Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2014 15:27 - Поредната малоумна антинаучна реакция
Автор: asthfghl Категория: Технологии   
Прочетен: 1588 Коментари: 2 Гласове:
12

Последна промяна: 15.07.2014 16:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Учени: Близо сме до откриването на друга Земя   Учените търсят признаци на живот във вселената, както и друга планета като нашата, и са много по-близо до постигане на целта си, отколкото хората осъзнават   image   Из коментарите под статията:   "Тези от НАСА с периодичните си обнадеждаващи резултати за откриване на сродни на нашата Земя планети май добре си харчат парите на данъкоплатците и постоянно ги захранват с надежди."   И моят отговор:   Всъщност бюджетът на НАСА е десетки пъти по-малък от бюджета, който ежегодно се троши за създаване на нови смъртоносни гърмящи и експлодиращи играчки. И непрестанно намалява като дял от общия федерален бюджет. Същевременно, от дейността на НАСА човечеството може и извлича някаква полза. Както ще потвърди и Нийл деГрас Тайсън, съотношението на бюджетите (както и тъпоумни първосигнални коментари като горния) говори много за приоритетите на човека - при това заключението никак не е ласкаво.
От друга страна, стремежът към разселване на други планети е толкова разбираем, колкото и тревожен - значи след като безвъзвратно прецакаме тази планета и я направим необитаема, искаме да се пренесем на друга, че да я прецакаме и нея, нали. ;-)
В момента се трепем из континенти и морета за парче земя, а после ще се трепем из цялата галактика за едно кълбо камъни или друго. Направо чудесно.
Докато не променим манталитета си като биологичен вид, Вселената нищо хубаво не я чака. А природата има това свойство да компенсира за паразитни прояви като нашето съществуване по възможно най-безцеремонния начин - също както едно куче се отърсва от досаждащите му бълхи.
Накрая за всичко си плащат бълхите. След като хапем кучето, което ни е приютило, ще си патим.


Тагове:   наука,   псевдонаука,


Гласувай:
13



1. starotomagare - Така е но за жалост силните изпол...
22.07.2014 13:26
Така е но за жалост силните използват всички средства да се задържат на власт колкото и малоумно да е поведението им .Бедните са заблуждавани ,лъгани ,насъсквани едни срещу други ,принудени да се борят за насъщния си и да умират от лечими болести щом вече не могат да бъдат експлоатирани.Научни открития и изобретения се крият умишлено защото от тях не се печели или биха сложили край на загробващ природата но доходоносен бизнес.Крие се дори истинската история на земята и новите разширени представи и информация за вселената.
цитирай
2. asthfghl - 1.
22.07.2014 13:58
> Крие се дори истинската история на земята и новите разширени представи и информация за вселената

Като кои например?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4297021
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив