Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2015 10:38 - Шариатска физика за всички вас, неверници!
Автор: asthfghl Категория: Технологии   
Прочетен: 2121 Коментари: 2 Гласове:
20

Последна промяна: 19.02.2015 10:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Изглежда като камила, разсъждава като камила, а най-вероятно и мирише като камила... Що е то?
Представям на вашето внимание уникалните умозрения за сложното устройство на Вселената... на един многознайко с хавлия на главата, който в долното видео проявява рядкото благоволение да сподели безграничната си мъдрост със заблудените неверници.

image
Саудитски свещеник заявява на студентите, че "Земята не се върти"
"Саудитският свещеник Шейх Бандар ал-Хаибари си навлече много подигравки из социалните мрежи заради твърденията си, че Земята не се върти, изказани по време на една лекция по повод годишнината от рождението на Галилео Галилей".
Можете да гледате видеото в края на този постинг.
Първо на първо, чувам напоследък, че група авантюристични чиляци са се записали за еднопосочен полет до Марс, с надеждата да станат първите пионери, които ще прокарат пътя към червения ни комшия, преди да изгубят разсъдъка си в резултат от самоналоженото си безкрайно отшелничество сред негостоприемната замръзнала пустиня, разположена на милиони километри от дома, без възможност за връщане обратно. Разбира се желая им успех в това налудничаво, но и благородно начинание. И бих искал да предложа достопочтеният Шейх Бандар ал-Хаибари да бъде изпратен на Марс заедно с тях. Като се замислим, то си е направо win-win решение: 1) Навярно ако по някое време се сети да погледне назад към Земята през люка на бързо отдалечаващия се космически апарат, той би могъл лично да провери и веднъж завинаги да се убеди дали нашият свят се върти или не; и 2) Е, ами... както казах, то си е еднопосочно пътуване, така че...
Впрочем, за всеки средновековен кретен, който вярва в някакъв магически лунен бог на име Аллах, Йехова или тем подобни, гореизказаните съждания може и да звучат като желязна логика. Чувал съм, че би трябвало да проявяваме толерантност даже към най-крайните прояви на глупост и невежество, дори ако те са дотам абсурдни, че да те карат да искаш да си блъскаш главата в масата. В крайна сметка, вероятно е имало нещо сбъркано с млякото, с което този юнак е бил откърмен, така че той може и да не е съвсем виновен за това, че невроните в челния му лоб не извършват връзките помежду си както трябва. Макар че на този етап започвам да се съмнявам, че такива като него изобщо имат фронтален лоб - по-скоро изглежда целият им череп е пълен със среден мозък.
Очаквам в следващия урок по вселенска мъдрост да видим как светулките пренасят интернет сигнала по света. А след това: кратко въведение в начина, по който храната, която ядем, пътува надолу към краката ни, за да добави достатъчно тежест към телата ни, която да ни попречи да излетим в открития космос (защото, нали се сещате, гравитацията е просто още една светска ционистка измама).
image

Ама сериозно. Повече от две хилядолетия на наблюдения, образование, експерименти и проумяване на основните природни закони - и всичко това е мигновено отнесено от този гений безподобен с лекотата на експлодиращ самоубийствен пояс, натъпкан с бомби. Не е учудващо, че някои искат да напуснат този свят и да се присъединят към налудничавото еднопосочно пътуване до Марс (сигурен съм, че преживяването там ще е много по-стойностно от едноседмична почивка в Нареченски минерални бани). Но преди с охота да сте се присъединили към хора от подигравателни гласове, за който току-що дадох тон и които са готови да осмеят "глупавите муслимани", нека да ви напомня за нашата собствена самородна порода фундаменталистки диваци от сорта на Бил "Приливът идва и си отива, а ти не можеш да го обясниш" О"Райли. И да наблегна на факта, че такива като него далеч не са изолирани случаи, а по-скоро говорят от името на цял един сегмент от уж съвременното ни общество.

Изобщо не съм съгласен с твърдението на някои, че всяко едно мнение е съвсем равностойно на кое да е друго и че "всеки си е в правото да си вади каквито си иска заключения за света". Дори когато всички налични свидетелства са в пряк конфликт с вярванията и разбиранията му.
Най-тревожното е, че в XXI в. все още си губим времето да дискутираме основни познания за света, който ни обкръжава. И то с милиони хора по Земята. На самия рожден ден на Галилео.
Та значи... кажете ми, моля, къде ми е марсианският багаж?



Тагове:   религия,   псевдонаука,


Гласувай:
21



Следващ постинг
Предишен постинг

1. asthfghl - ...
19.02.2015 10:42
И обяснението като за галфони:

http://www.thenakedscientists.com/HTML/questions/question/1000224/
цитирай
2. asthfghl - Списък на многопрофилните тролове-минусчии (обновява се):
19.02.2015 16:12
1. minevv
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4281287
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив