Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2014 10:09 - Конспирацията на Тирелите
Автор: asthfghl Категория: Забавление   
Прочетен: 916 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 15.04.2014 20:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
За тези, които гледат Игра на Тронове, но не са чели книгите, ВНИМАНИЕ - spoiler alert!


Помните ли тази сцена в градината от 1-ви епизод от IV сезон?


image image
image
А сега и тази сцена от кралската сватба от новия 2-ри епизод.

image

image
Доста многозначително. И всъщност тези две сцени са ключът към цялата конспирация на Тирелите срещу Джофри. Зад която, разбира се, се крие цяла история.

Разбира се, Тирион удобно се оказа във фокуса на вниманието в течение на цялата сцена на така наречената "Пурпурна сватба" (явно сватбите напоследък са станали най-опасното занимание във Вестерос!) Джуджето държеше бокала, докато кралят се давеше в предсмъртна агония. А Тирелите останаха извън всякакво подозрение (да не говорим за Кутрето - но за неговата роля вероятно ще се загатне още в следващия епизод).

Да не пропускаме да отбележим, че лорд Тивин не изглеждаше особено трогнат, потресен или пък изненадан от развитието на нещата. Което пък дава повод за
други теории на конспирацията сред феновете. (Но от друга страна, да не забравяме, че това си е Тивин - той рядко въобще показва някаква емоция).

Първоначално отровата беше в едното стъкълце от огърлицата, която Донтос (който е човек на Кутрето) даде на Санса в градината и която тя му обеща, че ще носи. Да не забравяме как Джофри унизи Донтос, като го превърна в шут. Донтос също има мотив за отмъщение.
По време на сватбата бабата Олена "случайно" посяга и намества огърлицата на Санса. Така стъкълцето незабелязано преминава в нея.
Когато Джофри отива да разрязва тортата, неговият бокал остава безпризорен (преди това с него е полял по главата джуджето и е пил неотровено вино). Сега Олена има възможност да отвори стъкълцето с отровата и да го излее в чашата.
Джофри се връща да си допие и тогава се отравя.
По-късно Кутрето разказва за цялата схема на Санса и оттам следва заключението, че той е действал заедно с Тирелите, за да отстранят Джофри. Все пак да напомня, че почти всяко нещо, което Кутрето казва, е с някаква цел и той често лъже.

Има теория, че самият Тивин е знаел за заговора срещу Джофри и не се е възпротивил, защото ако Джофри умре, малкият Томен ще стане крал, а той е много по-лесен за манипулиране. Тивин държи на съюза си с Тирелите и е готов да жертва неконтролируемия Джофри, да ожени Томен за Марджери и да заздрави съюза си с Мейс Тирел (а като продължение на плановете му - и с Дорн). Но после нещата страшно се объркват за него.

Подробности...

Жалко само за Джак Глийсън, че ще напусне сериала. Един от най-талантливите млади актьори. Колкото Ричърд Мадън преиграваше и рецитираше в ролята на Роб, толкова Глийсън успя да пресъздаде Джофри перфектно. Толкова перфектно, че му се е случвало в реалния живот хората да се спират на улицата и да плюят пред него :)



Тагове:   филми,


Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4307053
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив