Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2009 10:37 - Коалицията на мразещите
Автор: asthfghl Категория: Политика   
Прочетен: 2017 Коментари: 5 Гласове:
2

Последна промяна: 18.11.2009 11:40


Министър-председателят се обърна към президента Първанов с думите: "Господин президент, ние не сме тайна коалиция. Всички мразещи ДПС и БСП сме се обединили срещу вас.


"Коалицията на Мразещите" - показателно. Политиката у нас се прави на първосигнално ниво. Защото страхът и омразата са най-низките страсти (да, пише се със "З", не е правописна грешка, проверете го в речника). А като най-низки страсти, те съответно са и най-елементарни, значи и най-достъпни за народа и най-въздействащи.

Другото първично нещо, което умело се експлоатира от новите управляващи, е жаждата за зрелища. И те ни ги дават ден след ден, като ни сервират на порцийки нови и нови скандалчета, с които да ни залъгват глада за сеир, като същевременно отвличат вниманието от тихото обсебване на властта. Докато след време се събудим... пак и пак изненадани.

Олигархията и клептокрацията се заменя с друга олигархия и фобокрация (управление чрез страх - от комунисти, турци, ДАНС, гнева на терминатора ББ и какво ли не още).


Партия ЛИДЕР е съвместен проект на президента Георги Първанов и лидера на ДПС Ахмед Доган, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Тая тактика със сервирането на скандалчета и сензацийки на порции вече почна да се изтърква. Има ефект до 3-тия месец от управлението, след това предишното управление вече не е никакво извинение за евентуално бездействие или нова корупция. Цветанов и Борисов да спрат да приказват и да запретват ръкавите. И да му кажат на тоя Дянков да млъква, че само глупости му ражда болния мозък!





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. asthfghl - Както каза един от коментиращите,
16.11.2009 11:01
Един премиер е необходимо да бъде дипломатичен и да уважава институциите, особено президентската. Не му прилича този каруцарски език и омразата, която насажда в хората. За да вървят нещата е нужна много толерантност и етика.

Аз бих добавил: когато тези две неща никога не си ги имал, няма как да ги научиш на стари години.
цитирай
2. анонимен - След четири години "благоденствие и възход"
16.11.2009 12:09
народът иска малко почивка и зрелища.
Без да осъзнават /или нарочно/, бившите управляващи наливат вода в чужда воденица, защото тяхната беше отнесена от вълната на народната любов.
Колкото до гъделичкане както на ниСките / от нисък/, така и на ниЗките / от низък/ страсти на народа, по-голями майстори са "бившите", които в явното си безсилие и усещане на моментната си нищожност вещаят с плюнки и храчки апокалиптични картини.
СЛЕД КАТО ЯСНО САМИ РАЗБИРАТ, ЧЕ ЗАДНИКЪТ ИМ Е НАСРАН, ПОНЕ ДА ПРОЯВЯТ МАЛКО ДОГАНСКИ АКЪЛ И ДА СИ СПОМНЯТ АПЕЛА НА ТАТО ЗА" СНИШАВАНЕТО", ДОКАТО ОТМИНЕ СПОМЕНА ЗА УПРАВЛЕНИЕТО ИМ.
Колкото до Борисов, не му давайте излишни поводи, за да не ви сърби после ....
цитирай
3. asthfghl - За бившите
16.11.2009 16:24
нямам какво да добавя. И претенции нямам. Те са оакани до шията - спор няма.

Фокусът сега закономерно се измества върху НОВИТЕ. Дали те са толкова по-велики от бившите, за каквито се самообявиха? Ето това е въпросът.

Искрено се моля да са. Но нещо ми подсказва, че са поредния кьорфишек. Ако се окаже така, нищо хубаво не ни чака.

Колкото до вметката ти за Борисов, напомня ми за един друг (или двама май бяха) дето всички уж ги обичаха и гледаха да не им дават "повод". Работата обаче някак не завърши добре (каква я мислихме, пък каква стана). Става въпрос за 30те и 40те години.

Ps. Впрочем, пише се "голЕми".
цитирай
4. анонимен - Прав се за Я-то
16.11.2009 17:40
Lapsus calimi .
Колкото за историческия паралел - все пак вече сме ХХІ век и в " голямото европейско семейство", та сме под зоркото око и камшик на " големите демокрации ".
Дано все пак ни чака " нещо по-добро". : )))
цитирай
5. asthfghl - Дано! :)
16.11.2009 19:51
И за камшика споделям позицията ти.

Абе въобще - можем да заформим коалиция на мненията! А&А (Андрешко и Астфгл). :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4301503
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив