Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2010 00:10 - Ботев стъпва в скоростната лента
Автор: asthfghl Категория: Спорт   
Прочетен: 1112 Коментари: 1 Гласове:
4



И така, да обобщим. Цветан Василев взима 90% от Ботев и клубът се трансформира в АД http://www.sportni.bg/index.phtml?tid=40&oid=2702925

Собственик на Корпоративна Търговска Банка, вестник Монитор, Експрес, Меридиан Мач, ТВ 7 и сегашния спонсор Виктория; член на БФС. Най-големия банкер с 330 млн. лв. капитал.
http://www.19min.bg/news/4/8261.html

И съдружник със... Султана на Оман, Кабус Саид!
http://en.wikipedia.org/wiki/Qaboos_bin_Said_al_Said
Омански доларчета на Колежа хихихихи :)


ММммали......... O__o

Стъпваме в крайна лява лента май. С постоянно пуснат мигач :D


Накратко за султан Кабус: според последния доклад на ООН, Оман е най-бързо прогресиращата страна по отношение на стандарта на живот и дългосрочния просперитет. Кабус управлява от 40 години (миналия ден празнуваха годишнината) и като погледнат назад се оказва, че е превърнал една изостанала страна на козарчета и фермери, отглеждащи фурми и ловци на миди, която дълго време е била в сянката на големите си съседи - в пример за спокойно, успешно и умно управление, което сега се дава за пример навсякъде. Където Ботсвана е давана като пример за "африкански тигър" и Сингапур за "азиатски тигър", Оман е "близкоизточният тигър".

Кабус е едно от малкото изключения - разумен управник от сорта на Абдула в Йордания, в един иначе размирен и силно зависим от една единствена суровина район (да не говорим за многото външни и вътрешни фактори, които пречат на подобни страни да се развиват). Най-отличително за Кабус е нюхът му за добра инвестиция. Говорим дългосрочна инвестиция, не фойерверки като имотния балон в Дубай.

Значи, щом Кабус реши да даде пари за нещо, значи то ще е успешно. Така че това сдружаване с Василев хич не е случайно. И можем само да се радваме, че индиректно ще имаме гърба на такъв играч като най-успешния управник в цяла Азия.

Ай канари! :-)


Тагове:   спорт,


Гласувай:
4



1. titans1912 - ...
20.11.2010 02:39
само Ботев , напред и нагоре ..........!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4298349
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив