Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2015 14:46 - 10 причини защо Мохамед е лъжепророк
Автор: asthfghl Категория: Политика   
Прочетен: 5424 Коментари: 18 Гласове:
45

Последна промяна: 17.11.2015 20:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Когато кажем "А", трябва да сме готови да кажем и "Я". След като религията е опиат за масите, то трябва да признаем, че това се отнася за всяка религия. След като критикувам християнството, полага се да кажа няколко думи и за исляма.

Колкото и да се обиждат мюсюлманите, има една истина, която те просто няма как да отрекат или потулят - независимо колко пламенно ще ми цитират наизустени редове от обичните си свещени писания и в безсилието си колко яростно ще заплашват с мъст този, който дръзне да повдигне въпроса. Имало е време, когато в исляма подобни въпроси са били дискутирани открито и без страх от преследване. По ирония, тези времена са останали далеч назад в Средновековието. Днес малцина си позволяват да говорят открито по тях - било то поради свенливост, криворазбрана политическа коректност, или вцепеняващ страх от отмъщение.

Казано кратко и просто, ако се вгледаме по-отблизо и безпристрастно към основите и начина на създаване на исляма, веднага ще ни се набие в очи заключението, че Мохамед не е бил никакъв пророк, а един опортюнист, който умело се възползвал от обстоятелствата на момента, за да прокара собствената си експанзионистична доктрина с едничката цел постигане на неограничена власт. Ето няколко довода в подкрепа на този аргумент:


1. От мистично-религиозна гледна точка, никъде не се споменава да са се случили никакви чудеса преди или по време на раждането на Мохамед - такива не са били предсказвани от предходни религиозни фигури; никой не е предсказвал появата на пророка или мисията му да промени света.

2. Ислямът не е съществувал преди раждането на Мохамед. Всъщност нищо, подобно на исляма, не е въществувало в земите на арабите. Мохамед се е родил в семейство на идолопоклонници (каквито са били всички араби по онова време) - с това е закърмен и отгледан през целия си съзнателен живот. Т.е. Мохамед е роден като неверник и е прекарал по-голямата част от живота си като неверник, преди да реши да измисли исляма и да предяви претенцията, че е Божи пратеник и мисията му е да "отвори очите" на народа за "истината".

3. Първият брак на Мохамед е бил с еврейка, а не с мюсюлманка. Хайде сега да се сетим според коя религиозна традиция е по-вероятно да е протекла сватбената церемония между един езичник и една еврейка, след като ислямът още не е бил създаден по онова време? В Корана не се споменава нищо за ислямска или дори езическа церемония при тази сватба. И неслучайно: Мохамед си е нямал никаква идея за съществуването на исляма по време на първия си брак, нито пък за "свещената" си мисия на пророк.

4. Ако Мохамед е бил богопомазан пророк, натоварен с мисия от Аллах, тогава защо не е разкрил на хората "истината" за Божието послание много по-рано? Като дете или младеж например? Защо е трябвало да пропилее 40 години от живота си и да ги прекара като езически идолопоклонник? Ако мисията в живота му наистина е била да разкрие учението на исляма пред хората, тогава защо е трябвало да чака да мине повече от половината му живот, през което време да живее като заблуден неверник, практикуващ езичество?

5. Почти всички ритуали и правила в исляма, които се споменават в Корана, имат своите съответствия в много по-ранния юдаизъм - което идва да покаже колко дълбоко вдъхновен е бил Мохамед от Тората. По онова време юдаизмът е бил доминиращата религиозна доктрина в Близкия изток. Съвсем логично, Мохамед е осъзнал, че почти дословното копиране на Тората в Корана е било най-лесният начин да си създадеш нова религия, която да има отзвук сред хората.

6. Мохамед е разпространил исляма със силата на ятагана, а не с любов към ближния или бащинска проповед. Стратегията му е била да властва чрез страх и сила - власт на всяка цена и неограничена сила.

7. Мохамед е избивал бедни, невинни и беззащитни хора без никакви угризения, което няма начин да намери извинение, както и да се мъчим да извъртаме думите и делата на "светия" пророк.

8. Как да наречем Мохамед свети пророк, след като систематично е издевателствал сексуално над множество жени - понякога съвсем безсрамно, като например в случая с брака му с малолетната Айша и със собствената му снаха Зайнеб. Това показва, че Мохамед е бил просто поредният всесилен и безнаказан диктатор, който много добре е знаел как да се възползва от властническото си положение, за да злоупотребява с всекиго и всичко както намери за добре.

9. Мохамед никога не е извършил нито едно чудо, както може да се очаква от един предполагаем пророк. Вместо да се опитва да помага на страдащите, той с охота е унищожавал цели добре уредени и порядъчни, мирни общества, за да присвои земите им и да превърне децата и жените им в роби. Не се е спрял пред нищо и не е изпитвал никакви етични дилеми за последиците от това, което върши.

10. През целия си живот, Мохамед е причинил огромни злини и страдания на множество хора - но това изобщо не му е било достатъчно. Затова преди да умре, той оставил заръка на последователите си да започнат свещена война и да завземат целия свят, да подчинят цялото човечество в името на исляма - дело, което продължава и до ден днешен да носи огромна разруха и страдания на неизброими хора по света. Един истински пророк не би ли бил по-склонен да пожертва себе си в името на хората, вместо да унищожава живота на другите под някакъв съмнителен претекст? Всичко това показва, че Мохамед не е бил никакъв пророк - нито приживе, нито когато и да било.



Несъмнено, за разлика от умопомрачените главорези, на които сме се нагледали напоследък по телевизията, повечето мюсюлмани са си съвсем нормални, обикновени хорица, които просто искат един добър живот в разбирателство с близките си и с всички околни. В това няма никакво съмнение. Но същевременно, няма как да си затворим очите за факта, че цялата им нравствено-етична система не произлиза от някакво Божие прозрение, спуснато на богоизбран пророк. Тя просто произлиза от присъщото на хората желание да водят един достоен живот. Дали Коранът може да им даде това, е друг въпрос. Проблемът е, че той представлява едно копие на едно друго писание, скалъпено от един от многото жадни за власт и слава средновековни тирани, съществували по онова примитивно време - а не свети човек.


[Политика на модерация]



Тагове:   религия,


Гласувай:
46



1. minevv - da
17.11.2015 17:39
da
цитирай
2. sestra - Личните религиозни нагласи
17.11.2015 22:17
са си лична работа, а раздухването на религиозни конфликти все пак си остава нещо недобро, каквото и да знаем , в каквото и да вярваме. Веригата от насилие трябва да бъде скъсана. Няма да стане с равнозначни отговори. Точно обратното.
цитирай
3. asthfghl - 2.
17.11.2015 22:37
За личните нагласи на знам. Предпочитам да боравя с факти. Такива като гореизложените.
цитирай
4. raders - :))) Мислиш ли, че фанатиците ще ...
17.11.2015 22:48
:))) Мислиш ли, че фанатиците ще проумеят какво искаш да им кажеш? Ми то за това се иска акъл...А при всички фанатици от всички религии той просто липсва. Но докато християните са кротки идиоти, то ислямистите са агресивни идиоти.
цитирай
5. asthfghl - 4.
17.11.2015 23:54
В някои от уж най-напредналите страни (САЩ например) изобилства и от агресивни и малоумни християни. Примери мога да ти давам цял ден.
цитирай
6. kvg55 - В исляма има заемки и от християн...
18.11.2015 01:18
В исляма има заемки и от християнството. Преди четиридесет години
попаднах на една книга, която правеше паралел на двете религии.
С пропагандна цел, разбира се. Тогава се извършваше преименуване
на българомохамеданите.
Полезно и интересно писание, но изброените от вас десет точки ви гарантират
смъртна присъда от джихадистите.
цитирай
7. asthfghl - 6.
18.11.2015 08:44
Не се и съмнявам. Доста са предсказуеми.
цитирай
8. mihala - При разглеждане на някои точки от ...
18.11.2015 09:21
При разглеждане на някои точки от различните религии е добре да познаваме из основи същите. Добре е да се ръководим от времето и наличие на съществуващите такива. Мохамед се е появил след Христос и голяма част е заимствал от учението на Христос. Вярата не е да служи на плътта, а на Духа и който иска, а не може да вярва и тълкува писанията ,не е дорасъл да вярва, а още по-малко да поучава. С това само въвежда в заблуждение. Да не забравяме,че племената са 12 и е извършен потоп поради грехът.предпоставки за тълкувание много, но истината е една за спасение на душата.
цитирай
9. asthfghl - 8.
18.11.2015 09:33
Оставих ти коментара въпреки очевадния намек за лична нападка в разрез с правилата на този блог - не защото беше особено съдържателен, а за да видят хората и лицето на собствения ни, християнски вариант на параноичния, патологичен фанатизъм. Благодаря ти за предоставения нагледен пример!

Все пак можеш да се чувстваш информиран, че следващ намек за лична нападка ще бъде трит.
цитирай
10. htpcl - от Ватикана. . . Не беше ли от извъ...
18.11.2015 09:37
martosblack написа:
от Ватикана...


Не беше ли от извънземните гущероподобни "Ельоменати"?
цитирай
11. syrmaepon - Въпросът не е в чудесата. Чудеса винаги могат да се подредят.
18.11.2015 10:56
Пророк Мухаммад явил много чудес с целью доказать свое пророчество, полученное от Аллаха. Несмотря на их известность, в мусульманской среде не принято придавать им несоизмеримо большее значение в отличие от христианского мировоззрения. Это тем более верно, что, по словам самого Посланника Аллаха, его самым главным чудом был Священный Коран. Однако для расширения кругозора приведем некоторые из этих чудес.

а) Однажды, когда приблизилось время предвечерней молитвы (аср), Пророк Мухаммад не нашел воды для совершения омовения. Тогда ему принесли один сосуд, в котором было очень мало воды. Пророк опустил свою руку в воду, и она начала прибывать, вытекая между его пальцев, до тех пор, пока омовение не сделали около 300 человек, находившихся там.

б) Пророк Мухаммад постоянно читал проповеди (хутбу) для народа, стоя на пне. Когда число мусульман увеличилось, Посланник Аллаха приказал сделать трибуну (минбар) из трех ступенек. В одну из пятничных проповедей, когда Пророк читал хутбу, стоя на минбаре, в другом конце мечети послышался стон пня, он стонал от разлуки с ним.

http://www.dumrf/islam/rites/7977

Въпросът в случая е , колко точно сме запознати с една материя , когато тръгваме да я анализираме и критикуваме ))))))
цитирай
12. asthfghl - 12.
18.11.2015 11:04
Като гледам направо големи чудеса, няма що!

Аргументът ми си остава. Колкото и да се опитвате да увъртате.

Или ако толкова държиш, мога да го кажа и на руски.
цитирай
13. tikoev - И така. . . религия, спорт, психо...
18.11.2015 12:01
И така...религия, спорт, психология, рок, касапница, пак религия, астрология (какво ли дири тук? ), култура, политика, глобални климатични проблеми, дезинформация, синдикални проблеми, еволюция, астрономия и т.н. и тн. И в крайна сметка в коя сфера се смяташ за най-добър? В последната ли?
цитирай
14. asthfghl - 14.
18.11.2015 12:30
Трябва ли да има една-единствена сфера, в която да се "смятам" за "добър"?
цитирай
15. viovioi - Християнството и Исляма като религии имат известни допирателни.
18.11.2015 13:43
Като разбира се не говорим за радикалния ислям, а за традиционното вероизповедание на обикновените мюсюлмани. Не е за подценяване факта че в света почти 1,2 милиарда души изповядват тази религия и не можем да ги слагаме под общ знаменател всичките мюсюлмани. В основата на нашите беди стои корпоративния интерес на чичо Сам и всичката куку-клика от Г-20. Просто си играят с нашите съдби.
цитирай
16. asthfghl - Към упорития анонимник:
18.11.2015 17:00
Не знам как успяваш да промъкнеш коментарите си, след като изрично съм отбелязал забрана за анонимни коментари. В случай, че още се чудиш за причината - прочети политиката на модерация на този блог. Има връзка към нея с големи ярки червени букви в самия край на този постинг.

Ако искаш коментарите ти да виждат бял свят тук, ще се регистрираш като всички останали и ще спазваш правилата.
цитирай
17. syrmaepon - Няма значение на какъв език се четат делата и словата на който и да било пророк /доказано пред папата още в 9 век )) /
19.11.2015 14:06
asthfghl написа:
Като гледам направо големи чудеса, няма що!

Аргументът ми си остава. Колкото и да се опитвате да увъртате.

Или ако толкова държиш, мога да го кажа и на руски.


Направих си експеримент, написах в гугъл " чудеса пророк" и първо това излезе на руски език )))) Интересното е, че на първите две страници излизат текстове на руски, а Христос се появява на втората страница.
И понеже експериментите ми в гугъл продължават, чета сега пак на руски,

"2. переносное значение Тот, кто пророчит, предсказывает что-нибудь 4- Нет пророка в своём отечестве (книжное) - о верных суждениях, уме, к-рые у себя, среди своих часто оказываются не оценены "

В този смисъл ще кажа следното - един пророк се появява там, където има нужда от него - Христос сред евреите, Мухамед сред арабите. Ти сам прецени дали едните и другите са откликнали на своите пророци.
цитирай
18. asthfghl - 18.
19.11.2015 14:20
За пророк може да се самопровъзгласи всеки достатъчно съобразителен опортюнист - това пък е моята гледна точка от самото начало.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4306668
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив