Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2011 14:55 - За боя в джамията
Автор: asthfghl Категория: Политика   
Прочетен: 1207 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 22.05.2011 01:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Гледам всички бълват коментари по случая в Баня башъ в София и атаката на... хм, "Атака" и случилото се там. Та защо пък и аз да не кажа нещо, та да стане една хубава говорилня, а? Знам, че сега ще ме нападнат хор дюдюкащи "патриотари", но все пак...

Въпрос. Какво правеше тази тълпа озверели, облечени в черно люде в двора на джамията по време на молитва и защо толкова държаха да сложат високоговорители, та да се надвикат с ходжата? Нима това е нормалният начин да заявиш несъгласие с нещо? Или може би задачата е била именно ненужно нагнетяване на напрежение с някаква цел?

И още един въпрос. Относно целта. Защо точно сега, преди изборите? Защо Волен, който доскоро беше вярното кученце на Бойко, изведнъж сам си изнамери поводи да мине в драстична опозиция и да поднови старите и посъбрали прахоляк навици на конфронтация? И защо точно сега, преди изборите, излезе от двегодишната си дрямка и започна да си намира начини да нагнетява положението, посредством изнамиране на мними вътрешни "врагове", по които неговите облечени в черно (странно защо ли не направо в кафяво) лумпени да могат да мятат тръби?

Мисля, че всички сме наясно с отговора. За тези, които не са го гледали, препоръчвам филма "Да разлаем кучетата" - когато имаш натрупани сериозни проблеми, с които не искаш или не смееш да се занимаеш, а все някак трябва да отклониш вниманието от собствените си недостатъци, за да не ти се стоварят върху главата - има само един лесен изход. Търси проблеми другаде, а където не съществуват си ги изфабрикувай. И най-важното: винаги обвинявай "другите" за собствените си проблеми... и хората ще те последват! Е, поне повечето от тях. Тези, дето ги мързи да си размърдат мозъка и да се запитат: "абе, какво става всъщност тука?"

За тези, които ще кажат: "А, не, прекалено много време има до изборите, не може да е това!" - Напротив, всичко това се случва точно навреме, за да може Волен да се дистанцира достатъчно от ГЕРБ преди изборите. Разчитат на кратката памет на хората - имат достатъчно време чрез много викане да ги накарат да забравят как безрезервно подкрепяха управляващите с тъпото обяснение, че "всеки заслужава кредит на доверие" (което рязко контрастира с не-даването нито на ден кредит доверие на предните управляващи).

Що се отнася до джамиите по света, доста широка тема. Който е несъгласен с тях - има си цивилизовани начини да го изрази. Това, което в момента правят, се нарича "тролене" в реално време.

Всеки уважаващ себе си патриот (ама от истинските, не псевдо-то) би следвало да си зададе въпроса: ТОВА ли са хората, които представляват моите виждания? Или може би се опитват да ме вземат заложник и да ме употребят електорално - за пореден, N-ти път? И не бих ли се срамувал да ме отъждествяват с тях?



Тагове:   политика,


Гласувай:
7



1. megafon - Скоро и аз ще се
21.05.2011 22:28
изкажа по темата.
цитирай
2. asthfghl - Зума има тежката дума :))
22.05.2011 01:00
Ще го очаквам със затаен дъх и трепет в сърцето!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4280822
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив