Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2016 08:53 - Някои хора не търпят нито дума напреки
Автор: asthfghl Категория: Други   
Прочетен: 7505 Коментари: 23 Гласове:
13

Последна промяна: 27.02.2016 11:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Обикновено не влизам в директни пререкания чрез моя блог - има къде-къде по-интересни неща, с които да се занимавам. Но това вече е прекалено.

Колегата lyubomircholakov, който иначе на пръв поглед изглежда интелигентен и ерудиран човек, след поредица копи-пейстнати статии с конспиративно съдържание, с които запълни напоследък блога си, и след като бе нееднократно помолен да предостави поне едно доказателство за съдържаните в тях конспиративни твърдения, всеки път реагира по един и същи начин. Накратко, отговорът му е горе-долу следният:

"Чети внимателно текста! И спри да ми губиш времето! Иначе ще те трия! Тук правилата определям аз!"

Проблемът е, че елементарните принципи на логиката, пък и на смисленото държане повеляват, че ТАКА НЕ СЕ ПРАВИ. Не е моя работа да върша домашната работа на някой, който е споделил дадено съдържание в блога. "Чети, ще намериш" не е и не може да бъде отговор. За пореден път: след като си споделил статия без последващ коментар, значи поне донякъде споделяш и изложеното в нея. Следователно би следвало да си в състояние да отговориш на един толкова прост въпрос, директно свързан със съдържанието на статията. А именно: КЪДЕ СА ТИ ДОКАЗАТЕЛСТВАТА!?

Но нейсе. Все пак последвах съвета на нелюбезния си домакин. За съжаление, след неколкократно изчитане на иначе доста безсмисленото и нескопосано скалъпено четиво, не открих нито едно доказателство, което да се съдържа в него. И така въпросът все още остава без отговор.

Много е тъжно, че още първият читател, който се опитва да навлезе по същество малко по-навътре в темата и да я разнищи, бива посрещнат с враждебни закани, предупреждения и обвинения, че се опитвал да губи времето на нелюбезния домакин. Явно колегата lyubomircholakov не търпи абсолютно никакъв дебат в своя блог. Подобен тип поведение у нас би трябвало да е по-характерен за една отминала епоха. Или, предвид дотук показаните от въпросния блогър очевидни симпатии към определен тип държави и държавници - по-скоро може да се каже, че този тип поведение е директно копи-пейстнат от тях. Жалко. Много жалко. А иначе на пръв поглед изглежда толкова интелигентен и ерудиран човек.


Тагове:   блог,


Гласувай:
14



1. petkosabevnedelchev - Този проблем е много разпространен ...
27.02.2016 09:00
Този проблем е много разпространен сред почитателите на конспирациите. Може да изглеждат интелигентни, обаче под фасадата са неспособни да мислят. Когато ги накараш да мислят самостоятелно рискуваш да ги изкараш от зоната им на комфорт. А когато ги изкараш от зоната на комфорт стават агресивни. С такъв човек е безсмислено да влизаш в диалог. Просто защото те не са научени да водят такъв. Те са свикнали да чуват само собствения си глас.
цитирай
2. teatarnamechtite - Сефте.
27.02.2016 09:03
Такива с лопата да ги ринеш у Блого.
цитирай
3. htpcl - heh.
27.02.2016 09:06
Cholakov li? Mani go toq platen Put(k)insi shebek. zvuchi mi kato bot. pulna zaguba na vreme. nqma da se u4udq ako mu se plashta ot Kremal.
цитирай
4. petkosabevnedelchev - Безобразията на путиноидите край ...
27.02.2016 09:14
Безобразията на путиноидите край нямат.
цитирай
5. joysii - О, в блогбегето има много такива ...
27.02.2016 09:55
О, в блогбегето има много такива "чистници". Те са любители на "чистотата" в блога си и така мотивират липсата на акъл за провеждане на смислен диалог с опонента. Просто трият интелигентни коментари, на които не могат да отговорят. Така правят местните тъповати светила Wonder, Sparortok, axlaxl и доста още.
цитирай
6. asthfghl - 5.
27.02.2016 11:33
Аз даже не съм се опитвал да водя някакъв кой знае колко "интелигентен" разговор. Просто не ми бе позволено даже отчасти да се доближа до такъв етап на разговора. Още при първия опит да вкарам разговора в някаква що-годе сносна конкретика ми беше отговорено, че "не внимавам" и "губя времето" на домакина. И дотам.

И това - неколкократно. Сякаш се блъскаш в бетонна стена.
цитирай
7. htpcl - Безобразията на путиноидите край ...
27.02.2016 11:45
petkosabevnedelchev написа:
Безобразията на путиноидите край нямат.


Ami samo mu bogledni shapkata na bloga:

Поради натрапчивите домогвания на все повече блогери да коментират в блога ми, напомням, че не се позволяват следните коментари: 1) русофобски; 2) русофобски, съдържащи ненормативна лексика; 3) русофобски, несвързани с темата на постинга; 4) русофобски, издаващи нежелание за мислене, т. е. скучни; 5) психопатични; 6) просташки, каквито са доста чести. После да няма сълзи и сополи: "Ах, защо ми изтри коментара?" :-)


Kakvo ti govori tova? che se dopuskat edinstveno 1) rusofilski komentari 2) rusofilski sadarjashti nenormalna leksika 3) rusofilski nesvarzani s temata 4) rusofilski izdavashti nejelanie za mislene 5),6) psihopati4ni i prostashki, stiga da sa rusofilski. kakvo pove4e da si govorim? toq 4ovek e zatvorena kniga.
цитирай
8. asthfghl - 7.
27.02.2016 11:48
Вижте, противно на впечатлението, което вероятно някои са си съставили, целта на този постинг не е да се заклейми конкретен човек и неговите възгледи. По-скоро целта е да се хвърли светлина върху един проблем, който според мен е възприел епидемни размери в блога. А именно закостенялостта, неспособността за водене на нормален диалог (вследствие на липсата на желание или способност за самостоятелно мислене) и очевадният двоен стандарт в отошението към инакомислещите в сравнение с това към сервилните клакьори, който произхожда от всичко това.
цитирай
9. sestra - Посвещавала съм на този привидно интелигентен човек
27.02.2016 12:07
почти същата публикация заради наглостта, с която трие коментара ти и после раздава квалификации за теб публично. Много нагъл. Явно както казват другите коментирали с това прикрива дълбоко стаена и неразорана комплексарщина. Не е до заклеймяване наистина въпросът - до толерантност към определени недъзи в общуването е проблемът. Тук аудиторията е малка, но пък е почти модел на българското общество. Затова е важно да коментираме.
цитирай
10. podvodni - Само не разбрах какво не успя да в...
27.02.2016 17:32
Само не разбрах какво не успя да вденеш от репликите на Чолаков ?
До колкото можах да прочета, човекът ти е писал на съвсем ясен български език, че предоставя инфо което, според него, е интересно. А дали споделя вижданията на автора или не, съвсем няма как да знаеш, поради простият факт, че няма коментар на преводача след статията.
И още !
Щом като не желае да води дебати по някаква тема, нито ти нито който и да е има право да роптае, защото това е ПРАВО НА ЛИЧЕН ИЗБОР !
Чаткаш за какво иде реч ?
цитирай
11. asthfghl - 10.
27.02.2016 18:48
> А дали споделя вижданията на автора или не, съвсем няма как да знаеш, поради простият факт, че няма коментар на преводача след статията

Е, именно де! Не е ли редно, когато имаш мнение, различаващо се от това в статията, да го споменеш това? А в случай, че не добавиш нищо, не е ли по-логично да заключим, че нямаш критики към текста?

Като не желае да води дебати, да си го каже. А не да ми се измъква с оправдания от типа "ти не четеш".

Ти като си прочел на съвсем ясен български език, да видя някакви доказателства в текста, за които въпросният преводач така упорито твърди, че са там? Ако си ги видял, би ли бил така добър да ми ги посочиш, че нещо не ги виждам?
цитирай
12. podvodni - "Е, именно де! Не е ли редно, ...
27.02.2016 19:44
"Е, именно де! Не е ли редно, когато имаш мнение, различаващо се от това в статията, да го споменеш това? А в случай, че не добавиш нищо, не е ли по-логично да заключим, че нямаш критики към текста?"

Ами не е логично !
Още повече, ако име предоставяне на инфо без пристрастия.
Няма каментар има само превод на статия тип интервю с някакъв автор на някаква книга в която твърди че ......„
Т.е. доказателството, до колкото са правдиви или не, - в книгата.

"Като не желае да води дебати, да си го каже. "
Ами каза си го (или по-точно - написа го), но кой да прочете !?

"Ти като си прочел на съвсем ясен български език, да видя някакви доказателства в текста, за които въпросният преводач така упорито твърди, че са там? Ако си ги видял, би ли бил така добър да ми ги посочиш, че нещо не ги виждам?"

Ами има посочени две имена на две жени ! Предполагам, че все още стоят във въпросният превод.
Друг е въпросът, до колко са правдиви техните твърдения.
цитирай
13. asthfghl - 12.
27.02.2016 20:12
> Т.е. доказателството, до колкото са правдиви или не, - в книгата

Твърде удобно.

> Ами каза си го

Не го каза. Изкара ми от 10 кладенеца вода, но не си призна, че не желае дебат. Или дебати. Както му е удобно - ед.ч. или мн.ч.

> Ами има посочени две имена на две жени !

И к'во?
цитирай
14. htpcl - podvodni, da ne si mu li4nia ibri...
27.02.2016 20:33
podvodni, da ne si mu li4nia ibrik4ia na dartia put(k)inoid?
цитирай
15. asthfghl - 14.
27.02.2016 20:33
Обидните коментари почвам да ги трия. Може да не съм съгласен с колегата, но няма да търпя такива неща.
цитирай
16. podvodni - "> Т. е. доказателството, ...
27.02.2016 20:54
"> Т.е. доказателството, до колкото са правдиви или не, - в книгата

Твърде удобно."

Тожва че не ти изнася този факт не е мой проблем, а твой!

"Не го каза. Изкара ми от 10 кладенеца вода, но не си призна, че не желае дебат. Или дебати. Както му е удобно - ед.ч. или мн.ч."

"В твоя блог можеш да изискваш всичко, каквото пожелаеш. В този блог изисквам само аз. ГУБИШ МИ ВРЕМЕТО, затова последно предупреждение: чети внимателно, защото отговорът е в текста!"

"Майната ти" би свършило далеч по-добра работа, но човекът е малко по-възпитан.

" Ами има посочени две имена на две жени !

И к'во?"

Ми нищо !
Всъщност можем да почнем отначало и пак ще го докараме до тук.
Та от тази гледна точка, по всичко личи, че имаш огромен проблем с логиката.
цитирай
17. podvodni - podvodni, da ne si mu li4nia ibri...
27.02.2016 20:55
htpcl написа:
podvodni, da ne si mu li4nia ibrik4ia na dartia put(k)inoid?

Какъв съм аз, това теб по никакъв начин не те засяга !
цитирай
18. asthfghl - 16.
27.02.2016 21:41
"Майната ти" би било подходящо, да. По-скоро би било в твой стил, но и така бива. Напълно би отразило цялата същност на отношението на въпросния господин към всякакви опити за вкарване на темата в някакво що-годе рационално русло.

Споменаването на имената на две жени НЕ Е доказателство за нищо. На теб не просто ти куца логиката, тя изцяло ти липсва.

Все пак опитите ти да бъдеш адвокат и говорител на онеправдания блогър са похвални.
цитирай
19. htpcl - okei, zna4i ibrik4ia. nqma sramni ...
27.02.2016 21:50
okei, zna4i ibrik4ia. nqma sramni profesii.
цитирай
20. getmans1 - След ката ме „забърса“ няколко пъти ...
27.02.2016 21:54
След ката ме „забърса“ няколко пъти с квалификации неотговарящи на интелигентния му вид даже и „Инкогнито“ не го посещавам. Жалко е това несъответствие между външен вид и душевност.

Предпочитам да се дърля с капацитета кхъ-кхъ-кхъ Подводния, поне лаф става:)))
Приятна вечер!
цитирай
21. podvodni - "Майната ти" би било ...
27.02.2016 21:55
asthfghl написа:
"Майната ти" би било подходящо, да. По-скоро би било в твой стил, но бива.

Споменаването на имената на две жени НЕ Е доказателство за нищо. На теб не просто ти куца логиката, тя изцяло ти липсва.


Гледай сега, ще се опитм дати го обясня по най-простият възможен начин.

И така, на Запад рекламата продава.
Т.е. някой пише книга за Клинтън и Ко и трябва да я продаде. Все пак има доста разходи - агенти, издатели, разпространители, жена, деца, къща, вила, заеми от банки, колежи и пр. каквото се сетиш.
И намира начин да си направи някакъв вид реклама, чрез нещо подобно на интервю кщоето да излезе в печата и нета. И разказва в резюме за какво иде реч в книгата му като спомева някои факти (според него) за повишаване на читателският интерес. Останалото - като си кухиш и прочетеш книгата (вечният рефрен на всички автори, без изключение, дали интервю).
На въпросното интервю-сатия попада Чолаков и му харесва. Прави превод и го публикува (споделя според сурат книгата) в личният си блог и в профилът си в Блог.Бг.
Обаче някви елементи с някакви собствени критерии счели че са валидни за всички се отват да направят от меухата слон.

И все повече се убеждавам, че "Майната ти", понякога, върши чудесна работа.
цитирай
22. asthfghl - 21.
27.02.2016 22:39
Ми да ти се връща в такъв случай. Мисля, че нямаме какво повече да научим един от друг тук. Така че чао.
цитирай
23. petkosabevnedelchev - Предпочитам да се дърля с капаци...
27.02.2016 22:42
getmans1 написа:
Предпочитам да се дърля с капацитета кхъ-кхъ-кхъ Подводния, поне лаф става:)))


Той и Подводния не му е много читава работата, ама айде. Дето виках х'американците, he's got a big bone to pick.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4280376
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив