Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2014 17:09 - Помислете за бедничките трицератопсчета!
Автор: asthfghl Категория: Технологии   
Прочетен: 1716 Коментари: 5 Гласове:
22

Последна промяна: 09.09.2014 19:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
Има моменти, когато направо ти идва да се отчаяш за бъдещето на човечеството. Може и да се водим най-интелигентният животински вид на Земята, но просто защото мозъците ни са най-развитите сред царството на бозайниците, това не означава, че умеем да ги използваме. Един типичен пример е наскорошната вълна от негодувание, заляла Фейсбук след публикуването на горната снимка.
Явно доста голям брой хора са повярвали на един откровен майтап, според който известният кинорежисьор Стивън Спилбърг уж бил "отстрелял" трицератопс по време на едно сафари из Африка. Последвалото негодувание сред редовите онлайн фотьойлни бойци във Фейсбук е наистина потресаващо. (Горкичкият трицератопс! Някой незабавно да хвърли зад решетките този безсрамен сериен убиец на застрашени динозавърски видове!)
"Как е възможно Стивън Спилбърг да е убил трицератопс? Лековерни интернет потребители са разярени след публикуването на стара снимка на автора на Джурасик Парк, който уж позира със своята "жертва""
- Снимка на холивудския режисьор от снимачната площадка на кинохита Джурасик Парк от 1993 г. е била споделена миналата неделя във Фейсбук. - Създателят на мемета и майтапи Джей Бранскомб е добавил отдолу забавен надпис, който твърди, че снимката показва "омразния" ловец как позира с клетата си жертва. - Не всички читатели са успели да разпознаят саркастичното чувство за хумор и наистина гневно са разкритикували "убиеца на животни". - Един коментиращ е окачествил Спилбърг като "нехуманен кретен", въпреки че всъщност трицератопсът е изчезнал преди цели 66 млн. години. - Досега въпросният постинг е бил споделен над 30 хиляди пъти и е получил над 5 хиляди коментара.
Ето и някои цитати от цялата буря на негодувание:
"Стивън Спилбърг, разочарован съм от теб. Повече няма да гледам нито един твой филм, УБИЕЦО НА ЖИВОТНИ!"
"Срамно. Въобще не е учудващо, че динозаврите са изчезнали. Психопати като този тук убиват и последните екземпляри, веднага щом те бъдат откривани. Той трябва да лежи зад решетките."
"Този индивид също трябва да умре. Едно прекрасно същество невинно си живее в продължение на милиони години, докато не се появява това чудовище."
Майтапът настрана, това е още един очеваден пример до какви низини е достигнало напоследък образованието в иначе уж "напредналите", "развити" съвременни общества.
Междувременно, по ирония се оказва, че Спилбърг е поне косвено замесен в повишеното изтребление на съвсем истински все още съществуващ животински вид: след излизането на филма му "Челюсти", доста са зачестили информациите за малтретиране и безцелно избиване на акули, което явно се е превърнало в нещо като модерно подводно хоби и едва ли не ритуал за възмъжаване сред някои парвенюта. Сякаш акулите вече не са затънали в неприятности с цялото това одиране живи и изоставяне да умрат от задушаване - друга една порочна практика, която ежегодно взима хиляди жертви измежду редиците на този все по-бързо изчезващ вид.
Но да се върнем на горкичкия г-н Трицератопс. Разбира се, онези от нас, които са добре запознати с факта, че този динозавърски вид е изчезнал от лицето на Земята преди милиони години, ще намерят цялата тази врява за доста забавна. Особено след като вече се е превърнала в плодотворна почва за многобройни и разнообразни интернет майтапи:
image image  
Все пак в края на краищата налице е и един друг тип аргумент (отново произхождащ от Фейсбук), който също не е лишен от смисъл: "Не съм сигурен кой е по-тъп - онези, които си въобразяват, че цялата тази щуротия е истина, или останалите, които искрено се ядосват на първите".


Тагове:   псевдонаука,


Гласувай:
23



1. injir - Негодуващите са американци. Те са ...
09.09.2014 18:09
Негодуващите са американци. Те са много ,,знаещи,,. Те така приемат всяка лъжа за истина. Изключително манипулирано общество. Никога не си задават въпроса : ,,А дали е така наистина? ,, ...
цитирай
2. asthfghl - 1.
09.09.2014 18:52
Това е вярно, но честно казано, така както чета мнозинството постинги и коментари и тук в блог.бг съм склонен да мисля, че и българската публика не е кой знае колко по-просветена от тази от другата страна на Атлантика ;)
цитирай
3. freeoldmen - Че нали тези са същите, дето въздигнаха
09.09.2014 18:55
ягуара Алонсу в национален мученик...:-)
Чули, че е много куул да защитават животните, а не хората, и те дигнали крак.

И все пак ми е жал да тях, дори не си спомнят култова сцена от филм, с който са израснали...
Ако не за друго, поне за момента, в който героинята си напъхва ръцете до раменете в огромната купчина екскременти, за да търси обяснение за проблема с трицератопса...
цитирай
4. sartorium - Хахаха...
09.09.2014 20:34
Много се смях и на коментара (под заградените с червено) : "Проклет да си, Джордж Буш!" Иронията му може да се впише чудесно в блог.бг, където за всичко се обвиняват Сорос, евреите, американците и рептилите от Орион.

Мисля, че макар и да се смеем сега на невежеството на голяма част от коментиралите тая снимка, ако в блог.бг се пусне подобен майтап, резултатите ще са още по-плачевни.
цитирай
5. asthfghl - 4.
09.09.2014 23:11
В момента най-вървежното оплакване е "Thanks, Obama!"

http://knowyourmeme.com/memes/thanks-obama

:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4297579
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив