Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2015 12:16 - Що за хора ходят на Карадере и къмпират диво?
Автор: asthfghl Категория: Туризъм   
Прочетен: 1035 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
(OFFNews)

Що за хора са тези, които вместо да отидат на хотел в курорт, предпочитат да почиват в палатка на плажа?

Попаднахме на видео, в което двама младежи - Светлана и Лъчезар, са разказали своето пътуване на стоп от София до Карадере, защо са тръгнали и какво ги мотивира да прекарат така почивката си.

Само ден след като те се връщат от Карадере, хайка от представители на общината, местни горски стражари, РИОСВ, някакво НПО и полицията посред нощ отиде на Карадере, за да прогони и глоби за диво къмпиране летуващите на палатки там туристи.

Карадере е един от няколкото все още небетонирани плажове в България. Намира се край град Бяла. От години представяща се за чуждестранна, а в действителност собственост на бивш български министър фирма, се опитва да построи огромен комплекс на Карадере.

Строежът беше спрян, най-вече с усилията на тези хора, които в нощта на вторник срещу сряда бяха събудени от полицията, прогонени посреднощ със семействата и децата си и глобени за диво къмпиране.

Ден по-късно същото се повтори на плажа Корал.

Корал е плаж край Лозенец. Наскоро инвеститор с разрешението на община Царево започна да бетонира дюните. В четвъртък кметът на Царево Георги Лапчев обясни, че не е знаел, че дюните са дюни, защото работи с документи, а не с репортажи на телевизията, а в документите плажът бил строителна площадка.

Акциите на Корал и Карадере последваха заграждането на пътя между Созопол и Приморско. Кметът на Созопол Панайот Рейзи вдигна ограда на пътя с обяснението, че хората спират колите си, опъват палатки и нощуват на плажа. В последствие обяснението няколко пъти се променя. Мина през това, че асфалтът е лош и няма спасители, но така и не стигна до това, че от защитените територии на парка Ропотомо са извадени парцели, които са продадени на офшорки от Белиз и Каймановите острови и те възнамеряват да започнат строежи на нови бетонни комплекси наблизо.

Панайот Рейзи е кмет на ГЕРБ. Вкаран е в политиката от Красимир Премянов от БСП, става зам.-кмет от "Гергьовден", първия си мандат печели като кандидат на партията на Стефан Софиянски, за втория вече е кандидат на ГЕРБ, а сега се очаква да бъде издигнат и за трети мандат от ГЕРБ. По негово време защитената допреди няколко години територия Буджака беше бетонирана, като бяха бетонирани дори единствените по българското Черноморие фиорди.


Тагове:   новини,   туризъм,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4280485
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив