Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2016 11:05 - Чао, Британия!
Автор: asthfghl Категория: Политика   
Прочетен: 6009 Коментари: 24 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
...И гледайте вратата да не ви удари отзад, докато си изнасяте чукалата!

Добре се стекоха нещата. Сега може би Европа най-сетне ще може да запретне ръкавите и да поработи над реформирането си, без разни досадни и самонадеяни британци, дето се смятат за голямото добрутро, постоянно да й слагат пречки на пътя, докато лицемерно се преструват, че им пука за нея.

image
Между другото, сега който има малко кинти и акъл би сторил добре, ако се пробва да потъргува на британските стокови пазари, щото тъкмо в момента е доста изгодно да се заиграеш с паунда, който отива към временен нок-даун...


Тагове:   политика,


Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. appen13 - Крайно неточно заглавие !
24.06.2016 12:16
Всъщност СБОГОМ анти-европейски германски ЕСсср.
Сбогом арогантни, самодоволни и нахално тъпи евробюрократчета от Берлин и Брюксел.
цитирай
2. asthfghl - 1.
24.06.2016 12:30
Поредното първосигнално включване.

Най-забавното обаче е как сега "генофонда" на британците щял да се подобри, след като я няма "Гейропа" да им налага разни мургавели. Хитро.

Явно генофонда сега рязко ще им се "изчисти" на британците... с всичките индийци, пакистанци и карибци от колониите, дето даже нямат нищо общо с ЕС. Това е много интересен парадокс.

Наслушах се на какви ли не идиотщини, дето явно минават за "довод" от лагера на Брекзита. Включително и в момента от теб ги слушам. Първосигнални, интертни реакции. Щели да се оправят сами! Били велика сила! Имали голяма демокрация и мощна армия, уау! Всичко ще им бъде наред на британците!

Тоя вот е поредното доказателство колко малоумен е редовия гражданин. Покажи му морков, хвърли му няколко страховити лозунга... и айде, стадото потегля.

Каквито и гадости да им се струпат на англичаните отсега нататък, ще са си ги заслужили и ще са им малко. Като за начало, шотландците може да си помислят за нов опит за излизане от UK.

Що се отнася до ЕС, ако се впрегнат да се позамислят след тази червена лампичка - окей. Ако не - обратно към началото на XX в. Какво пък. Китайците, руснаците и американците само това чакат - разединена Европа. Явно такива като теб - също.

Най-забавното е, че с тоя вот англичаните си въобразяват, че са се отървали от всичките евро изисквания и регулации. Изненада: ако възнамеряват да задържат икономиката си във възходяща линия ще им се наложи да търгуват с най-близкия голям икономически блок... и да спазват същите правила, срещу които сега толкова смело се опълчват. Щели да бъдат неависими. Смешка! Кой е независим в днешно време?

Европейците може и да са арогантни и неадекватни, но британците са още по-зле в това отношение. А на лицемерие са си направо световни шампиони.

И благодаря за минуса. Мисля да върна жеста.
цитирай
3. petkosabevnedelchev - На кого му пука за някакви остров...
24.06.2016 12:39
На кого му пука за някакви островитяни с развалени зъби, дето живеят на гъза на географията? Те и без това никога не са се считали а част от Европа. Все са много специални, макар че от империята им не е останало нищо. Е това ако не е арогантност, не знам кое е. Прав им път.
цитирай
4. asthfghl - 3.
24.06.2016 12:42
И така, групичка специални снежинки се понесоха към хоризонта... Но каква изненада - светът и без тях продължи да се върти! :)
цитирай
5. appen13 - Много ще се кефя...
24.06.2016 12:50
...на агонията и разпада на АНТИ-ЕВРОПЕЙСКИЯ ГЕРМАНСКИ ЕСсср.
В Полша, Чехия, Словакия, Италия, Холандия и Австрия са събрани изискуемите по техните конституции брой подписи за провеждане на такива референдуми и са внесени в техните парламенти, които трябва да определят дати за провеждането им до края на годината
Т.е. Брексит можеше само да удължи или съкрати агонията на потъващия в историческото небитие анти-европейски германски ЕСсср !
И АБСОЛЮТНО НИЩО ДРУГО !
И едва ли много хора в европейския Бангладеш, т.е. окупационния евро-райхскомисариат "България", ще съжаляват за него.Просто няма да можем да бъдем нетен износител на евтини проститутки, евтина слугинска прислуга и евтина работна ръка за евро-колониалната метрополия и да плащаме с мизерията и бедността си за жизнения стандарт на немските бюргери, гелосаните самодоволни евро-чиновничета и тяхната колониална туземна евро-прислуга в окупационните евро-територии.
цитирай
6. asthfghl - 5.
24.06.2016 13:14
Ми... връщаме се към наионализма и разпокъсаността, тогава. Бавно, но славно, историята се повтаря. Първата половина на 20 в. беше една такава прекрасна...

Излизането от ЕС на УК с нищо няма да промени задълженията, които са подписали относно работната ръка от другите държави на ЕС... Относно икономическите връзки също... имат си подписани споразумения, които са длъжни да спазват, дори да са вън от ЕС.

Така че ако нещо не е регулирано в момента, в следващите 2 години (минималния срок за излизането на УК от ЕС) ще се регулира, за да няма сътресения....

Главното, заради което британските граждани гласуваха за BREXIT, беше това, че граждани от ЕС източвали тяхната социална система... А не обръщат внимание на факта, че в Британия има британски семейства, които от края на 2-рата световна война живеят изцяло на държавни помощи и нито един техен член не е работил за постоянно някъде и някога... Бремето върху социалната им система няма да олекне, както си мислят редовите граждани и предимно селяни.
цитирай
7. pando - По скоро
24.06.2016 14:03
Сбогом европейски търтеи и паразити.
цитирай
8. asthfghl - 7.
24.06.2016 14:52
Те пък ингилизите цъфнали и вързали.
цитирай
9. petkosabevnedelchev - Айде, почна се...
24.06.2016 15:04
http://www.theguardian/politics/2016/jun/24/alex-salmond-second-scottish-independence-referendum-is-certain

Шотландският парламент се подготвя да отвори процедура за нов референдум и този път ще се отцепи от Великобритания (предния път беше на косъм, сега 2/3 от Шотландия гласува за ЕС).

Междувременно Камерън, който заложи кариерата си на тези два референдума, сега е изпята песен. Но не съвсем. Сега тоя политически труп ще го пратят в камарата на лордовете, където ще си кюта доживот с яка заплатка. Нали вече си свърши работата...
цитирай
10. asthfghl - 9.
24.06.2016 15:46
Май от Велика Британия скоро няма да остане нищо "велико". В търсене на еманципация от Европа, ще си вкарат най-зрелищния автогол в историята си.
цитирай
11. theeconomist - Само да се включа, понеже си вадя клисавият леб с форекс...
24.06.2016 20:11
"потъргува на британските стокови пазари, щото тъкмо в момента е доста изгодно да се заиграеш с паунда,"

Стоковите пазари са за борсови СТОКИ / памук, кафе, петрол, мед и други глупости/.
ПазарЯ на който препоръчваш, като специалист, да се заиграваме се казва
"Exchange"......читать надо, а не надо "ля-ля" :-))
цитирай
12. asthfghl - 11.
24.06.2016 21:31
Не знам откъде реши, че претендирам да съм специалист. Ти обаче явно имаш такава претенция. Я като един ИкспертИн да вземеш да ми обясниш какви ще са финансовите последствия от Брекзита? Мога да почакам.
цитирай
13. petkosabevnedelchev - А така като са тръгнали с референ...
24.06.2016 21:31
А така като са тръгнали с референдумите, следващият може да е за бъдещето на монархията. Нали искат да спестят големи разходи? Колко ли кинти струват шарените шапки на кралицата, мхммм?
цитирай
14. petkosabevnedelchev - Ей експертина,
24.06.2016 21:56
Да вземеш да си изядеш въображаемата диплома! Стоковите пазари също бяха повлияни от брекзита!

http://www.cnbc/2016/06/23/live-margets-edgy-as-voting-closes-in-historic-eu-referendum.html

"Други глупости" са тия дето ти витаят из главата.
цитирай
15. staler - с ваше позволение, ако мога да се ...
25.06.2016 06:41
с ваше позволение,ако мога да се включа и аз с един въпрос--вии ебали ли сте някога таралеж?....те,англичаните нищо не разбират от политика,търговия и световни дела,а пък камеран е дебил ,естественно,решил да пита народа,че и 2-3% като горница в полза на брексита му се вижда непреодолимо препятствие,та аиде чао,м?...по горе пък един сънува германско робство....па първо се информираи чия собственност е доиче банк и си задаи въпроса как е възможно германски водещ политик като меркел да призове за повече амуджи които да заменят липсващото в демографската картина германско такова,което автоматично означава краи на активната и полит.кариера,че тогава си праи изводи за това кои е робовладелеца и докъде стига властта му.....накратко----това което предстои да се случи с ес след няколко месеца не е приемливо като съдба за англетата,,,а вие си църкаите мишлета...
цитирай
16. theeconomist - Добро утро...
25.06.2016 09:35
Ако можех с точност да предскажа какво ще се случи, щях до една година да съм поне милиардер! :-)))

Но във вторник ликвидирах четери дълги опции по 10 000 паунда, срещу щвейцарци и секове и вчера бях на плюс със около 2 200 ойро за два дни!
цитирай
17. theeconomist - Леко с изразите, кръжочниче...
25.06.2016 09:40
petkosabevnedelchev написа:
Да вземеш да си изядеш въображаемата диплома! Стоковите пазари също бяха повлияни от брекзита!

http://www/2016/06/23/live-margets-edgy-as-voting-closes-in-historic-eu-referendum.html

"Други глупости" са тия дето ти витаят из главата.


аз нямам диплома, самоук чейнджаджия от Магурата съм.
Къде съм писал, че стоковите пазари не са повлияни от кризата? Писах че на стоковите пазари не се търгува британска лира, смешнико.

А това което ми вие из главата, за пет часа работа ми докара десет дни да си вея гъза във Виена ,примерно.

....и ти барабар петко с мъжете....:-))
цитирай
18. asthfghl - Хм...
25.06.2016 19:18
А те ингилизите не се напълниха доброволно с пакита и талибани всякакви? А сега поляците и мамалигите ги плашат. Айде не на нас тия!
цитирай
19. asthfghl - 16.
25.06.2016 19:19
Не те знам какъв си, но се пише "четИри". Повече няма какво да коментирам май.
цитирай
20. asthfghl - !
25.06.2016 21:25
И да знаете, че следващи обиди ще бъдат трити.
цитирай
21. staler - ще направя още едно усилие----к...
26.06.2016 00:47
ще направя още едно усилие----какво общо имат пакитата,талибаните,поляците и т.н. с случая?ми те колкото си поискат толкова пускат,джанъм....защо връщат наште цигани?защот в всяка страна от ес трябва да има цигани,а на нашта цигания,азиатските и африкански цигани не могат да издържат,е те и за това си ни ги връщат наште си .....накратко--телепортацията на цигани е под контрол,не е в това проблема....до края на годината требва да измътат общия пазар с монсанто,аи ти гигантите,шистовите разбивачи и т.н.,след което предполагам на китаиците ше им бъде ударена лека балтия,част от производството ще се върне в уса,ма от тая работа на западно европ мноо разглезени трудещи се,ще им се наложи да видят отблизо българския опит в пазарната икономика...чичо камеран е хитро момче,предпочита да е отгоре в тоя порно сеанс..
цитирай
22. asthfghl - 21.
26.06.2016 01:27
Да, би могъл да направиш усилие да проумееш, че проблемът им НЕ Е имиграцията. Особено пък от европейски страни. Тя беше само удобен претекст.

Може и да не би могъл, разбира се.
цитирай
23. staler - бих, не бих. . . . . да беше се изяснил ...
26.06.2016 02:38
бих ,не бих.....да беше се изяснил сам с себе си---виж си мудростите от №6--главната причина....европ.граждани цицат соц.им система.....кои граждани?много ясно че наи вече циганите......както и да е,това го пише по медиите,щот това го говорят англичаните,щот това са им набили в кратуните политиците чрез медиите......а истинските им мотиви остават скрити и добре че са гении като мен,да ги правят достояние на по заспалите..
цитирай
24. asthfghl - 23.
26.06.2016 11:04
Аз съм наясно със себе си. За това пък ти ми изглеждаш леко пообъркан, ама нейсе ;)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4281380
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив