Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2020 07:01 - © Коментари - Как я карат САЩ по Stratfor
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2230 Коментари: 20 Гласове:
6

Последна промяна: 23.09.2020 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
23.09.2020г.


image

    
Анализаторите от Stratfor нямат почивка. Постоянно пишат доклади. Ето, преди месец пак написали доклад – за икономиката на Щатите – "Американската икономическа рецесия става все по-дълбока и неясна". Според заглавието се правят на обективни – да видим съдържанието. Хем "Съединените щати ще преживеят слаба икономика за продължителен период, което в комбинация с високи нива на дълга ще има дълготраен ефект върху федералните разходи и може би дори способността на Вашингтон да упражнява глобално влияние, тъй като страната се насочва към вътрешните си проблеми", хем "макар и бавен растеж още преди коронакризата, перспективите за американската икономика остават страхотни", каквото и да означава думата "страхотни", която у нас е най-висша степен за нещо неопределено, но във всички случаи е голямо и велико.
През второто тримесечие "БВП на САЩ, най-широката мярка за икономическа активност, спадна рязко с годишен темп от 32,9 процента". За третото тримесечие прогнозата е нарастване. Но с избухване на вируса в най-малко 21 щата, високочестотните индикатори за икономическа активност, които включват продажби на кредитни карти и нива на заетост на хотелите, показват забавено възстановяване. Това ще увеличи щетите, които вече са нанесени на доходите, потреблението, инвестициите и безработицата. Дори умерените мерки за ограничаване, като продължително социално дистанциране и работа от дома за някои професии и индустрии, ще продължат да подкопават икономическата активност. На 29 юли председателят на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл подчерта тези опасения, като изрично заяви, че "пътят на икономиката ще зависи значително от хода на вируса" и че възобновяването заплашва да девалвира цялостното възстановяване на САЩ.
Личното потребление представлявало около две трети от американския БВП, което означава че Съединените щати потребяват повече, отколкото произвеждат. В същото време, според Ройтерс, 17,3 милиона американци дължат 21,5 милиарда долара просрочени заеми. Но защо Ройтерс ? Нима Stratfor си няма собствени източници и методи за набиране на професионална информация, та ще заема от съмнителни източници.
Безработицата продължава да е най-жестокото последствие от икономическата криза. Тя е свързана с фалитите на предприятия – В края на юни над 3600 американски компании са подали заявления за фалит през първата половина на 2020 година, скок с 26 процента спрямо същия период на 2019 година и 43-процентов скок в сравнение с юни 2019 година, сочат данните на портала за правни услуги Epiq Global :

image
Нивото на безработица в САЩ от 4.4% през март тази година е най-високото от август 2017 година, според Бюрото на статистиката на труда

В доклада се задава въпросът What"s Next? – Какво следва?
Следва, както е навсякъде, включително и у нас – разходите на бюджетни средства са се увеличили с 2,7% през второто тримесечие спрямо първото от повечето федерални разходи.
Най-голямата тревога е, че спадът на американския икономически растеж ще се отрази на федералните разходи и дори на способността на Вашингтон да упражнява глобално влияние. Единодушното мнение на ФЕД е, че лихвените проценти ще останат близо до нула до 2021 година, като само двама негови членове предвиждат увеличение през 2022 година, а председателят Пауъл отхвърля идеята за отрицателни ставки на лихвените проценти.
Конгресът и Белият дом изглеждат в безизходица от размера на федералните разходи. Ако няма достатъчно политическа воля за преориентиране приоритетите на федералните разходи, Щатите ще бъдат в продължителен период на икономическа стагнация, като правителството ще бъде силно ограничено в способността си да реагира на колебанията на бизнес цикъла.
Особено важно е Вашингтон да се справи с рекордното ниво на дълга, което също ще има отражение върху глобалната роля на Съединените щати, като ограничи способността му да проектира мощ, независимо дали е твърда или мека. Китай и Европа са много по-напред от САЩ в контрола на техните огнища на COVID-19 и независимо дали искат или не, Съединените щати ще трябва да проектират бюджети в съответствие с неговите ресурси, което от необходимост може да включва намаляване на военни разходи и чуждестранното подпомагане.

https://worldview.stratfor.com/article/us-economic-recession-grows-deeper-and-bleaker


image
Отчита се рязък спад в продажбите на дребно, заявиха анализатори от Oxford Economics


image
Също върху сферата на услугите, според IHS Markit


image
Пандемията първо удари производителите извън Китай, които разчитат на фабрики в азиатския икономически гигант за материали и части, известни също като "междинни стоки"


image
Намаляването на търсенето на стоки изостря предизвикателствата, пред които са изправени производителите


image
В последната си прогноза от този месец Световната търговска организация (СТО) заяви, че обемът на глобалната търговия може да се понижи с 12.9% или 31.9% през тази година


image
Тези кризата ги направи още по-богати




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Мръсници са американците.
23.09.2020 07:31
А и много лошо бият негрите.
цитирай
2. kvg55 - До 1. apostapostoloff
23.09.2020 07:53
Не само ги бият, ами ги и убиват - чупят им вратовете с коляно.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Не знам Пустоле, ти си спец по мръсниците
23.09.2020 09:21
1. apostapostoloff - Мръсници са американците.
07:31
А и много лошо бият негрите.
цитирай

Но едно от текста не ми е ясно?
Кои са биячите?
Негрите ,нали за американски негри говориш, не от Габон!?
Те ли бият или останалите американци бият американските негри?
Ако е второто, все още могат Два пъти са в повече от негрите
Но ,утре, като се изравнят, вече е съмнително, кой кого?Интересно, боят да не е национален и олимпийски спорт там?
Да не вземеш тогава да отидеш там, да търсиш ирландско уиски??
Само да разберат ,какви ги плещиш тука и веднага ще ти вземат мярката!
Имаш две възможности тогава, да кажеш ,че си мулат , имаш негърска кръв или ,че Обама те е поканил,като далечен роднина
Но не гарантирам сигурността ти!
цитирай
4. starforlife - На това, че е срамно та чак глупаво и най-вече смешно човек с икономическо образование като теб да пише поредните си ТРОЛСКИ глупости няма да се спирам.
23.09.2020 10:33
Само така да те приканя (както УЖ обикновено го правиш) да дадеш линкове към въпросните "изявлевия" на StarForLirfe, товааа - "Stratfor". И понеже НЕ МОЖЕШ да го направиш, та затова си оставаш просто ТРОЛ и аз освен да ти кажа, че "CNBC" НЕ Е "Stratfor" и дори на ринга на собственото си поприще е на 19-то място по "вот на доверие".
Или може би да ти кажа да пратиш много поздрави на Йен Ний Лий?

Но понеже все пак задаваш въпрос ("Какво следва?") в последния абзац от ПОРЕДНИЯ си ТРОЛКИ материал (който седнал най-мощната икономика да обсъжда с пилешкия си акъл), та да ти отговоря:
Не други, а въпросните мерзки амерковци разработиха и страгегия за "IRENA", при прилагането на която с инвестиция от 95 трилиона долара (което е "нищожно" за подобен проект) биха били разкрити над 50 милиона работни места (в мерзкия капиталистически свят естествено - по който интересно обаче защо се равнява цял свят, включително родината на Йен Ний Лий и "великая" и "могучая" Русия) и не само би довела до СТРАХОТНИ - ха ха ха - социално-икономически печалби, а и да би генерирала СПЕСТЯВАНИЯ от 50 до 140 трилиона долара през следващите 30 години.
Ето така работят мерзките амерковци (дето мащабите им с пилешки мозък не може да се осмисли), а не с "Фотошоп" (амеликански при това - ха ха ха) като при любимите ти раши.

ТОЕСТ, ПРЕВОД НА КОМЕНТАРА МИ С ДВЕ ДУМИ ЗА ПО-ПОВЪХНОСТНИТЕ БЛОГЪРИ: ПОСТИНГЪТ Е ФЕЙК.
цитирай
5. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
23.09.2020 10:57
А-а-а! Постоль си харесва негърския, пак ще иде да го опита.
цитирай
6. kvg55 - До 4. starforlife
23.09.2020 11:02
Коментарът ти е фейк, защото лаик и профан в областта, коментира финансово-икономически постинг.
"през следващите 30 години" USA няма да я има в сегашния си вид, ако въобще я има.
цитирай
7. starforlife - ~ 6. kvg55
23.09.2020 11:13
- Да де. Само където написаното от мен почива на данни, към които ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ аз мога да дам линкове.

- Да де. Само където цитираната от мен Йен Ний Лий НЕ работи в "Stratfor", а в "CNBC" и сигурно е не по-малък "лаик" от мен (При все, че и нейния материал е преиначен и изтролен. Не казвам от теб, а от ония от "Газета".), а от теб пък още повече.

ПС: Не знам доколко икономическите ми познания са по-слаби от твоите (в светлината на Новото Време и крайно ограничения ти поглед в/у света), но определено компютърните ми са по-високи от на всички ви русофилистици в блога взети заедно, че дори и удесеторени. А тук говорим за такива умения. В духа на мисълта: "Начинът за събиране, обработка и съхраняване на Информацията, предопределя дали ще успееш или ще загубиш..."
(Само за тази година имам над 15 - с думи, че да не стане грешка - над петнайсет - инвестиции на финансовия пазар и досега нерационална инвестиция нямам, а ти инвестираш в минимум 15 постинга месечно и те са 90% глупости и фейк-баласт на зомбиран русофил. Да не говорим какво ново ви'шо вече започнах и в университет с какъв имидж на световната сцена. Така, че...)
НО ДА ОСТАВИМ ТОВА (в скобите и безмилостната му показателност) НАСТРАНА И ДА ТЕ ПРИКАНЯ ДА ДАДЕШ ЛИНКОВЕ, ОТ КЪДЕТО ДА СЕ ВИДИ, ЧЕ БАЛАЛАЙКАНЕТО ТИ Е НА БАЗАТА НА АНАЛИЗИ НА "STRATFOR", М?
цитирай
8. starforlife - И щях да забравя:
23.09.2020 11:50
kvg55 написа:
...
"през следващите 30 години" USA няма да я има в сегашния си вид, ако въобще я има.
То така от "300" години дюдюкате, че и доларът... Пък цял свят продължава с него да се съобразява.
То така от "300" години дюдюкате и за фалита на САЩ, пък СССР капут, а САЩ продължава да си е първа икономика в света.
...
Е я де е 2030-та - да си жив и здрав да се върнем на този ни "разговор", защото през 2050-та от твоя страна няма как.
А иначе по темата: COVID доведе до нарастване на безработицата в САЩ до 4,4% (с думи, че да не се объркаш, "правдиви икономисте" - четири % и половина). Хайде да ни запознаеш с цифрите за любимата ти Русия, м?
(Казах, че ти пожелавам през 2030-та да се върнем на "разговора", нали?)

Иначе, какво да ти кажа за лаищината, след като определяш нивото си на това на Глупостина?
цитирай
9. mt46 - ...
23.09.2020 12:48
Доста от американците не са добре, но навярно не знаят това...
цитирай
10. kvg55 - До 7. starforlife
23.09.2020 13:25
Дал съм линк, а това че не четеш, прави коментарите ти смешни и глупави.
А CNBC не е ли телевизия? А Йен Ний Лий тъп us-американски джърналист?
Us-американските телевизии не са по-лоши от българските в манипулирането.
цитирай
11. kvg55 - До 8. starforlife
23.09.2020 13:37
Не ми туряй ред на годините за живот.
Няма да чакаме 2030-та година. По рано ще се разпаднат, ако не изчезнат от "Авангард" и "Циркон".
цитирай
12. kvg55 - До 9. mt46
23.09.2020 13:37
Ще го научат по трудния начин.
цитирай
13. leonleonovpom2 - Краси, извинявай!
23.09.2020 14:09
Аз по икономическата страна отношение не взимам, въпреки, че след като съм правил икономически обосновки, не съм от Марс
Взех отношение по неясния проблем в един коментар ,че или негрите бият или тях ги бият?
Някак си и в двата варианта не е похвално за страна като САЩ? Говори за примитивизъм, какъвто там не би трябвало да има!?
Иначе единството им е много крехко Двата най- мощни и населени щати, Тексас и Калифорния , с около 25% от населението на страната, са с единия крак навън Тексас ,за кратко е бил държава, преди да се присъедини В клаузата на присъединяването има точка ,че винаги може да се отдели! Ако сметне ,че е в неизгодна ситуация! Калифорния е отнета от Мексико, както и другите южни щати Там има брожение, подобно на това в Каталуния Че издържат другите щати!
Не им пожелавам това, през което някои в Европа преминаха и никак не им се услади!

Хубав ден!
цитирай
14. kvg55 - До 13. leonleonovpom2
23.09.2020 14:24
Не ми пука за янките, стига да не се бъркат навсякъде по света.
цитирай
15. starforlife - ~
23.09.2020 21:22
kvg55 написа:
...
Няма да чакаме 2030-та година. По рано ще се разпаднат, ако не изчезнат от "Авангард" и "Циркон".

Хаааааааа ха ха ха.
Абе, "момче младо" (т.е. душицо заблудена) дори руснаците отдавна са наясно с факта, че Кремъл и "СоюзМултиФилм" са колаборационни партньори.
Все пак има идиоти които вярват на мултиките.
А те се оказа, че не са само по отношение на разните "Циркон"и и "Авангард"и, а и по отношение на такива неща като Кримския мост, примерно.
Или не знаеш какъв е смЕх сега там? Не?! Не знаеш как цял свят се смее на "великая" и "могучая"? Ами връщаме се на думите ми за информацията.

А за линка: Уви, въпросът ми си остава.
Както и конкретните данни, а не балалайкане като твоето.
Всъщност - вашето, защото Ваньо също мога да го причисля.
Проумейте, че е крайно смешно да драскотите за държава, на която дори границата не сте помирисвали.
цитирай
16. kvg55 - До 15. starforlife
23.09.2020 21:27
Мултики, мултики, мукава, мукава, ама чиновниците от Пентагона треска ги тресе.
За да си информиран, чети ме редовно.
цитирай
17. born - След осъществен контакт със спе...
23.09.2020 22:59
След осъществен контакт със специалисти от АНАЛитичния Център, които ме наблюдават на смени ежечасно, ги помолих да направят релевантен и ноторен АНАЛиз на думата "страхотни". След обстойни АНАЛитични усилия ме информираха, че смисловото съдържание на визираната дума силно наподобява това на словосъчетанието "МАНЯНА", което особено често се употребява в латиноамериканските страни и означава искрена готовност за времева неопределеност.
цитирай
18. kvg55 - До 17. born
24.09.2020 04:20
Сравнението е сполучливо. Предполагам, че бае Коста е взел активно участие, като за приятел.
цитирай
19. born - Естествено, но косвено е дал разпореждания за АНАЛЛитичната процедура.
24.09.2020 22:06
kvg55 написа:
Сравнението е сполучливо. Предполагам, че бае Коста е взел активно участие, като за приятел.

Бае Костя е умел руководител на Центара и въпреки, че имаме определени разногласия по много направления, не мога да не призная, че е един съвършен АНАЛЛИЗАтор, заради което и не случайно, а напълно заслужено е удостоен със званието "Прохвесор" още по време оно. Нека Демиурзите да му дадат дълъг живот и имунитет срещу дъртизъм , за да ни радва и помага с напътствията си, когато кривнем от правия евроатлантически път.
цитирай
20. kvg55 - До 19. born
24.09.2020 22:15
Да ни поучава, докато остареем.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5752142
Постинги: 2808
Коментари: 25791
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031