, най-стиснати са европейците.

Победители в категорията скъперничество са французите. След тях се нареждат британските туристи. Явно италианците също не гледат с добро око на бакшишите, тъй като са се преборили за третото място.

Американските туристи пък се оказват най-желаните клиенти в заведенията, защото в класацията за щедрост са на първо място. След тях най-много бакшиши оставят германците. Комплимент към обслужващия персонал правят и руснаците, които са завоювали третата позиция.

В България класацията е малко по-различна.

„Чехите са най-стиснати по принцип, след тях са може би поляците. Най-щедри засега, остават си скандинавците, както винаги”, коментира Веселин Стайков, собственик на заведение по Черноморието.

Според него българите и руснаците са най-трудните клиенти. „Те имат много претенции”, твърди Стайков.

Понякога българите подвиквали невъзпитано, говорели на "ти", но пък понякога оставяли щедър бакшиш.

„Има доста неписани правила, които западните туристи си ги знаят и се работи много лесно с тях”, твърди още Стайков. Едно от тези правила е правилото за оставяне на бакшиш в размер на поне десет процента от стойността на сметката.

„Руснаците са по-стиснати, германците не толкова, поляците предимно са най-стиснати. Германците са най-добрите за мен. Поляци и румънци – те са под всякаква критика. Англичаните са стиснати също”, твърди Симона Владимирова, която работи като продавач по Черноморието.

Работещите в курортите разказват, че много от туристите броели стотинките и дори поръчвали общи порции храна.

От бранша са категорични, че туристите, идващи в България, обедняват, а в курортите с бурен нощен живот се шегуват, че щедрият турист, всъщност, е пияният турист.


Тагове:   новини,   туризъм,


Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4281596
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив