Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2014 09:26 - Завалиите братушки...
Автор: asthfghl Категория: Туризъм   
Прочетен: 1368 Коментари: 4 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
„Файненшъл таймс“: Руснаците живеят добре в България
Близо 400 хил. руснаци имат имоти в България и все повече от тях остават да живеят цяла година благодарение на леснодостъпните разрешителни за престой
image
Искате да избягате от стреса в Москва? За руската средна класа България е станала популярно място за покупка на второ жилище, пише в електронното си издание британският в. „Файненшъл таймс“. 
„Тук руснаците са добре дошли“, казва Елена Ахмеданова, студентка по журналистика в Московския университет, която се готви за изпитите си в къщата на родителите си край Несебър на брега на Черно море. 
Близо 400 хил. руснаци имат имоти в България
и все повече остават да живеят цяла година благодарение на леснодостъпните разрешителни за престой, казва Михаил Чобанов, изпълнителен директор на агенцията за недвижимости „Български имоти“. 
„Руски строителни компании, туристически агенции и супермаркети намериха тук пазарни ниши. Някои хора дори управляват компании в Москва от България (...) Те пътуват със самолет през няколко седмици“, казва още той.
Допълнително предимство е и улесненото пътуване из ЕС.
Вестникът разказва накратко случая на Леонид Козлов, който е фитнес инструктор. Напуснал е преди две години Москва и е дошъл в Поморие, където много руснаци си купуват апартаменти, а броят на жителите на града е нараснал двукратно. 
„Живеем по-спокойно“, казва Козлов в кафене, пълно с рускоговорящи. „Аз работя през цялата година, а жена ми – през туристическия сезон. Дъщеря ни ходи в руското училище.
Планираме да се установим тук за постоянно и да започнем свой бизнес“, разказва Козлов. 
Британското издание посочва и историята на Сергей Губов, който е бил икономист в държавна компания в Далечния изток в Русия. 
Преди четири години той се пенсионирал и се установил със семейството в София, за да може синът му да учи в Софийския университет. 
„Синът ми иска да стене неврохирург и да работи във САЩ или Франция.
Диплом от страна членка на ЕС е необходимата първа стъпка“, обяснява Губов пред изданието. 
Източник:  „Файненшъл таймс“


Тагове:   туризъм,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tit - а, че те и турците са така!:)
03.12.2014 01:04
Но не са обект на интерес на Финансовите времена!:):)))
цитирай
2. asthfghl - 1.
03.12.2014 10:27
Честно, това не го разбрах.
цитирай
3. tit - нищо, ще се поясня!:))
08.12.2014 00:44
Името на цитирания вестник на български е Финансови времена, не ли?:)

Турски граждани също купуват имоти у нас и правят фирми, за да се възползват от членството ни в ЕС, но това не интересува британския вестникарски флагман.
Щяха да са по-обективни, ако разглеждаха тенденцията...Фокусирането върху руснаците е по-скоро предразсъдък. Ма те, англичаните, ги умеят тия работи!:))
цитирай
4. asthfghl - 3.
08.12.2014 10:08
Да де, само дето досега в моята работа по продажбата на имоти не съм срещнал нито един турчин, който да иска да инвестира в този отрасъл. А руснаците вече живеят със стотици, ако не и хиляди, и са си оформили цели квартали по нашите черноморски градове.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4308399
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив