Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2014 17:52 - Същност на хомофобията
Автор: asthfghl Категория: Технологии   
Прочетен: 5013 Коментари: 4 Гласове:
22

Последна промяна: 31.12.2016 12:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Хомофобията е ирационален страх от хомосексуализма, от не-хетеросексуалните хора и от всичко и всеки, който се отклонява от строго нормативния хетеросексуален подход към сексуалността и сексуалната идентичност.
Хомофобията е разпространена както в развития, така и в развиващия се свят. Примерите за това са многобройни: от закони, забраняващи на гейовете да се женят помежду си или да осиновяват деца, през престъпления от омраза, извършени срещу гейове, през словесни прояви на омраза в популярната култура, до криминализирането на хомосексуализма, както е в редица африкански и близкоизточни държави. В момента 77 държави по света имат закони срещу хомосексуализма. В 7 от тях се допуска и прилагане на смъртно наказание.
image
"Хомофобията се характеризира като емоционална и психологическа реакция, включваща страх, несигурност, ярост, дискомфорт и отвращение от съприкосновението с хомосексуални индивиди - едно поведение, което може да включва и когнитивен компонент".
Оправдания за хомофобията
Хомофобите използват няколко различни аргумента срещу хомосексуализма. Ето някои рационални отговори на основните оправдания.
"Противоестествено е!"
Това е едно от най-слабите и несъстоятелни възражения. Този аргумент е откровен случай на "позоваване на природата" (вид риторичен похват), тъй като приема, че това, което се среща в природата, е приемливо и следователно е за предпочитане, а което не се среща в природата не е. Но ако следваме тази логика излиза, че изневярата, убийството на деца и канибализмът би следвало да са приемливи, защото са "естествени" - докато играенето на шашки, спането в легло и дори готвенето на месо са "неестествени" и следователно неприемливи. Рядко ще видим някой хомофоб да настоява за закони, забраняващи спането в легло; да не говорим за използването на компютри (което също е неестествено). Нали ако беше така, повечето сайтове с хомофобско съдържание нямаше да съществуват!
Още повече, че дори и ако приемем, че естественото автоматически е и добро, излиза, че хомосексуализмът е напълно приемлив, защото често се среща в природата. Биолозите са документирали сексуални отношения между индивиди от същия пол в повече от 1500 животински вида. Така например редица примати редовно се отдават на всевъзможни "перверзии" (според фундаменталистките стандарти). А бозайниците съвсем не са единствените животни, на които такова поведение е присъщо.
image
"Това е извращение!"
Този аргумент е вариация на предходния. Той намеква, че да си гей е психично отклонение, макар и досега да не са представени никакви доказателства за подобно твърдение. Същевременно, някои фундаменталисти твърдят, че хомосексуализмът е творение на Дявола, макар и да липсват всякакви свидетелства за съществуването на Сатаната. Въобще, това е един твърде неубедителен довод. Да не говорим и че е доста объркващ, тъй като нали изглежда Бог е създал всички живи същества? Тогава защо е позволил такива извращения? Джордж Бърнард Шоу има един много добър израз: "Целомъдрието е най-неестественото от всички извращения".
 
"Против Божиите закони е!"
Преди да се занимаем с този въпрос, нека попитаме: защо неверниците въобще да обръщат внимание на вашия Бог и неговите правила? След това идва двойният стандарт в това да твърдиш, че свободата на изповеданието не важи за тези хора или че разделението на църквата и държавата всъщност не съществува.
Консервативните християни твърдят, че Бог осъжда хомосексуализма, но в действителност Исус нито веднъж не е повдигал този въпрос. Явно гейовете въобще не са били в челото на списъка му с важни неща, които хората трябва или не трябва да вършат. Макар и този аргумент да има някакво значение за практикуващите дадена религия, той няма никаква връзка с онези, които гледат на Светото писание по един по-отворен начин, или онези които направо не вярват в никакъв Бог.
Интересно е и това, че най-отявлените религиозни критики срещу хомосексуализма (поне в западния свят) обикновено идват от християни, макар и Исус Христос никога да не е бил записван да казва каквото и било по въпроса за гейовете. Библейското заклеймяване на хомосексуализма идва изцяло от Стария завет (особено Левицит), а по-късно е подхванато от Св. Павел и последователите му.
image
"То е отвратително!"
Това е чисто и просто естетическо съждение, което няма особена тежест извън съзнанието на самия човек, който го изказва. Мнозина считат за отвратителни и изображенията на сношение между напълно хетеросексуални двойки, използващи мисионерската поза и правещи секс единствено с цел възпроизвеждане. Освен това, ако се съди по липсата на споменаване на лесбийството в Библията, можем да заключим, че Бог явно няма нищо против хомосексуалните отношения между жени. Или по-вероятно онези, които са съставили Писанието, не са били чак толкова отвратени от тях, нали? Все пак някои крайни фундаменталисти обичат да цитират Римляни 1:16 и да тълкуват текста като заклеймяване на лесбийството, макар че и този довод почива на твърде рохка почва, а в целия контекст на въпросния пасаж изглежда въпросното заклеймяване е по-скоро по адрес на проститутките в храма, отколкото на лесбийството.
image
"Предразполага към корупция, сексуални изстъпления и еднополови общности!"
Някои общности наистина са чувствителни към корупция поради сексуалните взаимоотношения в тях, включително сексуални злоупотреби с власт. И как се решава този проблем? Често половете се разделят по изкуствен начин и се изолират един от друг. Това обаче силно ограничава възможностите за междуполови взаимоотношения. А за да се обезкуражат и еднополовите взаимоотношения се налага да се изхвърлят и обратните. Американските бойскаути са един такъв пример. Католическата църква също възнамерява да прекрати практиката на сексуални злоупотреби, като изхвърли хомосексуалистите от редиците си. Проблемът обаче е по-дълбок. Сексуалните злоупотреби са много различни от сексуалните отношения по взаимно съгласие. Така например, повечето затворници не са обратни, макар че сред тях има напълно хетеросексуални мъже, които правят секс с мъже.
image
"Бракът е традиционна, древна институция!"
Хомофобите могат и да твърдят, че бракът е древна институция, ясно дефинирана като съюз между мъжа и жената. Те обаче удобно си затварят очите за факта, че множество християнски и други общности са одобрявали полигамията, принудителния брак, брака с малолетни, а в някои случаи и са забранявали междурасовия и междурелигиозен брак.
Много фундаменталисти твърдят, че извънбрачните сексуални връзки са грях. Но ако хомосексуалните връзки не са разрешени, това не прави ли всяка хомосексуална връзка по дефиниция грях?
Хомофобите твърдят, че еднополовият брак ще разруши светостта на традиционния брак, без да са в състояние да обяснят как точно се предполага това да се случи. Сякаш алкохолът, немотията, простотията, психичните и здравословните проблеми и лошото възпитание на иначе напълно хетеросексуалните двойки не са фактори, които разрушават брака от поколения? Нима самите хетеросексуални хора не са разклатили устоите на брака, след като са узаконили развода, неофициалното съжителство и са декриминализирали прелюбодейството? И ето, че след всичките тези промени, когато някакви обратни пожелаят да се оженят, на техния гръб се тръсва цялата вина за разрушаването на институцията на брака? Пълна глупост.
 
"То е най-прекият път към други извращения!"
Хомофобите твърдят, че приемането на хомосексуализма може да послужи за вратичка към приемането и на педофилията, зоофилията, кръвосмешението и други ужасни извращения, също както приемането на зелен чай е вратичка към приемането на хероина. Това е още един типичен риторичен трик, "Хлъзгавият склон". С други думи: безсмислица. В миналото педерастията е била широкоразпространена в западния свят, особено в древна Гърция и Рим (и вероятно е подхранила неприязънта на християните). Но днес гей общността е постигнала радикален "развод" с миналото и не подкрепя педерастията и други подобни актове.
image
"Хомосексуалистите са избрали да бъдат такива"
Хомофобите често твърдят, че изповядващите "гей стила на живот" (каквото и да означава това) просто са избрали да бъдат такива. Това може и да се струва вярно на този, който изказва такъв аргумент, но само в случай, че той е бисексуален. Повечето хора са привлечени или от мъже, или от жени и нямат особен избор по въпроса. За разлика от тях, бисексуалните могат съзнателно да действат в съгласие с увлечението си по противоположния пол и да изберат да игнорират сходното си увлечение по своя пол. Но това не прави бисексуалния човек хетеросексуален. Така че може да се каже, че всеки, който твърди, че хомосексуализмът е избор вместо вродена даденост, в известен смисъл има нещо гейско в себе си (не че в това има нещо лошо, но нямаше да е зле поне да вземе да си го признае).
Също любопитен и рядко обсъждан е въпросът защо всичко това трябва да е от някакво значение за някого. Нима обществото редовно забранява разни видове поведение, само защото те изглежда са свободно избрани, вместо да са генетично вродени предпочитания? В пълно неведение за иронията в собствения си аргумент, същите хора, които ругаят гейовете с псевдо-аргумента, че хомосексуализмът е "избор" и следователно е "грешен" (намеквайки, че щеше да е съвсем наред, ако не беше избор - както всъщност сочи значителна част от свидетелствата), често нямат никакви проблеми да се опитват да наложат своя предпочитан религиозен начин на живот, също основан на личен избор, на всеки, който има глупостта да се вслуша в налудничавите им брътвежи. А и досега не съм видял някой религиозен фундаменталист внезапно да "превключи" на "гей-режим", само за да докаже колко лесно е да преминаваш от един вид сексуална ориентация към друга (понеже нали било свободен избор).
 
Болести, пренасяни по полов път
Мъжете, които правят секс с мъже, са изложени на риск от болести, пренасяни по полов път - най-вече HIV. Някои от тях предават заболяването и на хетеросексуалните си партньори. Тези болести наистина са сериозен здравен проблем. Често пренебрегвана подробност обаче е, че повечето гейове така и никога не се заразяват. А и почти всички знаят как да използват предпазни средства. Също като хетеросексуалните, впрочем. Това просто не е проблем, който по някаква мистериозна причина трябва да е монопол на хомосексуалистите. Също така има болести, които изключително се срещат при хетеросексуални връзки - например човешката папилома.
Ако се позовем на Уорън Блументал, консервативните хомофоби може и да си вкарват доста зрелищен автогол с подобен род доводи: "Предразсъдъците срещу гейовете в нашето общество карат младите хора да пристъпват към сексуално поведение в много по-ранна възраст, за да докажат на околните, че не са обратни. Всъщност този вид предразсъдъци значително са способствали за разрастването на СПИН-епидемията. Те спъват възможностите на училищата да проведат открит и искрен дебат по основни въпроси на сексуалното образование на подрастващите, което пък от своя страна пречи да се спасяват детски животи и да се предотвратят ред болести, предавани по полов път".
image
Държавни пари за обратните
Някои правителства спонсорират фестивали и образователни програми за хора с различна сексуална ориентация, раздават безплатни презервативи и въобще предоставят услуги за сексуалните малцинства. Вярно, държавният бюджет следва да е предмет на обществен дебат, но тези разходи сами по себе си по никакъв начин не превръщат самия хомосексуализъм в проблем. Ако гейовете имаха съвсем еднакви права като останалите, такива специални услуги въобще нямаше да са им необходими. Освен това не съществуват два отделни типа икономика за обратни и за не-обратни. И двете са част от едно по-всеобхватно нещо, наричано... икономика. Правителствата и агенциите по приходите по света не назначават на работа служители, които да съблюдават, че парите на хетеросексуалните данъкоплатци изрично отиват за спонсориране на сексуалните малцинства.
И дори и да се интересувахме единствено от държавните разходи, нямаше ли да ни излезе много по-скъпо да криминализираме хомосексуализма и после да изправяме гейовете на съд и да ги хвърляме в затвора?
Въобще, като цяло съпротивата срещу финансирането на услуги за сексуалните малцинства е висша форма на лицемерие - особено като имаме предвид, че фактът, че част от нашите данъци отиват за поддържането на сиропиталища и обществени учебни заведения, може да се изтълкува като изрично пренасочване на парите и на хомосексуалните данъкоплатци към дейности, чиято крайна цел е поощряване на хетеросексуалното възпроизводство.
image
"Гейовете са склонни към промискуитет"
Първо на първо, дори и това да беше валидно за всички гейове и да имаше недвусмислени свидетелства в подкрепа на такова твърдение (каквито няма), това пак не би означавало абсолютно нищо. Склонността към безразборни сексуални връзки сама по себе си не е порок, освен ако не сте дълбоко религиозни и не искате да принудите всички останали да бъдат също толкова окаяни колкото вас.
И второ, макар и някои гей общности действително да поощряват безразборния секс, други пък не го одобряват. Същевременно, много хомосексуалисти предпочитат продължителни, стабилни, моногамни връзки. Хората, независимо от сексуалната си ориентация, имат различни предпочитания.
image
По въпроса за аналния секс
Съществуват безброй хомофобски анекдоти и доводи, които се въртят около аналния секс. Мъжкият анален секс изглежда е от много по-голямо значение за хомофобите, отколкото за самите гейове. Разбира се има ред здравни рискове, свързани с аналното проникване, но те са валидни и за хетеросексуалния анален секс, който е достатъчно популярен и сред християните и въобще не е толкова заклеймяван, както хомосексуалния. Също така има хомосексуални мъже, които въобще не практикуват анален секс. Освен това, поради изобретяването на такива приспособления като "strap-on" и други секс играчки, аналният секс, практикуван от жени върху напълно хетеросексуални мъже, напоследък набира популярност като още един начин на сексуална стимулация.
 
Аргументи за децата и за възпроизводството
Консервативните хомофоби често използват довода "Помислете за децата!", за да защитят традиционното хетеросексуално семейство като единствено допустимата обществена норма. Разбира се, някои деца имат и еднополови родители, а нито едно достоверно изследване досега не е показало осезаеми различия в социалното и психическото развитие на деца, отгледани от хомосексуални двойки, с тези в хетеросексуалните. По ирония, хомофобските практики като забраната на еднополовите бракове като цяло намаляват възможността на еднополовите двойки да създават стабилно семейство и така в крайна сметка вредят на децата. Така че наистина - няма ли някой най-накрая да помисли и за децата?
"Хомосексуализмът не води до продължаване на рода!"
Ако се върнем за момент към реалния свят ще се сетим, че днес повечето актове на полово сношение не завършват със зачеване. Причината е използването на противозачатъчни, презервативи, техники на непроникване, контролирана еякулация, секс със стерилни партньори, секс с партньори с репродуктивни проблеми (било поради възраст или по други причини) и въобще като цяло - общата сексуална култура на съвременния човек. Хомосексуализмът е само една от многото възможни причини даден сексуален контакт да не доведе до продължаване на рода.
От друга страна, еднополовите двойки често правят нещо, което от хуманна гледна точка е много по-стойностно: те съзнателно осиновяват деца, останали без семейство. Не съществува изричен закон на природата или обществото, който да повелява да се създават нови човешки същества, а в последно време все повече сила добива движението на бездетните, което се противопоставя на дълбоко вкоренената у обществото ни фикс-идея за възпроизвеждане, и то във време, когато световното население продължава да се увеличава със страховити темпове. В действителност нашата планета нуждае ли се чак толкова много от непрестанно нарастване на населението?
image
"Децата се нуждаят от мъжки и женски модел на подражание!"
Едно дете има на разположение безброй възможности да намери модел за подражание. Не е задължително тези модели да бъдат и законните попечители на детето. Децата на родители с пълен работен ден прекарват много повече време на грижите на бавачки, лелки в детската градина, учителки в училище или баби, отколкото с родителите си. Децата на богатите бизнесмени рядко виждат истинските си родители, да не говорим да установят някаква що-годе нормална форма на комуникация с тях или модел на подражание. Също трябва да отбележим, че въпреки настояването, че и двамата родители са жизненоважни за развитието на детето, хомофобите все пак явно нямат чак толкова голям проблем със самотните родители, които сами отглеждат децата си. Защо тогава двама еднополови родители, които осигуряват на децата си хармонична среда за развитие, би трябвало да са проблем, си остава необяснимо.
"Децата трябва да се отглеждат от биологичните си родители!"
Има твърде малко убедителни данни в подкрепа на това доста произволно твърдение, тъй като развитието на детето се определя по-скоро от взаимоотношенията и връзките с родителя, а не толкова от чисто генетична родственост. Също така има много сирачета, които няма как да бъдат отгледани от биологичните си родители, а недостиг на желаещи осиновители винаги има.
Стабилните еднополови връзки предоставят големи възможности за намиране на осиновители и отглеждане на деца в любящо обкръжение - в много случаи дори много по-полезно и здраво споено от много семейства на биологични родители. Еднополовите двойки никога не осиновяват "случайно" бебета, нито пък са склонни да си "поръчват" бебета от сурогатни майки. Това означава, че в преобладаващите случаи, еднополовите двойки са по-възрастни, по-отговорни и много по-подготвени за отглеждането на дете, отколкото средностатистическата традиционна двойка.
"Законът за бащината наследствена линия не е приложим при еднополовите двойки!"
При много законодателства бащинството обикновено се предава на съпруга на биологичната майка на детето. Но еднополовите двойки не функционират по този начин. Този проблем обаче може да бъде разрешен чрез двустранни споразумения между попечителите. Така или иначе е изключено случайно да се оплодят, ако са хомосексуалисти, нали?
"Всичко от гореизброеното!"
Подходът "всичко, което ни отърва" добре личи от изпълнения като речта на щатския сенатор от Айова, Денис Гут, който през април 2013 г. обвинява гейовете и хомосексуализма за предизвикване на психични и здравословни проблеми, скъсяване продължителността на живота, предизвикване на здравословни проблеми у хетеросексуалните американци (понеже "все повече и повече медицински тестове са необходими преди кръвното донорство или раждането" - макар че каква точно връзка имат кръвните тестове с разпространяването на въпросните болести си остава мистерия), както и ред други явления, включително краха на минали цивилизации поради разпада на институцията на традиционния брак. Не е никаква изненада, че Гут е новоизбран сенатор и съответно ще се кандидатира за преизбиране по-късно тази година, така че, предвид състава на основния му електорат (евангелисти фундаменталисти), това би могло да обясни избраната от него позиция по въпроса.
image
Корените на хомофобията
Според Фройд, най-крайната форма на хомофобия е израз на онези, които се страхуват да приемат собственото си увлечение по собствения си пол. Такава връка действително е била установена поне в едно клинично изследване. В интерес на истината, последващо изследване отбелязва, че авторите на първото взимат под внимание ролята на тревогата при сексуалната възбуда и установяват наличие на отвращение от еднополови сексуални отношения при хомофобите. Открито злонамерените хомофоби наистина може и да компенсират собствената си латентна хомосексуалност чрез ярки прояви на омраза, примесени с откровен мачовизъм, макар че е възможно и отделните екстремни случаи да създават впечатление за масовост на този феномен.
Един сходен тип свръхкомпенсация е именно хетеросексуалният мачовизъм (т.е. мъжкарство). В този случай, най-силните прояви на хомофобия не произлизат от потиснати хомосексуални наклонности, а по-скоро от усещане за заплаха над мъжествената идентичност на мачото. Все пак има и изследвания, които също са демонстрирали, че убеждението, че хомосексуализмът е биологично предпоставен (а не свободен избор) и съответно неотменим ("нелечим"), е в състояние донякъде да намали хомофобските нагласи.
image
Хомофобията шества по света
В 77 държави хомосексуализмът е престъпление, на някои места дори наказвано със смърт. Дори в случаите, когато той не е криминализиран, допустимата долна граница на възрастта за секс по взаимно съгласие се различава за еднополовите и разнополовите двойки; еднополовите бракове са забранени, както и осиновяването на деца от еднополови двойки.
image
В САЩ
Хомофобията е ирационален страх от хомосексуализма, който води до това хората с различна сексуална ориентация да бъдат на практика лишавани от основни граждански права, които Конституцията на САЩ и Декларацията на Независимостта би трябвало да им гарантират: "Ние считаме тези истини за видни от само себе си, че всички хора са създадени равни, че те са дарени от своя Създател с някои неотчуждаеми права, че сред тези права са живот, свобода и стремеж към щастие." Поддръжниците на хомофобските политики като например Закона за Защита на Брака (Defense of Marriage Act) често се опитват да делегитимизират хомосексуализма, като извикват на помощ кой да е от гореизброените аргументи.
Мнозина сред хомофобите отиват и по-далеч, приписвайки всевъзможни конспиративни теории на гейовете, които обозначават с общото название "Дневният ред на гейовете". В основата на тази теория на конспирацията е убеждението, че гейовете и левичарите либерали са се наговорили да използват такива средства като обществените училища и холидувските филми, за да превърнат децата ни в гейове.
Някои дори стигат дотам, че в опитите си да прокарат закони в полза на повсеместното носене и използване на огнестрелни оръжия (т.е. правото на въоръжаване според Втората поправка на Конституцията), те използват въпросния "дневен ред на гейовете" като извинение да притежаваш оръжие. В края на краищата, как иначе да се защитим ефективно от омразните гейове, които ни налагат противното си поведение и с присъствието си се опитват да ни накарат да обърнем резбата, освен с някой голям, зареден догоре патлак?
По-голямата част от развития свят може и да е превъзмогнала средновековната институционализирана хомофобия, която до не чак толкова отдавна е доминирала мисленето на човечеството. За жалост обаче Америка все още има много път да извърви в тази посока и значително изостава. В много щати все още е напълно законна дискриминацията срещу хора според сексуалната им ориентация и отнемането на основни права, уж гарантирани от най-прогресивната и демократична Конституция в историята на човечеството. Все пак тази тенденция постепенно отстъпва под натиска на все по-нарастващата критика срещу хомофобията и благодарение на активната роля на организациите за защита правата на хората с различна сексуална ориентация.
image
В Европа
През 2009 г. Галъп провежда анкета сред мюсюлмани във Великобритания, Франция и Германия, като един от въпросите е дали хомосексуализмът е приемлив. 35% от френските мюсюлмани отговарят с "да", а също 19% от немските и нито един от запитаните 500 британски мюсюлмани.
През ноември 2012 г. във френския парламент започват дебатите по проектозакон за еднополовите бракове (Marriage Pour Tous, Брак за Всеки), а през май 2013 г. първата еднополова сватба във Франция е вече факт. Между тези две дати, Франция става свидетел на огромни демонстрации против новия закон от организацията Manif Pour Tous (Демонстрация за Всеки). Човек би се учудил на това, предвид факта, че от Френската революция насам, страната се счита за една от най-малко религиозните и най-развитите в социално отношение.
 
В Африка
Поради хроничната липса на стабилна образователна система и демократични светски правителства, както и поради високото ниво на радикален религиозен фундаментализъм (както сред християни, така и сред мюсюлмани), много части на Африка са известни с бруталното си отношение спрямо хомосексуализма. Уганда наскоро предизвика особено силен отзвук с третирането на гейовете, след като прие нови рестриктивни закони, които позволяват на властите да отнемат основни човешки права на хомосексуалистите и да извършват брутални гонения срещу всеки, за който има съмнения, че е с различна сексуална ориентация. Амнести Интернешънъл посочва, че Уганда за жалост съвсем не е сама в това отношение. Според доклад от юни 2013 г., криминализирането на хомосексуализма пълзи със застрашителна сила на африканския континент.
image
Страховитият дневен ред на гейовете
Това е метафорично плашило, създадено от крайнодесните религиозни фундаменталисти в САЩ. Световната гей конспирация изглежда е разпростряла мазните си благоуханни, епилирани и перхидролени пипала из целия цивилизован свят (в нецивилизования явно се справят по-добре с нея, предимно като я изкореняват рано-рано чрез бесене, горене или пребиване с камъни). В последно време гей-конспирацията е проникнала (хъ-хъ!) във всички телесни отверстия на съвременното общество и култура, които е успяло да докопа - най-вече в задното отверстие на "семейните ценности"™.
Главната цел на тази метафора е да обрисува правата на хората с различна сексуална ориентация като параван за злокобните, злонамерени и унищожителни цели на гейовете (които явно са шайка комунистически безбожници, заклели се да унищожат добрите християни, мюсюлмани или каквито там се падате). Чудесен начин да се дехуманизират различните хора, нали? И често използван за всяване на ужас от въображаемите гей-мисионери, които неуморно сноват по целия свят и вербуват нищо неподозиращи добри набожни млади хорица за зловещата си кауза. Така формулиран, дневният ред на гейовете е къде-къде по-лесен за мразене и противодействане, отколкото да си говорим за някакви си основни човешки и граждански права - последното е пълна загуба на време и усилия! Да не говорим за опасността случайно да предизвикаш проблясъци на критическо мислене у събеседника си.
Онези, които искрено вярват в дневния ред на гейовете, често обичат да цитират едно сатирично есе на Майкъл Суифт, "Гей революционерът", като "свидетелство" в подкрепа на параноичната си теория. Разбира се, те удобно пропускат да споменат най-първия ред от въпросната творба, в която авторът изрично започва с думите: "Това есе е една шокираща, налудничава, трагична и жестока фантазия, едно изригване на вътрешна ярост по въпроса как потисканият отчаяно мечтае да бъде потисник".
Филмът "Планината Броукбак" също изглежда е един от основните стожери на този дневен ред на гейовете, бидейки умела пропаганда, с която Холивуд се опитва да промие мозъците на неподозиращите "Истински американци"™ и да ги примами в лоното на гей-конспирацията.
 
Според The Christian Post, дневният ред на гейовете се състои от:
1. Декриминализиране на содомията 2. Приравняване на допустимата възраст за секс по взаимно съгласие между еднополовия и разнополовия секс 3. Закони против дискриминацията по сексуални причини, като например установяване на равенство в отношението между еднополовия и разнополовия секс при сексуалното образование на подрастващите 4. Узаконяване на еднополовите бракове и граждански съюзи 5. Разрешаване на родителски права при осиновяване от еднополови двойки
За повечето нормални хора всичко от гореизброеното може да се изтълкува и като "да бъдеш третиран като човешко същество" - о, ужас!
От гледна точка на фройдизма, използването на термина "дневният ред на гейовете" може да е симптом за параноя, комплекс на преследване, сексуална несигурност и болестна маниакална омраза към всичко гейско.
Една по-ранна форма на тази конспиративна теория е така нареченият "Хоминтерн" - игра на думи, която комбинира "хомо" със съветския Коминтерн. Според тази теория гейовете контролират световното изкуство и медиите и ги използват, за да пропагандират педерастията и да набират нови последователи за дневния ред на гейовете.
Малко обсъждан факт е, че много хомосексуалисти наистина имат свой собствен дневен ред, който предимно гравитира около това да бъдат третирани със същото достойнство и уважение като всички останали. Какви алчни копелета са тези гейове!
image
Дневният ред на един гей
В общи линии истинският дневен ред на гея е да заведе навреме децата на училище, да им пъхне (ха-ха!) някаква свястна закуска в раницата, да не закъснява за работа, да изкара един продуктивен работен ден в разправии с шефове и служители и може би един-два пъти в седмицата да седне на масата заедно с цялото семейство, да гледат един филм и да вечерят като хората.
Някои допълнителни (и доста по-нечестиви) аспекти на дневния ред на гея включват да избягва да бъде пребит от пияни селски простаци, или уволнен от кретеноидни шефове с предразсъдъци с размерите на джип Хамър, или да бъде наръган, удушен или застрелян от разни идиоти с гигантски комплекс за малоценност.
А, и да не забравим. Дневният ред на гея също включва да намери някое спокойно местенце да отдъхне една-две седмици през лятото. Направо непростимо! Ужас!
"Учените разкриха" какво съдържа дневният ред на един гей:
7:00-7:30 - Събуждане, обличане, миене на зъбите. 7:30-7:45 - Закуска, кафе, вестник. 7:45-8:00 - Отива пеш до кварталната автобусна спирка. 8:00-8:45 - Пътуване с автобуса до работа. 8:45-9:00 - Кратка кафе-оперативка с колегите. 9:00-11:00 - Работа: оформяне на документи, отговаряне на и-мейли, подготвяне на доклади, провеждане на бизнес срещи и т.н. 11:00-11:10 - Чаша кафе с шоколадови бисквити. 11:10-13:00 - Още работа... 13:00-14:00 - Обяд в столовата. 14:00-17:00 - Още работа... 17:00-17:30 - Надява розови гащи на искрящи пайети, премята пухена розова боа през врата, завзема свободния свят, унищожава основите на юдео-християнския морал, вербува невинни дечица за либералния, аборционистки, сатанински, социалистически секс култ с цел пробутване на упадъчните холивудски ценности. 17:30-18:15 - Пътуване с автобуса към дома. 18:15-19:00 - Вечеря със семейството. 19:00-19:30 - Освежаваща баня. 19:30-21:30 - Гледане на новини, сериали и риалити шоута по телевизията (сори, Холивуд). 21:30-22:00 - Сърфиране в Интернет, цъкане във Фейсбук, чатене в Скайп, онлайн форуми. 22:00 - Миене на зъбите и сън.
Направо тръпки да те побият!


Тагове:   псевдонаука,


Гласувай:
22



1. zarenkow - Има и още гледни точки, но
17.05.2014 01:01
да не те мъча да триеш. :))
цитирай
2. asthfghl - 1.
17.05.2014 10:54
Е, и? Ако не са свързани с псуване по автора, съм готов да ги обсъдя. Ако ли пък възнамеряваш да сипеш хули, по-добре си спести напъването.
цитирай
3. asthfghl - 1. (2)
17.05.2014 14:46
А що се отнася до триенето на помията, авторът на тази статия си го е казал много правилно.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4085361

Чистотата преди всичко!
цитирай
4. hristo27 - БЛАВО!
17.05.2014 14:54
Интересна тема си избрал!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4280138
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив