Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2016 22:38 - Вело-обиколка из Шоплука - част IV (Панчарево)
Автор: asthfghl Категория: Туризъм   
Прочетен: 2067 Коментари: 0 Гласове:
21

Последна промяна: 29.05.2016 22:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вторият етап от обиколката бе из югоизточните покрайнини на София - от гара Искър до Панчаревското езеро, през Асамблеята "Знаме на мира" до НСА. На втория ден слънцето разкъса облаците и се облещи над Софийското поле, при което настана доста голяма жега. При тези обстоятелства, прохладата на Панчарево бе повече от добре дошла.

Втората част от маршрута:

image
[+]

Панчарево е квартал в област София-град, балнеологичен курорт и административен център на район Панчарево на Столична община, който обединява десет населени места. Според Общия устройствен план на гр. София централната част на населеното място, по протежение на Самоковско шосе и акваторията на езерото, са обособени като зона за отдих, спорт и атракции, а прилежащите му пет вилни зони – за висококатегорийно обитаване с нискоетажно застрояване в природна среда.
image
 
image
 
image
 
image

Известният ресторант Лебед.
image

През последните години Панчарево се оформя като привлекателен за живеене крайградски квартал, предпочитан заради чистия въздух, живописната природа и минералните извори.
image
 
image
 
image

В южния край на квартала са разполжени рибарниците, където гостите могат да хвърлят някоя въдица срещу входна такса. Крайбрежният ресторант сервира прясно уловена риба, от която ти идва да си изядеш пръстите.
image
 
image
 
image

Обстановката при рибарниците е много уютна, а гледката - великолепна. В далечината се вижда ВЕЦ Панчарево.
image
 
image
 
image

В бъдеще има възможност за развитие на балнеоложки, еко- и културнопознавателен туризъм в района чрез по-пълноценно използване даденостите на минералната вода, Панчаревското езеро и околните исторически места – манастири, черкви, крепостта Урвич, както и за разработване на леснодостъпни туристически маршрути.
image
 
image
 
image

Следва: Част V - Асамблеята

[МОИТЕ ПЪТЕШЕСТВИЯ]


Тагове:   туризъм,


Гласувай:
21



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4280764
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив