Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2015 14:26 - Календар на родопските фестивали за 2015
Автор: asthfghl Категория: Туризъм   
Прочетен: 1511 Коментари: 0 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Календарът на фестивалите в Родопите е попълнен за Лято 2015
image
Туристическият портал на Родопите обяви календара на най-големите фестивали и събори в региона за 2015 г. 
Повечето са през лятото, но отсега си заслужава да бъдат набелязани и планирани в графика на отпуските. 
Роженският събор се завръща
Съборът е насрочен за дните между 17 и 19 юли и ще възобнови съществуването си след деветгодишно прекъсване. Програмата предвижда фолклорен конкурс "Рожен", традиционни занаяти, етнографски и музейни експозиции, изложение на овце, кози, кучета, крави и биволи. Ще има изложение на продукти, произведени във ферми, биохрани, кулинарни шоута и чевермета, конни атракции и народно веселие. Очакват се над 150 000 участници и гости. 
Гайдарското надсвирване в Гела 
Проявата е насрочена за 2-3 август на Илинденските поляни край параклиса Св Илия. Съборът на родовете от Гела се провежда тук от незапомнени времена в началото на август. Преуз последните година интересът към инициативата се засилва и освен хората, чийто корен е оттук, идват гости отцяла България. Посетителите на гайдарското надсвирване варират от 8000 до 13 000 хиляди на година. През тази година предстои 13-то издание на гайдарското надсвирване, в което се включват и гости от чужбина.  
image
Беглика фест
Началото на Седмото издание на фестивала вече е насрочено за  9 часа на 27 август на брега на язовир Голям Беглик. Пространството в местността Беглика и тази година ще бъде предоставено за творчески изяви в хармония с природата, качествена музика, работилници, дискусии, представления и изложби, вода, канута, приказки, чудесни хора и летни звезди., обещават организаторите. 
Билетите за момента са спрени за продажба, но организаторите съобщиха, че скоро ще бъдат пуснати, следете ТУК.
Кулинарното наследство на Тракия 
Фестивал на традиционните храни, поминък и занаяти ще се състои на 7 и 8 септември в Ивайловград за четвърта година поред. По вече наложила се традиция ще участват местни производители на плодове и зеленчуци , мед, тахан, вино и ракия, производители на тестени продукти, сладка, билки и подправки, типични за района ястия, както и приложници, художници, майстори на занаяти. Гостите ще могат да видят как се чепка и преде вълна, да опитат хляб от лимец, да си купят биологичен ябълков оцет, ивайловградски мед и тахан, билки и прословутото ивайловградско вино.


Тагове:   фестивали,


Гласувай:
10



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4280222
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив