Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2011 17:23 - Пълнолунната прелест на втория ден на КРФ
Автор: asthfghl Категория: Музика   
Прочетен: 786 Коментари: 0 Гласове:
6



Вторият ден, който по всяка вероятност ще се окаже и със смазващо превъзходство пред другите два, започна със стихията на младата британска модерна траш касапница Sylosis. За разлика от Dreamshade, които откриха първия ден на фестивала, сега представителите на свежата кръв в метъла забиха с мощ - напълно уверени във възможностите си. Публиката остана възхитена и изключително приятно изненадана.

image

Tiamat предадоха нова атмосфера на фестивала с един от редките концерти, които правят.С обновен състав готиците забиха жесток сет от класики и сътвориха един от пиковете на феста с качването на Fernando от Moonspell за изпълнението на Sleeping Beauty.

image

С падането на луната над Каварна бе подготвена сцената за необичайния подбор на песни на Moonspell. Португалците излъчваха страст и трагичност, така както сме свикнали от тях. Четири гъсти коси мятаха могъщи мелници, а Fernando центрираше приготвилата се за него Луна върху себе си. Сечта в началото на сета им не предполагаше, че ще се върнем 15 години назад в историята на бандата, когато тя направи първите си крачки с Wolfheart и Irreligious. Докрая акцентът беше върху тези два първи албума на португалците и за целите на феста получихме ужасно енергична смес от готик, фолк и блек метъл по онзи синкретичен начин, на който само Moonspell са способни.

image

От главната група за вечерта Opeth се очакваше да хване подадената от предните банди щафета и да продължи с набраната вече изключителна скорост. Шведите изнесоха титанично представление, продължило час и половина. Това беше шоу, в което сякаш имаше всичко: от смазващата кинетична енергия на тежкотоварните им класики Face of Melinda и Deliverance, през по-интригуващите с универсалното си епично послание нови брилянти Lotus Eaters и Hex Omega, до нежния полъх на In My Time of Need от баладичния Damnation. Всичко това беше подправено от странното чувство за хумор, което лидерът на бандата Mikael Еkerfeldt отприщваше по време на паузите между парчетата. Така втората вечер от тазгодишния фест приключи и затвори страницата на една от най-силните вечери от вече дългогодишния стаж, който Kavarna Rock Fest вече натрупа.

image



Тагове:   музика,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4310326
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив