Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2015 22:58 - Е, ние това си го знаехме...
Автор: asthfghl Категория: Музика   
Прочетен: 1132 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
...Но не е зле и учЕните да ни го потвърдят! :-)


Учените доказаха: Защо хеви-метъла ни прави по-позитивни и креативни

Австралийски психолози доказали, че твърдата и силна музика въздейства позитично върху психиката

image
    Слушането на екстремна музика като хеви метъл и рок въздейства позитивно върху психиката и успокоява, а много често дори вдъхновява съзнанието ни - твърди ново изследване, публикувано в последния брой на академичното издание Frontiers in Human Neuroscience.

    Психолозите стигнали до заключението, че противно на предположенията, че силната и агресивна музика прави хората по-раздразнителни, самоуверени и експанзивни, изследванията стигнали до съвсем различни резултати.

    В научното изследване, ръководени от д-р Дженевиев Дингъл и Лиа Шърман от Университета в Куинсленд, Австралия , участвали 40 души на възраст между 18 и 34 години, които постоянно слушали само твърда и силна музика - наречена за целите на изследването "екстремна музика". Всеки един от дорбоволците трябвало да разкаже в рамките на 15 минути за нещо, което е предизвикало гнева им. След това те прекарвали по десет минути, слушайки любими песни или размишлямайки на тишина. След като завърши всеки сеанс учените проверявали емоционалното състояние на доброволците. лиа Шърман разказва: "С изненада открихме, че музиката регулира такива състояния като тъга и болка и внушава позитивни емоции. Музиката всъщност им е помогнала да изследват цялата гама от емоции, които изпитват , но общото им състояние е било позитивно, активно и вдъхновено.

    “Резултатите показаха, че след като младежите слушали тежка музика, новото на враждебност, раздразнителност  и стрес падало рязко и почти всички доброволци показвали високи нива на вдъхновение и креативност".


Тагове:   музика,   наука,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4301105
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив