Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2021 18:19 - САЩ забива нож в гърба на България 14
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3321 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вече почти не минава седмица без това САЩ да се похвали с поредния рекорд по изграждане на нови инсталации за производство на ток от възобновяеми източници или пък с количествата продукция, в сравнение с предни периоди. Това отново стори вчера Администрацията за енергийна информация, към федералното Министерство на енергериката на САЩ. Сега поводът беше ... вижте долната графика.

image

Само за миналата 2020-та година сумарните нови вятърни паркове в САЩ се равняват на мощността на СЕДЕМ АЕЦ-а "Козлодуй". За сравнение след 2012-та година в България почти не са изграждани нови вятърни турбини и сумарната им инсталирана мощност продължава да си стои на ниво малко под 0,7 Гига-Вата, колкото е стълбчето за 2013-та от горната графика. Пак от тогава у нас почти не са изграждани големи фотоволтаични паркове, а само малки инсталации по инициатива на частния бизнес, но не и на държавата.

През всичкие тези последни 9 години посланиците на САЩ в София и дълъг списък от прииждащи от зад океана енерГЕПИйни "експерти" яростно натискат (из)родните продажници да не се отказваме от скъпото и отровно производство на двата "американски" ТЕЦ-а. Паралелно с това същите вече принудиха (из)родната политико-енерГЕПИйна мафия да плати на американски фирми десетки милиони наши лева, за проучване възможността за използване на щатско ядрено гориво или изграждане на нови ядрени мощности. Не на последно място е и натиска да се изгради интерконектора Гърция-България, за да може по него да ни продават американски втечнен природен газ.

За тях чисто и евтино, а за нас - мръсно и скъпо. Ей така, по братски?

Първото видео по-долу показва и доказва, че още преди ОСЕМ години съм предвидил слънчево, чисто и евтино бъдеще за България, но ... за разлика от подлите ни "братя" аз май не ги разбирам тези работи?

Георги Котев











Гласувай:
4



1. gikotev - Re: Възможността за ядрено гориво от ...
05.03.2021 12:06
Разбиваме глупостите на това недоразумение, което навярно се напряга тук само срещу тлъсто заплащане.
1. "Възможността за ядрено гориво от САЩ е при условие, че ще се строят мощности, което изобщо не зависи от САЩ ... "
А сега да видим, какво казва по този повод самата АЕЦ "Козлодуй":
"ИНФОРМАЦИОННО СЪОБЩЕНИЕ
04.02.2021
В изпълнение на Програмата на АЕЦ „Козлодуй” за диверсификация на доставките на свежо ядрено гориво, на 4 февруари 2021 г. атомната централа сключи договор с компанията Уестингхаус Електрик Швеция за разработване на анализи на безопасността за лицензиране и внедряване на алтернативен тип ядрено гориво на 5 блок при работа на мощност 3120 MW."
НЯМА НУКАКВО УСЛОВИЕ за използване на щатско ядрено гориво само след построяване на нови мощност. Цената на този договор е 14 милиона лева и касае единствени и само действащия блок №5.
2. "... както и интерконектора с Гърция, който едва ли ще бъде довършен, а и да бъде, едва ли ще функционира по предназначение ..." Тази "умна" лелка явно е ходила на врачка да и гледат на карти Таро?
3. "... са чудесни възможности за конкуренция и по ниски цени на енергоносителите". Да виждате някакви числа, които да докзават бъртвежа на болната? И в двата случай американските цени са по-високи от руските.
4. "От въпросната 2013 година не е известно САЩ да са въздействали в посока възпиране развитието на възобновяемите енергоисточници у нас." Абсолютно известно е, че за последните 8 - 9 години САЩ не са споменали НИТО ВЕДНЪЖ за изграждане на ВЕИ инсталации в България, а единствено и само запазване на ТЕЦ-овете и развитие на ядрената смърт.
5. И в САЩ имат закони и техните ТЕЦ-ове, ТАМ В САЩ, също имат дългосрочни договори, но това не им пречи да спират завинаги много години преди крайния срок.
И краят е толкова кретенски, че не се нуждае от нарочен коментар.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9866029
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930