Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2012 13:31 - Цитати на деня (1/3) (49~1)
Автор: asthfghl Категория: Забавление   
Прочетен: 3226 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 07.09.2012 13:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ето втората част от наскорошната порция бисери от колекцията на imagetalk_politics, един политически форум, където съм съ-модератор:


Да си с умерени политически убеждения е като да си бисексуален. Взимаш най-доброто от двете страни.

Персоналната атака: най-доброто оръжие срещу простаците от времето на Каменната ера!

Най-често ще познаеш великия ум по това, че той не се занимава с набързо скалъпени обобщения за това как работят умовете на другите. Това е ум, който е зает с изследване, който не се увлича прекалено по чесането на собственото си его. Срещал съм велики умове и те са ме карали да се чувствам смирен.

Един от най-добрите начини да ограничиш глобалното затопляне е да намалиш населението на Земята. Може и да караш Приус, да си инсталираш слънчеви панели, но нищо не може да се сравни с екологичната катастрофа, която предизвиква добавянето на още едно гърло.

За мен патриотизмът влиза в действие някъде между диарията и ежедневната молитва.

Лесно е да обвиняваш бедните и беззащитните. Истинското самоубийство е, когато дръзнеш да се изпречиш на онези, които дърпат конците.

Децата обичат диктаторите! Кой е казал, че не можеш винаги да получиш това, което искаш?

Всеки път, когато държавата и бизнесът се сношат, д-р Франкенщайн гръмва по едно шампанско.

Да спазиш една трета от обещанията си е съвсем по американски. Да спазиш всичките си обещания ми изглежда по-скоро като диктатура.

Производството на водка не е прекъсвало, дори когато нацистите бяха пред портите на Москва. Какъв шанс имаме ние?

Очаквам метаморфозно разместване на пластовете от публични седименти, когато монолитът на здравия разум бъде потопен под тънката кора на вулканичните медийни издевателства.

Фалшивата лицемерна превзетост би трябвало да е в състояние да седне на откровен разговор с детето и да му обясни значението на вдигнатия среден пръст. Във всеки случай това е далеч по-просто, отколкото да се мъчиш да обясняваш умишленото и брутално фаулиране на нападател, който тъкмо се кани да получи 50-метров пас.

Един добър компромис винаги оставя всички страни ядосани.

Колцина членове на правителството имат някакви даже бегли научни и технически познания? Като изключим невестулските умения да мамят електората си и да сключват подмолни скрити сделки, повечето политици не се отличават с особен интелект.

Разбира се, че целта оправдава средствата! Какво друго би могла да оправдава?

- Забелязвате ли тънкия план, който Нют Гингрич готви за Луната? Той иска да я превърне в 51-вия щат на САЩ!
- Сигурно е осъзнал, че Луната ще се превърне в червен републикански щат, който би гласувал за демократите само при "синя Луна".

Май цинизмът дотолкова се е просмукал в колективния ни разум, че вече не сме способни дори да мечтаем на едро.

Отначало се молехме на боговете на войната да изпием кръвчицата на враговете си. А сега страдаме от такава загуба на кръв и богатства, че тя далеч надвишава първоначалната ни ярост.

Вероятно щяхме да се отнасяме по-добре с Иран, ако вече имаха няколко ядрени бомби, които да подхвърлят под носа ни. Това явно помага при международните отношения с екстремистки режими като този във Вашингтон.

Ей, 45 години след кацането ни на Луната, човек би си помислил, че досега вече трябваше отдавна да сме стигнали до Юпитер!

Не съм сигурен кое ме натъжава повече - кукла Барби с фередже, или като видя бедрата на същата.

- Как да кажем "Ха ха ха" на виетнамски?
- Първо трябва да изчакаме американците да се изнесат от стаята.

За да имаш тайна полиция, първо трябва да имаш общество, което крие тайни. А ние вече нямаме такова.

Сигурността на всяко нещо се простира дотам, откъдето започва способността на всеки произволен идиот да го счупи.

Трябва да забраним пътуването във времето още от сега, преди разни безотговорни люде да са започнали да замърсяват времевия поток с безотговорните си деяния!

- Войната си прави странни шеги с мозъка на хората. Тя или ги прави имунизирани към последствията от собствените им действия, или поне ги кара да казват "Е, и к"во от т"ва?"
- Ех, ние безразличните да имахме устрема на пламенните! Светът щеше да е наш!

Ако твоето общество единствено угажда на тези, които могат да си го позволят, то не е никакво общество. Има ред други названия за подобно нещо, като първото, което ми идва наум, е "хотел".

Езикът е прозорец към цял един нов свят. И врата към душата на хората.

Да си изградиш чувство за вкус е като да развиеш хемороиди. Е, да, с времето ще му свикнеш, но това не го прави по-приятно.

За мен Русия е като шантавия ти вуйчо, който има златно сърце, но си пийва твърде много.

Навит съм машините да ни управляват, но аз да съм този, който ги е програмирал. Не бих се доверил на никой друг програмист.

Само хора, които си нямат ни най-малко понятие от компютри, биха си позволили да изказват съждения за тяхната прецизност.

Идеалното общество би елиминирало всички хора, освен една малка групичка. Онези, които са прекалено тъпи, са излишни. Онези, които са прекалено умни, са пречка.

С получаването на права на възрастен, идват и отговорностите. Ако не си способен на учтивост в присъствието на други хора, може би е време да се върнеш да живееш в мазето на майка си.

Не можеш да си сигурен, че дивеча наистина се е завърнал сред природата, докато не видиш Сара Пейлин да стреля по него от борда на летящ хеликоптер.



Тагове:   бъзик,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hristo27 - Това ми хареса:
05.09.2012 15:54
" Сигурността на всяко нещо се простира дотам, откъдето започва способността на всеки произволен идиот да го счупи. "
цитирай
2. asthfghl - :)
05.09.2012 16:22
На мен най-любимото ми досега е едно по-старо от тази колекция:

http://asthfghl.blog.bg/zabavlenie/2011/10/20/citati-na-denia-3-4.838621

"Така става, когато си избереш някоя партия и решиш безрезервно да я подкрепяш. Понякога се налага да й търсиш оправдания за непростими прегрешения. Това е кофти положение за теб, все едно да решиш да не викаш ченгетата въпреки домашното насилие от страна на съпруга ти. Това никога не свършва добре. Пак ще получиш куп синини. Така че никога не защитавай дадена партия. Никога. Това само те превръща в удобния идиот".
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4297252
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив