Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2011 15:41 - Цитати на деня (3/4)
Автор: asthfghl Категория: Забавление   
Прочетен: 1399 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 20.10.2011 15:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ето поредната порция бисери от колекцията на imagetalk_politics, един политически форум, където съм съ-модератор:

...
"Какво е циник? - Човек, който знае цената на всичко и стойността на нищо".

"Депутатът има два края - този, на който седи и онзи, с който мисли; и понеже съществуването му зависи от мястото, което заема... е, можете да се сетите кой край предпочита да използва".

"За да се срамуваш от нещо, първо трябва да си го уважавал".

"Науката и религията дори не се опитват да обяснят едни и същи неща. Така че и двете са възможно най-честни спрямо себе си, когато не се преструват, че се опитват именно това".

"Глупавият престъпник би обрал банка. Добрият престъпник би ръководил успешно криминална схема. А гениалният престъпник работи за Уол Стрийт".

"В идеалната либертарианска утопия, след като веднъж си купиш сомалийски Калашник за 75 долара, вече всичко ще ти струва под 44 цента".

"Извинението, че "дума дупка не прави", би послужило като идеалната защита за Хитлер на Нюрнбергския процес, ако въобще си беше направил труда да доживее до него, както стори Гьоринг".

"Не всеки гордо носи предразсъдъците си залепени на челото си. Някои имат благоприличието да ги държат заключени в килера".

"Добър ден, господине. - Ама то е вечер вече... - Ти кого наричаш лъжец бе, кретен!?"

"Мога да добавя каквото си поискам в Уикипедия. Гарантирам ти, че ще се задържи там поне 5 минути!"

"Всяка система носи в себе си семената на собствения си крах. Това е присъщо за системите. Въпросът е дали една система е способна да се адаптира към променящата се среда, или даже още по-добре, дали притежава сособността да оформя средата си така, че да поддържа съществуването си. Или пък ще се отдаде на самодоволство и съответно - самоунищожение".

"Нашите журналисти имат по-дълга средна продължителност на живота от руските си колеги. Друг въпрос е, че не са наясно как да използват времето, с което разполагат".

"Ако войната е сила, то коя е съответната й пренасяща частица? Аз бих заложил на куршума".

"На българите налага ли им се да учат гръцки, за да се изучат в университет? - Не, но чувам, че напоследък на гърците им се налага да учат български, за да си намерят работа".

"Толкова малко знаем за гравитацията, че се изумяваме как същата сила, която постоянно бива побеждавана от дребните мравки или магнитчето върху вратата на хладилника ти, същевременно ни спира да не отлетим надалеч в космоса".

"Някой трябва да напише нова версия на Библията, като остави всичките яки чудеса вътре, само да махне онези глупости за мира, любовта и разните там скапани правила и забрани".

"Погледнато от подходящ ъгъл, кръвосмешението е просто още един израз на високата стойност, която поставяме на семейните ценности".

"Америка е това, което се получава, когато имаш интернет, който е твърде надежден и телевизия, която има прекалено много денонощни канали".

"Ако не беше плажът, морето щеше да залее брега. Но ако не беше морето, плажът въобще нямаше да съществува".

"Достатъчно напредналата некомпетентност е неразличима от умишлената злонамереност".

"Черният пи-ар е като тъпия ти стар чичо, който все ти се натриса на семейните сбирки. През повечето време просто кимаш с глава и се опитваш да смениш темата. Не че има някакво значение. Тъпият ти чичо ще продължи да мели каквото си е наумил. Но нали знаеш, след време му свикваш".

"Америка е майката и бащата на повечето страни от Третия свят. Защото те са отломки от разпадащия се американски блок".

"Когато всичките ти политически стратегии се провалят, последното ти оръжие е страхът".

"Наскоро ми минаха някои нечестиви мисли през главата, може би съм си заслужил урагана Ирен. - Сигурно мислите ти са я накарали да се подмокри още повече".

"Колкото повече остарявам, толкова по-несигурен се чувствам за всичко. Мисля, че това е здравословно".

"Ех, де да беше толкова просто. Хвърляш няколко тона бомби, някакви хора с чалми изчезват безследно, а после заставаш пред камерите и обявяваш "Мисията изпълнена", докато наоколо хвърчат конфети. После всички се прибират у дома. Да, ама не. Всъщност това, което се случва е, че след няколко месеца някакъв човек с много "Ал-" в името застава на власт, а ти седиш и се почесваш недоумяващо по главата - какво се обърка тоя път?"

"Трябва да изплащам този телевизор, който купих с една кредитна карта по времето, когато имах повече доходи от една друга кредитна карта, която получих, когато имах още повече доходи".

"1984-та мина и замина, но все още тропа на вратата".

"Също така правителството трябва да забрани на хора без необходимата квалификация да избира музиката на купона, поради ужасния им музикален вкус. О, и също трябва да им се забрани да пеят и танцуват в ритъм, защото обикновено имат ужасно чувство за ритъм".

"Ами... аз вече съм направил някаква груба селекция на основните черти на още нероденото ми дете: средна височина, тъмни очи, леко тъмна кожа и едър кокал. Как го направих ли? Ами като познавах в общи линии собствената си генетика и тази на жена ми; и като проверих как изглеждаме и двамата".

"В днешно време заложните къщи приемат всякакви залози. Включително и за това колко пъти ще пръдна до обяд".

"Фондовите пазари се движат от две неща - страха и алчността. Вчера страхът победи. Дай й няколко дни и алчността ще си го върне".

"Лекуването на финансовата криза чрез вдигане на дълговия таван е все едно да лекуваш проблема с пияните шофьори чрез вдигане на допустимите промили".

"Според мен навика на немските туристи винаги да окупират най-добрите места на плажа, като хвърлят хавлиите си по шезлонгите, произхожда от онзи инцидент при Дюнкерк, когато англичаните ги изпреварили и стигнали до плажа първи. Изглежда немците още не са им простили за това".

"Оценявам успешното ти отбягване на въпроса ми чрез вкарването на разговора ни в безкраен задънен кръг без изход. Браво!"

"Не съм съгласен с теб и затова искам да те наръгам в окото. Ако ми попречиш да те наръгам, значи ми нарушаваш правото на открит диалог!"

"Смятам, че във всяка група ще има по някой кретен. Това важи в двойна степен за Фейсбук".

"Така става, когато си избереш някоя партия и решиш безрезервно да я подкрепяш. Понякога се налага да й търсиш оправдания за непростими прегрешения. Това е кофти положение за теб, все едно да решиш да не викаш ченгетата въпреки домашното насилие от страна на съпруга ти. Това никога не свършва добре. Пак ще получиш куп синини. Така че никога не защитавай дадена партия. Никога. Това само те превръща в удобния идиот".

"А пък ние си мислехме, че оттук нататък единственото ехо от Студената война ще бъде пълното ни игнориране на руската политика и понякога снизходителният смях, предизвикан от неспособността на руснаците да постигнат каквото и да било".

"Ако имаш новинарски материал на стойност 2 минути... и ефирно време, възлизащо на 10 минути, все с нещо трябва да запълниш останалите 8 минути. Така се раждат кабеларките".

"Кефи ме, когато хората се обиждат за глупави дребни неща. Именно малките неща правят живота да си струва да си живее".

"Котките са най-подходящият материал за провеждане на физични експерименти. Добре известен научен факт, доказан по експериментален път".

"Хватката не е да знаеш как се върти меч, много по-трудно е да се научиш как да НЕ ти се налага да въртиш меча".

"Америка не се нуждае от честен процес. В крайна сметка, Справедливостта е на нейна страна".

"Всеки път, когато някой ритне камбаната, един ангел се оперва".

"Някак си ми е по-малко обидно, когато хората ми казват направо в лицето, че ще горя в Ада, отколкото когато дружелюбно ме питат: "А твоята душа кога щяхме да я спасяваме?" Абе странна работа".

"Предразсъдъците на хората прозират много по-ясно от нещата, за които те избират да говорят, отколкото от начина, по който говорят за тях".

"Ако един Тасманийски дявол нито веднъж не може да надхитри един заек и един паток, то еволюцията вече си е казала тежката дума по въпроса за оцеляването му".

"Искам да имам държавно субсидиран бизнес, където да лекувам хората от религия. Дайте ми! - У нас на това му викаме Университет".

"Като журналист, имаш два избора. Да представиш историята правилно, или да я представиш пръв преди всички. Колкото и кофти да звучи, работното ти място ще е по-застрашено, ако се провалиш във второто".

"Почти съм сигурен, че социализмът се е зародил в момента, в който група пещерняци забелязали, че имат по-големи шансове да не умрат от глад или да не бъдат разкъсани от зверовете, ако работят като отбор".

"Двуполюсният политически модел е напълно неспособен да отговори на целия спектър от политически виждания, който съществува в реалния свят. Но пък нали постоянното налагане на "дясно срещу ляво" е умишлено - то спира всякакви опити за смислен дебат още в зародиш".

"Дори целият късмет на света (освен шестица от тотото) няма да ти е от полза, ако не си готов за него".

"Решен съм да спася света - даже и ако това означава известно количество неволни жертви".

"Овце, които са еволюирали дотам, че да нападат вълци, вече не са овце".



Тагове:   бъзик,   интернет,


Гласувай:
8



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4301651
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив