Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2016 10:26 - На ръгби дерби в НСА
Автор: asthfghl Категория: Спорт   
Прочетен: 2006 Коментари: 2 Гласове:
18

Последна промяна: 18.04.2016 11:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В неделя следобед на ръгби игрището на НСА се състояха два от полуфиналните реванши от държавното първенство по ръгби. Мачът, който заслужава внимание, е развръзката между НСА и Янтра (Габрово). Двата отбора бяха завършили наравно 20-20 в първия мач, така че тук се очакваше доста сериозен сблъсък.

В първите петнайсетина минути очакванията се оправдаха - по един разменен точен наказателен удар - и резултатът се задържа 3-3 докъм средата на първото полувреме. Груба грешка в защита на Янтра обаче позволи на нахлуващото крило на НСА да пресече едно изчистване и да завърши с есе. Оттук домакините се отпушиха и след още две бързи есета се оттеглиха на почивката със солидна преднина от 20-3.

През второто полувреме, вече много по-уверени от добрия резултат, НСА натиснаха своите гости, които започнаха да правят грешка след грешка. Есетата заваляха през кратки интервали, за да се стигне до крайния резултат 51-8 (габровци успяха да се отчетат с почетно есе към средата на второто полувреме).

В гвоздей на програмата се превърна влезлият на смяна дряновец Пенчо - масивен 150-килограмов мъжага, който зае място в предната линия на гостите. Макар че не успя да помогне с нищо съществено за обрат на габровци, той се превърна в главен обект на кодош сред публиката.

image 51 - 8 image
На финала на шампионата ще се срещнат НСА и Балкански котки (Берковица), които победиха и в двата си мача коравия отбор на Валяците (Перник). Мачовете са в края на април и преди 24-ти май.
НСА предлага отлични условия за ръгби, както е видно от сравнително доброто състояние на терена
image

Загрявката преди мача - съответно на НСА и Янтра
image
 
image

Отборите се поздравяват според ръгби кодекса
image
 
image

Гостите установиха териториален превес в първите минути, но не успяха да се възползват от него
image

През първото полувреме неточните отигравания бяха чести и от двете страни, което водеше до накъсване на играта и чести скръмове. Затова пък отборите показаха впечатляващи умения при статичните положения.
image
 
image

Имаше и твърди сблъсъци, след няколко от които се наложи влизане на лекарския екип, но за щастие до неприятни контузии не се стигна
image

През второто полувреме домакините от НСА наложиха надмощието си, до голяма степен благодарение на концентрацията си при статичните отигравания
image
 
image

В компонента стрелба от разстояние и двата отбора показаха завидна ефективност - около 80%. Имаше дори един опит на домакините за гол от движение, но неуспешен.
image

Последните двайсетина минути минаха под тоталната диктовка на домакините, макар че Янтра все пак се отсрамиха с едно есе
image
 
image
 
image
 
image

Поради хубавото време и големия дразнител, край терена бе пълно с публика - около 200 души
image
 
image

Въпреки изразителния резултат, противниците се разделиха като джентълмени, както се полага след един ръгби мач
image
 
image


[
МОИТЕ ПЪТЕШЕСТВИЯ]


Тагове:   спорт,   туризъм,


Гласувай:
19



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dianaan - Чудесно
18.04.2016 14:02
Моите поздравления. Това е един много интересен и емоционален спорт.
цитирай
2. asthfghl - 1.
18.04.2016 15:28
И противно на широкоприетото схващане сред лаиците - подчиняващ се на строги етични правила. Няма как иначе - физическите съприкосновения са брутални и ако правилата за безопасност не се спазват стриктно, става много кофти.

Най-голямо впечатление прави обаче авторитетът на рефера. Той е неприкосновен. Футболистите има какво да научат от ръгбито в това отношение. А също и могат да научат доста за стоическото понасяне на твърдата игра, вместо да се правят на примадони и циркаджии. Абе въобще много има какво да се научи от ръгбито.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4280380
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив