Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2014 15:03 - Отговор на поредната псевдоквантова шарлатания
Автор: asthfghl Категория: Технологии   
Прочетен: 1802 Коментари: 3 Гласове:
15

Последна промяна: 27.11.2014 10:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Квантовата теория доказва, че съзнанието се прехвърля в друга вселена след смъртта
Интересно как точно са "доказали" натрупването на "квантова" информация в тези микротубули. И как се предполага тази информация да остане непокътната в тях, предвид доста хаотичния характер на квантовия свят?

Къде са документираните изследвания? Когато се твърди, че нещо се "доказва", следва да бъдат представени съответните доказателства, за да могат да бъдат прегледани, проверени и тествани от други учени - нали именно в това се заключава научният метод?

Всъщност тези така наречени "учени" разполагат ли с надежден начин за засичане и измерване на тази информация в тези микротубули и дори за демонстриране на съществуването й? Защото дотук всичко, което наблюдавам, са някакви голословни твърдения от сорта на "учените доказаха", както и ред стандартни завъртяни лафове, които твърде често се употребяват в псевдоквантовата шарлатания за объркване на аудиторията и създаване на впечатление, че говорещият знае някаква сложна тайна, докато всъщност си изсмуква някакви теории в движение.
Не че очаквам някакъв кой знае колко смислен отговор на тези въпроси, освен обичайните лични нападки и други евтини трикове за отвличане на вниманието от същинската тема, които неминуемо ще се изсипят върху мен от страна на различните блоголунатици, само защото ги задавам.
Между другото, споменатият в статията Стюърт Хамероф може и да има научна квалификация, но това далеч не го прави "квантов физик". Той е известен в средите на псевдонаучните хаховци като един от водещите "мислители" и проповедници на свръхестественото, като досега нито един от "трудовете" му не е представил и едно надеждно и проверуемо свидетелство за налудничавите му и често произволно измислени теории. С други думи - тук се цитират отдавна компрометирани имена.



Гласувай:
26



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bubolina111 - хм
26.11.2014 15:38
веднъж гледах документален филм за структурата на човешкия мозък. Поставиха на масата мозъка на някаъв индивид(предполагам настоящ труп) и почнаха да го режат. Какво точно се опитваха да покажат, не знам, но това което ми мина като мисъл в моя мозък(доколкото го имам) беше:
Как тая пихтия може да задържа информация?
Най-разумно ми се вижда, мозъкът да е само пътя до информацията, а не самата нея.
цитирай
2. asthfghl - 1.
26.11.2014 15:44
Добро предположение. Всъщност е истина, че човешкият мозък е най-слабо разгаданият орган и това е нормално, тъй като е и най-сложният.

Това обаче не трябва да е причина всяко произволно изсмукано между пръстите предположение или фантазия веднагически да се обявява за "доказана" истина - защото това просто не е вярно.
цитирай
3. asthfghl - ...
26.11.2014 15:47
Празните анонимни профили, създадени единствено с цел тролене и пляскане на минуси под теми, които не отърват на въпросния им общ собственик, веднага си проличаха кои са.

Направо е изумително с колко свободно време разполагат подобни психопати, че през 15 минути да създават нови профили.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4310359
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив