Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2022 11:01 - Светкавиците на Търговище , или Кои ? в действителност докара футбола ни до сегашното му състояние . . . Част 1 .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1755 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
      Реших да използвам заглавието - както и част от съдържанието на статията на г-н В. Велчев , които е и  настоящ Зам. кмет на Община Търговище вече седма година ! , публикувана на 03. 06. 2016 г. ( т. е. , почти преди Шест години , вече ! ) в Общинският ни в-к " Знаме " , в която той за мен добросъвестно тогава постави няколко много  болни въпроса , стоящи за общо  решаване пред по - доброто Бъдеще на този най - популярен спорт в света в нашият град  . 

    Сега е момента да припомня също така , че настоящата 2022 година е на практика и Юбилейна за този спорт в Търговище  , които  става точно на 100 години от своето начало в града ни ! 

  За справка на всички  мога да припомня , че ако не греша нещо сега ,  най - старият ни  Софийски клуб - Славия , е учредена през 1913 година , а пък Левски се води с някакво начало  от 1914 година , което говори , че нашите предци сравнително рано за провинциалният ни град  Ески Джумая тогава още  май ? , са успели с това официално негово организирано вече Начало тук  . . . 

   Какво е настоящето положение вече шест години след въпросната статия ,  която зам. кмета Велчев завършва с последното си изречение , че - цитирам : " Очаква се Община Търговище да предложи Решение , което да обедини усилията , за едно ново Начало на футбола в града ни ! "  -  ами и за мое голямо съжаление , едно Голямо Нищо и в това отношение  , за жалост . . . 

   И така , да припомня още веднъж "статуквото" ,  по отношение на наличните  ТРИ футболни  клуба  в Търговище  в този момент . 

1.   ПФК "Светкавица 1922" АД -   на практика носещ символите на Професионалният ни мъжки  отбор до лятото на  2013 г. , и  пази спомените от това минало ! ,  участва в Областното първенство по футбол за мъже , която се състои  от цели 9 ( девет ! )  отбора в цялата ни Област Търговище  !!! , като успя да  завърши на първо място през есенният полусезон , на три точки пред отбора на ФК " Въбел кв. Въбел "  . . . 

    След една Каскада от главоломни Промени при него в последните няколко години  - Промени в капитала , Промяна на собственици , Разпореждания с апортирани Общински имоти в него , все още Община Търговище притежава едни :  32 , 48 % от неговия капитал . 
   На практика за мен това си представлява едно "ребрандиране" на ФК "Ракета Преселец" , които много отдавна няма реална  връзка с това село , освен някаква  историческа , може би . . . 


   Понеже в следваща  част  ще опиша детайлно  цялата Схема и технология , по която бе "прибран" Общинският Апорт от Три имота от негов бивш Собственик , сега ще се огранича само с факта , че в последните вече  няколко години Общо събрание на акционерите на този клуб не е провеждано ! 

А  съгласно Справка в ТРРЮЛНЦ ,  ПФК  " Светкавица - 1922 " АД  е икономически неактивно дружество / не отчита Приходи и Разходи / , и Община Търговище НЕ Е финансирала участието на клуба в Областното първенство !  

   При това положение логично ми изглежда настоящото му участие в тази група да бъде финансирано от водещият се за негов действителен собственик в регистъра , в лицето на г-н Явор Светломиров Янков - млад мъж на почти 37 години , които аз лично нямам спомен да принадлежи на някаква местна футболна общност в близкото ни  минало , които по - скоро прилича  на някакво  подставено лице в тази роля  , може би  . . . 

   Разбира се , че е възможно и да греша , но пък при това положение г-н Янков има пълната възможност да ме опровергае още сега  , като излезе от своята анонимност , и заяви смело своето виждане за бъдещето на този Футболен клуб , близък до сърцето и  спомените на местните футболни фенове в града ни  на повече от  100 % !!! 

   Понеже вече обявих , че тази Местна Футболна Сага ще ми бъде постоянна Тема през Юбилейната за футбола ни 2022 година , сега ще се огранича само с няколко констатации . 

   Футболът ни е Просто Поредният Грандиозен Провал на бившият кмет Кр. Мирев , които Провал вече седма година настоящият все още кмет Д. Димитров не посмя дори да "докосне" с едно малко  пръстче , за да се получи обещаното  Правилно Решение ! 

   Вместо това в последните няколко седмици се активира на практика - неспиращата вече седма година !!!  Гнусна и Гадна Компроматна Атака срещу  ръководството  на сдружение :  " ФК Светкавица -  Търговище  " , срещу  Председателя на УС г-н Емил Янчев - а  благодарение основно  най - вече на неговите лични  усилия , все пак футбола ни се представя в Трета Лига - Североизточна Аматьорска Футболна Група сега   . . . 

   Имах вече възможност и публично да заявя в предаванията  ми под № 80 и № 81 в You Tube -  "Думи от упор" , че за мен е Крайно Недопустимо в тази Мръсна и Лъжлива Клеветническа Атака срещу г-н Янчев ,  да се включва - в случая  като жител на Община Търговище г-жа Благомира Стойкова - Николова , която е на позиция в ОД на МВР !  

   Като част от това Сдружение още веднъж заявявам , че  аз няма да подмина , или да оставя така този Черен Пиар ! 

Крайно време е и останалите до болка познати  лица  -  които "пеят" от много години  в този хор на Клеветата да се вразумят , да се седне отговорно на една маса , и да се търси Ефективното  и отдавна обещано Решение или пък обща  Формула , по която да се тръгне на пътя  за възстановяване и на тази умишлено извършена СЪСИПИЯ  ! ! ! 

   И  Общинската собственост на Търговище бе много Тежко Ограбена от лица с Красни имена - и то най - основно през четирите мандата на Мирев като кмет - тук , разбира се , че не само за мен в този Факт просто  Няма Никаква Новина ! 

   Но понеже по принцип паметта и за тези Провали на хората ни е доста  къса , ще се постарая да им ги припомня още веднъж в следващите публикации  . . .



   КУРАЖ  И  СВЕТЛИНА  !   


      

   

    

   


Тагове:   цска,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1333320
Постинги: 773
Коментари: 98
Гласове: 621
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930