Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2013 21:01 - Канарите удариха "отбора на народа"
Автор: asthfghl Категория: Спорт   
Прочетен: 845 Коментари: 0 Гласове:
2



Ботев победи Левски след 16 години чакане в истинско дерби на "Колежа"

image

Ботев (Пловдив) победи Левски с 2:0 в голямото дерби на 17-ия кръг в "А" група. Срещата на стадион "Христо Ботев" се превърна в истинско дерби, в което не липсваше нищо. Феновете на двата отбора за пореден път доказаха, че са сред най-добрите в България, въпреки че не липсваха и провокатори, особено в агитката на "сините". Победата е първа за Ботев над Левски от 16 години.

Срещата започна равностойно, като постепенно гостите от столицата овладяха центъра на терена. Острите контри на "канарчетата" обаче често сварваха "синята" отбрана неподготвена. В 16-ата минута Вандер Виейра стреля много опасно, но Илиев се справи и спаси.
 
В 29-ата минута пък Грънчаров бе забравен непокрит в наказателното поле и стреля с глава, но топката премина на сантиметри от лявата греда. Македонският национал поправи грешката си в 31-ата минута, когато откри резултата. Тогава след корнер, Грънчаров надскочи всички в наказателното поле и засече топката неспасяемо в мрежата на гостите.

След почивката отново левскарите започнаха да диктуват темпото на игра в опитите си да стигнат до изравнително попадение. В 63-ата минута обаче при страхотна контра на Ботев топката достигна до останалия сам в наказателното поле Иван Цветков, който с мощен удар разстреля Пламен Илиев за 2:0.
 
Всичко за Левски свърши в 69-ата минута, когато капитанът Станислав Ангелов получи втори жълт картон и остави своите с човек по-малко на терена. До последния съдийски сигнал столичани нямаха сериозно голово положение пред Стаховяк и закономерно записаха загуба, която може да се окаже фатална в битката за шампионската титла.



Тагове:   футбол,   Ботев Пловдив,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4307837
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив