Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2015 15:23 - Що е то ФИРОМ и има ли почва... изобщо
Автор: asthfghl Категория: Забавление   
Прочетен: 2149 Коментари: 3 Гласове:
22

Последна промяна: 14.04.2015 15:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Източна Албания... ъъъ, такова де, Южна Сърбия, ъм, искам да кажа, Западна България... уф, по дяволите как беше... а, да! Държавата, доскоро известна като Държавата Доскоро Известна Като Бившата Югославска Република Македония (или ДДИКБЮРМ, на английски TCFKATFYROM, съкратено FYROM или Фиром), ако се съди по националния й флаг, явно е част от Японската империя. Гореспоменатото си заглавие придобива, след като получава независимост от ООН през 1991 г., вследствие от колапса на индустрията на съгласните звуци в съседна Югославия. Макар че името е труднопроизносимо, всъщност на местния език то се обозначава с една единствена буква, която я няма на никоя клавиатура и която на нормален човешки език би могла да се предаде като нещо подобно на "чржвпдшт".

Жителите на това подобие на държава имат много наименования - макета, източни албанци, южни сърби, западни българи, скопци, вардаряни и др., в зависимост от това дали изгаряте от желание да бъдете халосани по чутурата, фраснати по мутрата или наръгани в търбуха.
image (Герб на фиромците)
История
Още от самото раждане на Вселената, малко след Големия взрив, Ноевия ковчег или нещо подобно, името "Македония" е било обект на спорове в съседна Древногърция, която поначало е държала авторските права над него още от Памтивека и дори няколко века преди Памтивека.
Всъщност историята на днешна Фиромия е доста простичка. Отначало жителите на миниатюрното кланово владение Македон са считали себе си за гърци, докато останалите гърци са ги отхвърляли като аутсайдери и дори неведнъж са правили опити да възпрепятстват Александър v.1.0 от участие на Олимпийските игри в дисциплината 100 м втурване, а вероятно и в синхронното давене. Когато Алекс се замогнал и станал Велик, гърците (наричащи себе си елини) удобно се обърнали като фурнаджийска лопата и обявили макетата за елини - отчасти вследствие на факта, че били набързо завладени от тях. На свой ред гърците с гордост се нарекли македонци, за да са в крак с времето.
След това пък римляните, след като завладели земите на днешна Фиромия, обявили всичко живо в тях за македонци - ей тъй, за удобство. Включително разните там пеонци, илири, дарданци, йонийци и тем подобни. И така името си останало през следващите дузина векове. Само че после римляните също се пръждосали и оставили тази територия на наскоро заселилите се славяни, на които местните гори и тучни поля много им се понравили. В замяна на правото да секат горите и да разорават полята, славяните щедро подарили своя език на целия регион.
По времето на византийското "присъствие", Македония официално и по магически начин била преместена по на изток, а България (според макетата: Тракия, Татария, или още Хазария, Авария и Славяния) временно си трампила мястото с нея и минала на запад. Това леко пообъркало обстановката и предизвикало куп главоболия на тогавашните летописци и картографи. За щастие, Македония скоро отново се върнала на юг, оставяйки елинско-пеонско-илирско-дарданско-йонийските макета на запад и трако-татаро-хазаро-аваро-монголо-славяно-българите на изток.
image


Оттук нататък нещата стават още по-прости. По време на османското "приятелство", Фиромия главно е играела ролята на фаталния герой, който винаги умира драматично някъде по средата на пиесата. В резултат на това, трако-македоно-вардаро-илиро-елино-фиромците се превърнали в татаро-славяно-хазаро-аваро-монголо-българи, а след това отново в гръко-елини, а след това в гръко-македонци (но това последното все още предстои в необозримото бъдеще). След като се разделили по живо, по здраво с братята османци, тези последните се превърнали в южни сърби и станали напълно независими под формата на зависима васална област в рамките на Югославяния - една държава, която се предполагало да обединява всички южни славяни, с изключение на източната третина от тях.
И така, след куп лесно проследими и не особено трудни за разбиране перипетии, в днешно време Македония представлява гъсто населено с компютърни вируси виртуално дигитално киберпространство. Разбира се, това означава, че както всичко останало, Интернет също е бил изобретен в Македония, бил е направен от македонци и предназначен за ползване от македонци. Безжичният интернет също е изнамерен преди хилядолетия в Македония, както сочат наскоро изкопаните археологически находки, при които липсват всякакви жици.
image (Типични жители на Македония: двама албанци и едно ченге)
Съвременно развитие
В наскорошна резолюция на ООН бе постановено Държавата Известна Като Югославска Република Македония да бъде прекръстена на Държавата Доскоро Известна Като Бившата Югославска Република Македония. Съответно елинска Гърция е внесла протестна нота в ООН, според която такава държава, в която присъства името "Македония", може да съществува единствено след изричното съгласие на притежателя на авторските права на името, а именно Гърция - което съгласие тя изрично отказва да даде. В противен случай последната ще прекрати доставките на маслини и ще престане да си плаща сметките на кредиторите. По-нататък в ултиматума пише още, че всякаква поща, адресирана до държава с името "Македония" в заглавието, следва да се препраща до анонимна пощенска кутия в Гърция и че жителите на ДДИКБЮРМ ще бъдат лишени от визи, международни телефонни услуги и кислород, докато официално не се признаят за "Някакъв вид славяноговорящ народ, който няма нищо, ама нищичко общо с Македония".
В отговор на петицията, ДДИКБЮРМ незабавно обявява грандиозния си план да прекръсти столицата Скопие на Александър-Велики-Сити.
Също така, Гърция редовно поставя въпроса пред ООН, че ДДИКБЮРМ тайно подготвя военна инвазия с цел заграбването на така наречената "Велика Македония", която се намира в Гърция и България - изглежда фиромците възнамеряват да се възползват от непобедимата мощ на страховитите си фаланги, въоръжени с шестметрови копия и подкрепяни от няколко легиона елитна тесалийска кавалерия.
image (Пример за националната кухня на Фиромия. По-добре не питайте какво има в тая чиния).
Култура
Фиромия е наистина вълнуваща страна - всъщност единствената в региона, която си остава непокътната от напастта на модерното зъболекарско изкуство. Диви и все пак опитомени, въпреки омотаната си национална идентичност, фиромците са гостоприемни и не биха се поколебали и за миг да предоставят на изнурения пътник сексуални услуги срещу скромно заплащане, осигурени от някой техен роднина (бил той от женски или мъжки пол), който е наличен към момента срещу 50 кинта на калпак (което по ирония е малко над два пъти повече от средния БВП на човек от населението в тази девствена само по отношение на модерната индустриализация и инфраструктура страна).
image (Гледки от центъра на Александър-Велики-Сити, кипящ от живот)
Демография
Мнозинството от населението се имат за македонци, макар и за всичките им комшии да е съвсем ясно, че тук логиката меко казано куца. По принцип когато група хора твърдят, че са наричани с определено име, това, което официално декларират по въпроса, е без особено значение. Ако толкова настоявате да знаете как местните следва да бъдат наричани, най-добре е да се доверите на техните съседи. Както винаги, комшиите най-добре знаят какво точно представляват онези, дето живеят само на два пръста гипсокартон разстояние от тях. Така че...
- Първо на първо, в Гърция няма никакво фиромско население - нула, zero, zip, nada! И само да сте посмели да твърдите обратното! - За българите, македонците все още не са осъзнали факта, че всички те са всъщност българи. - За сърбите, македонците все още не са осъзнали факта, че те са "малосърби" (обикновено понятието се използва и за черногорците), или още южни сърби (а не някакви северни гърци, западни българи, източни албанци или просто централнобалкански гамени).
- За албанците, македонците все още отказват да осъзнаят, че половината им страна всъщност е част от Велика Албания. - За италианците, на които не им пука особено за квантови заплитания от този род и които не се напъват особено да доказват, че всички наоколо са древноримляни, Македония е просто едно гето и източник на постоянни главоболия.
Всъщност съвременната македонска идентичност започва да се формира в края на XVIII в., макар че повечето графолози считат, че македонците са си българи със сериозен говорен дефект, пишещи на сръбска пишеща машина (на сръбски: "срби со тешката говорната мааната"), което е просто едно заобиколно название за македонската народност. Все пак се оказва, че в състояние на тежка хипноза повечето представители на вида homo sapiens започват да говорят на традиционен македонски диалект, да псуват невъздържано и да издават нечленоразделни звуци, които могат да се изразят само с македонски букви (като например "грло", "грч" и "штипалка") - което недвусмислено доказва, че човечеството вероятно произлиза от долините някъде между Прилеп и Битола.

image
Известни представители
Горан Пандев е най-известният фиромец на нашето съвремие. Той е най-добрият резервен нападател в италианската "Серия А" и е един от двамата най-известни македонци в света, по принцип единственият оцелял от двамата - поне докато продължава редовно да си изплаща вноските към мафията. Но да не забравяме - няма такова нещо като мафия!
image

Що се отнася до другия известен фиромец, сега покойната поп звезда Тоше Проески (на български Тодор Проев, на гръцки Теодорос Проис, на сръбски Тео Проевич, на албански Тудо Проча), съществуват две теории за неговата смърт. Първоначално се е смятало, че тя е била вследствие на автомобилна катастрофа. Според едната осъвременена версия, Тоше е бил отвлечен от извънземни от Марс (също древномакедонска територия), които спешно се нуждаели от космическия му глас, за да спасят Слънчевата система от унищожителна аномалия в пространство-времевия континуум. Очевидно са успели в това си начинание, тъй като дори Големият адронен колайдер все още не е успял да унищожи отсамното кьоше от Вселената.

Според втората теория, неговият мениджър е карал в полусънено състояние в насрещното платно, докато Тоше е дремел на дясната седалка; мениджърът умишлено блъснал колата в мантинелата, за да прибере застраховката на звездата и да си заживее спокоен и охолен живот в някое от луксозните, покрити с кал села из Фиромската империя. Въпросният мениджър днес се е покрил и остава неоткриваем, но според очевидци той вероятно е забегнал някъде към Тибет, където продължава упоритата борба за пълното освобождение на братята му фиромци, които са в плен на будистките монаси от Шао-лин.
Във всеки случай, фиромската общественост е приела загубата на своя космически глас толкова тежко, че напоследък отново е почнала да чете древногръцки митове и легенди в отчаяно търсене на поредния легендарен герой, който да си присвои. Някои са стигнали дотам, че да предложат на гръцкия участник в Евровизия и понастоящем действащ православен поп Сакис тайно да бъде инжектирана фиромска ДНК, за да замени Тоше. Усилията продължават.


Тагове:   политика,   бъзик,


Гласувай:
22



1. syrmaepon - Това с авторските права на името е ...
15.04.2015 16:55
Това с авторските права на името е проблем. Най-вече защото гръцкия окръг граничещ с Фиромия носи същото име. Все едно Румъния да се прекръсти на Република Видин или Република Лудогорие. В крайна сметка короната /съществуването/ си струва едно кръщение /ново име/. Може да ги кръстим "червените българи", щото "черни" в историята има
цитирай
2. asthfghl - 1.
15.04.2015 23:54
То си има прецеденти на държави или щати, носещи същото име като области от съседни държави. Справка: Калифорния в САЩ, Байя Калифорния в Мексико. Вътрешна Монголия в Китай / Република Монголия. И т.н.
цитирай
3. christotamarin - България трябва да поддържа Гърция в спорът за името Македония ..
26.05.2015 17:15
Предлагам неутрално име за фиромлянската държава - република Монтешаро.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4297489
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив