Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2014 17:33 - Който пафка - само в Lafka?
Автор: asthfghl Категория: Политика   
Прочетен: 811 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Търговци: Скоро цигари ще се продават само в Lafka
Навлизането в страната на търговската верига, която е собственост на "Булгартабак" създава огромна опасност за малкия бизнес и за гражданите, смятат търговци на дребно
image
Готви се забрана за търговия на тютюневи изделия по бензиностанции и на търговски вериги, това е следващата стъпка в създаването на монопол на Lafka.
Tова заявиха в пресклуба на БТА от Сдружението на собствениците на преместваеми обекти.
Те посочиха, че в Европа местните власти не допускат търговците да държат над 5% от обектите върху публична общинска собственост.
Много общински съвети, като този в Брюксел например, не допускат в обекти на общинска земя да се търгуват цигари и алкохол или пък да се предлагат хазартни игри, допълниха от организацията.
Според тях навлизането в страната на търговската верига, която е собственост на "Булгартабак" създава огромна опасност за малкия бизнес и за гражданите.
Иво Иванов, председател на сдружението, заяви, че с тази търговска верига компанията "Табак маркет" АД става изкуствен монополист в продажбата на дребно на печатни, тютюневи и захарни изделия, на дребни пакетирани стоки и алкохол.
Основните проблеми за дребните търговци, са че новата верига разполага павилионите си на публична общинска или държавна собственост и то на най-добрите локации след конкурси с предизвестен победител, посочи Иво Иванов. Още днес сдружението ще сезира вицепремиера Даниела Бобева за опасността за малкия и средния бизнес с настъпването на Lafka, каза Иванов. Съществува реална опасност за работата на над 20 хиляди малки фирми, които осигуряват поминък на около 100 000 души.
По официални данни търговската верига има около 500 павилиона в страната, но вероятно са повече, посочиха от сдружението. Нашата информация е, че "Табак маркет" АД вече има готови на склад над хиляда павилиона, готови за поставяне, каза още Иво Иванов.
Ще се обърнем към изпълнителната власт и към общинските власти да прекратят прикритата си подкрепа на този нов монополист и да работят за благото на гражданите си. Ще организираме местни и общонационални граждански протести, каза още Иванов.


Тагове:   политика,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4301979
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив