Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2014 16:42 - Псевдонаука: кемтрейлса
Автор: asthfghl Категория: Технологии   
Прочетен: 7955 Коментари: 12 Гласове:
19

Последна промяна: 31.12.2016 12:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Слушам тук често се споменава една от най-налудничавите теории - тази за така наречения "кемтрейлс". Хора говорят с твърдо убеждение и му приписват какви ли не мракобесни функции. Та, нека се поразровим малко по-обстойно в това зловещо явление.
Кемтрейлс (от chemical trails) или още контрейлс (от condensation trails) са тънки дълги облаци от кондензация, които остават като следа след прелитащи самолети, обикновено образувани от кондензацията на горещите газове сред околния студен въздух. В богатия и колоритен свят на конспиративните теории, това всъщност са химически следи, форма на въздушно разпръсквани химикали, изпращани в небето от скритите сили на Новия Световен Ред по ред зловещи причини и цели. Това е една от най-новите съвременни теории на конспирацията, появила се около 1996 г., и все още е в апогея си, макар че е и сред най-бедните на доказателства - дотолкова бедна, че е направо смехотворна.
image

Контрейлс
Самолетното гориво се състои предимно от въглеводороди, които остават под формата на СО2 и водни пари като отпадъчен продукт. Кондензационните следи се формират, когато тези отпадъчни газове се смесят с разредения и силно изстуден въздух. В процес, подобен на образуването на облаците, водата бързо замръзва и формира бяла мъгла от микроскопични ледени кристалчета, които по същество представляват просто един издължен облак. Тъй като процесът обикновено се оформя на няколкостотин метра след прелитащия самолет, пасажерите в пътническите самолети обикновено не виждат как се формират тези следи - което пък от своя страна подхранва твърдението, че "кемтрейлсът" се причинява само и единствено от военни самолети.
Разбира се, пътническите самолети нямат прозорци, които да гледат назад, така че пасажерите няма как да видят какво се случва зад опашката. Всичко това ясно може да се наблюдава на самите снимки и видеоклипове, използвани от привържениците на теорията за кемтрейлса. Все пак фактът, че между опашката на самолета и началото на кондензационната следа остава определена празнина, никак не съответства на идеята, че самолетите изпомпват някакви химикали във въздуха, както би следвало да се очаква, ако наистина бяха използвани за "засаждане" на отрови в небето.
Ето един пример как би изглеждал кемтрейлсът, ако самолетите наистина изпускаха химикали:
image
Разбира се, горните самолети са демонстрационни и използват боя за по-добър визуален ефект по време на въздушните си шоу програми. Селскостопанските самолети също изпускат непрекъсната следа след себе си, когато пръскат с химикали посевите:
image
Забележете, че контрейлсът е различен от сивкавите "парни следи", които понякога се наблюдават, когато някой самолет прелети много ниско с вдигнати елерони. Те се образуват от течната вода поради внезапната декомпресия и охлаждане на въздуха директно над крилата.
 
В дни, когато се формират перести облаци, в горната атмосфера има повече влага и съответно контрейлсът може да остане във въздуха дълго време, преди да се изпари. Тъй като перестите облаци често предшестват по-сериозното общо заоблачаване или мъгла, случайният наблюдател лесно може да заключи, че контрейлсът е причинил заоблачаването, или че самият той е прераснал в облаци и мъгла. Продължителността на контрейлса варира в зависимост от атмосферните условия: понякога се разтваря почти веднага, но често може да остане и с часове, като така пресичащите се следи от различните самолети понякога могат да образуват решетовидни плетеници и дори да се простират от хоризонт до хоризонт. Етикетът "кемтрейлс" обикновено се лепва на тъкмо тези по-дълготрайни кондензационни следи, като тяхната дълготрайност редовно се привежда като "доказателство", че те не може да са с обичаен произход, а са изкуствени (а какви иначе да са?)
image
Такива следи са били снимани от много десетилетия. Има дори снимки от Втората Световна Война, показващи самолети като например бомбардировачи B-17, които оставят такива "контрейлс". Разбира се, този тип следи далеч не са ограничени само до самолетите. Състезателните автомобили от Индикар например, които имат сходна аеродинамика с тази на самолетите и достигат скорости над 300 км/ч, често оставят такива следи след себе си. Досега обаче не съществуват абсолютно никакви свидетелства за химическо "засаждане" на коя да е автомобилна писта.
image
Химическа история и химическа култура
Теориите за кемтрейлса за пръв път добиват публичност през 90-те, благодарение на застъпника на паранормалните дивотии и известен радио водещ Арт Бел. Чрез интернет днес той се е превърнал в световен феномен, а преследвачи на кемтрейлс от цял свят си разменят хиляди снимки и клипове на любимите си контрейлсове из всевъзможни форуми и в Youtube.
Кемтрейлс дори е споменат и в Документ HR2977 на Долната камара на САЩ през октомври 2001, с който се забраняват всякакви видове космически оръжия. Споменаването на кемтрейлс впоследствие е премахнато, но първоначалното му включване често се цитира като "доказателство", че правителството признава, че въпросният феномен е реален. Предвид факта, че първоначалната чернова е била предложена от Денис Кучинич (известен със залитанията си към разнообразни теории на конспирацията), това никак не бива да ни учудва.
Конспирацията на кемтрейлса е най-популярна сред онези, които са на "ти" с Новия Световен Ред и които твърдят, че мистериозните небесни следи са предназначени да подчинят населението, да го разболеят и погубят или да установят "майнд контрол" над него. Не е ясно с каква цел властимащите ще искат да избият собственото си население, след като после няма да има над кого да властват, но това е една друга тема. Подобно на ред други псевдонаучни термини, честото използване на стъкменото понятие "кемтрейлс" веднага идентифицира използващия я като смахнат хахо и е достатъчно да ни подскаже, че той няма начин да бъде взет насериозно, като такива хаховци често стават обект на присмех от страна на по-рационално настроените хора. Което пък от своя страна още повече подсилва вътрешното им убеждение, че целият свят е в таен заговор за покриване на "истината".
image
Мотиви, приписвани на кемтрейлса
Същинските цели на предполагаемата масирана глобална химическа атака остават мистериозни, но никак не липсват всевъзможни спекулации:
- Стерилизация и геноцид над населението, контролиране на раждаемостта.
- Прилагане на тайни химически средства за "майнд контрол" (т.е. манипулиране на съзнанието) и подчиняване на иначе толкова свободолюбивото население.
- Потискане на човешката еволюция.
- Контрол на климата и противодействие на глобалното затопляне (друга една световна социалистическа конспирация).
- Прикриване наближаването на Планетата Х / Нибиру.
- Предоставяне на глобален монопол над ГМО-тата на Монсанто чрез отравяне на околната среда, така че нищо освен семената на Монсанто да не може да никне.
- Различни дейности, свързани с теориите на Всеобщата конспирация и други глобални геополитически цели на Новия Световен Ред, Илюминатите, Билдербергите, Сивите пришълци, шейпшифтърите рептили и всякакви други зли сили, за каквито можете да се сетите.


Предполагаемото съдържание на кемтрейлса варира според конкретния хахо, който проповядва своята си специфична версия на теорията. Според сайта на известния "експерт" по кемтрейлса Клифърд Карником, той може да съдържа барий, калций, магнезий, титаний, метални соли и микроскопични влакна. Друг един сайт твърди, че те са съставени от "субстанция на петролна основа и с неизвестно съдържание" и от "неизвестни биологични компоненти".

Предполагаемите ефекти от кемтрейлса варират в неимоверно широк диапазон. Според едни твърдения, той е причина за широкоразпространените дихателни заболявания. Често се споменават и резките промени в атмосферното време. В някои сайтове и форуми буквално всяко необяснимо главоболие или странно изглеждащо петънце върху предното стъкло на автомобила се приписва на кемтрейлса.
Известно е, че барият (предполагаема съставка в кемтрейлса) има способността да препятства активирането на определени Т-клетки, макар че този процес е обратим и няма свидетелства да предизвиква реакция на организма при излагане на барий. Това разбира се удобно е напаснато към един по-широк кръг консприативни тайни планове, предназначени да отслабят имунната система на потърпевшите от кемтрейлса.
image
Фотографски "доказателства"
Предполага се, че съществуват някакви доказателства за кемтрейлса - поне така се твърди в многобройните форуми, посветени на тази конспирация. Една конкретна снимка показва нещо, което напомня на страховити контейнери с "нещо", натъпкани в багажното отделение на един пътнически самолет. Ако за момент напуснем Параноидоландия и се приземим в реалния свят обаче, ще установим, че това всъщност е екипировка за тестови полети. Контейнери с вода редовно се използват, за да симулират теглото на пасажерите (без да се използват истински хора), като флуидността на изпомпващата екипировка позволява разпределението на масата да се променя в движение. Другите фотографски "доказателства" са тъкмо това, което изглеждат: нормални кондензационни следи от отпадъчни газове и кондензирани водни пари. По-драматично изглеждащите следи могат да са резултат от впръскването на вода в реактивните двигатели, за да се образува по-гъст отпадъчен сноп по време на излитане или при летателни тестове.
image
Черният лъч
В случай, че самолет лети директно в противоположна на изгряващото слънце посока, следата може да образува зрелищен мрачен лъч, известен в жаргона на кемтрейлс-ентусиастите като "черен лъч" (поради страховития си вид). Това няма нищо общо с някакви химикали, впръсквани в кондензационната следа, а с начина, по който действат светлосенките. При такава конфигурация следата може да блокира значителна част от слънчевата светлина и това хвърля сянка, която обикновено се тълкува от конспиративните хаховци като промяна в химичния състав на водната пара в следата.
Има три типа светлосенки, които могат да се получат при контрейлс - те изглеждат странно, защото хората не са свикнали да боравят със светлосенки в три измерения. Първият вид е самозасенчващи се, което е просто ефект от това, че следата има обем, следователно се образуват засенчени ръбове. Това особено добре се забелязва, когато следата пада под определени коси ъгли спрямо слънцето или когато атмосферните условия са подходящи, за да придадат на следата широк, обемен вид. Паралелните сенки пък създават илюзията, че втора, по-тъмна следа съпътства основната, по-ярка следа - но това е просто ефект от сянката, която самата следа хвърля върху по-ниско лежащия (и по-тънък) слой облаци.
Нещата се усложняват още повече от големите разстояния, които си правят шегички с възприятията ни за дълбочина и перспектива, но всъщност не са нищо специално и често се наблюдават, когато високо разположени облаци хвърлят сянка върху по-тънки пластове облаци или мараня и при подходящи условия могат да образуват множество сенки.
 
Повечето кондензационни следи от типа "черен лъч" се дължат на обемни сенки, наречени така, защото самата сянка не пада върху някакъв обект, а по-скоро се формира през определен обем от атмосферата, като естественият фон на околните облаци (или мъгла) леко се затъмнява (т.нар. "самосянка").
image
В този смисъл, всички подобни сенки са обемни, но когато наблюдателят е разположен под ъгъл, ефектът е на видимо затъмняване на атмосферата. При определено разположение на наблюдавания обект спрямо източника на светлина и наблюдателя, тази сянка може да изглежда като затъмнено продължение на самата кондензационна следа и дори и лекото й отместване (от въздушните течения) може да разкрие въпросния "черен лъч" като вид зрителна илюзия. Имайки това предвид, всички снимки на "черни лъчи" стават лесно обясними:
image
Германия си призна!
Има поне няколко клипове в Youtube, които твърдят, че една немска осведомителна агенция е повдигнала похлупака от мистерията с военните самолети, които образуват кемтрейлс и разпръскват барий в атмосферата. Поне така твърдят английските субтитри към въпросния клип. А всъщност оригиналното немско аудио разказва съвсем друга история: не става дума за никаква манипулация на времето чрез химикали, а за плява (вид мярка против радарно засичане), изпускана от бойните самолети при военни упражнения, която после бива погрешно разпозната от радарите като обикновени дъждоносни облаци (което е и целта на цялото занимание).
Как да си изфабрикуваме собствено "доказателство" за кемтрейлса (стъпка по стъпка):
1. Изберете си някаква сензационно звучаща новина за използването на инертни примамки за радарите от немските военни, излъчена по някаква немска телевизия, известна с това, че редовно излъчва нискобюджетни филмчета и леко порно. Не се безпокойте, повечето хора си нямат никаква представа за репутацията на въпросната медия и не подозират, че това не е никакъв надежден източник на информация.
2. Добавете английски субтитри, като удобно подмените всяко споменаване на немската дума за плява (Dьppel) с "кемтрейлс" и като разчитате на факта, че по-голямата част от публиката ви не знае, че немската дума за "кемтрейлс" е, ами... "кемтрейлс". (Ако ли пък някои я знаят, може и да не забележат, че тази дума не присъства нито веднъж във видеото). Направете репортажа да изглежда, сякаш е за действителни "облаци" от химикали, вместо от фалшива примамка, която се появява само на екраните на радарите.
3. Добавете небрежно скалъпен превод, който прави нещата да изглеждат така, сякаш има някакви тъмни помисли зад цялата тая работа. Защо да си говорим само за неумишлени изкривявания на радарните изображения, ако можем да добавим и лек привкус на обвинение към военните, които кроят нещо зловещо за човечеството?
4. Подменете някои думички в субтитрите, например напишете "климат" вместо по-скучното и обикновено понятие "метеорологичен радар". Запомнете: публиката ви не разбира добре немски, така че сте свободни да им представите каквато "истина" си пожелаете. Не се съмнявайте, че все някой ще се намери да направи и неизбежната връзка с HAARP.
5. Качете така скалъпеното видео в Youtube, като му лепнете подходящо гръмко заглавие от сорта на "Медиите разкриха истината!!!" Не пропускайте и многото удивителни!
6. Изчакайте малко.
7. Успех! Вече сте създали нова "истина"!
image

Оцетните бойци
Има една неустрашима групичка хора, които са открили начина за отстраняване на кемтрейлса: оцет! Има много групи, отдадени на оцетния метод и въпреки очевидната малоумност на всичко това, те изглежда искрено си вярват. Цялата работа действа по следния начин: просто изпарявайте някакво количество оцет всеки ден, за да разпръснете злокобните облаци и смъртоносните кемтрейлсове и така ще прочистите небето! В зависимост от степента на лудост на практикуващия, въпросното количество оцет може да варира от няколко литра на ден (разреден с вода) до просто впръскване във въздуха от бутилка с бутон и пръскачка (като спрейовете за търкане на прозорци).

Да, добре ме чухте. Има хора, които вярват, че облаци и химикали на височина 7000 м могат да се разпръснат и неутрализират чрез пръскане на няколко милилитра разредена оцетна киселина в задния двор на къщата ви (явно петната изсъхнала трева, които на клиповете се вижда, че тези лунатици предизвикват с всичкото това изливане на оцет из градината, са просто едно злощастно съвпадение). За онези, които не могат да си позволят набъбването на сметката за ток, свързано с безцелното изваряване на 5 литра вода на ден (че и повече), друг един съвет гласи, че могат просто да сложат шишето върху напечен от слънцето асфалт, за да се изпари съдържанието по естествен път. Възможни оплаквания за нетърпимата миризма от страна на съседите следва да не бъдат споменавани.

Всъщност дори бегли познания по химия, както и провеждането на прост експеримент като дистилацията, биха показали, че това, което се изпуска в атмосферата вследствие на изваряването на оцета, в по-голямата си част е... ами, вода. По начало оцетът съдържа 95% вода и 5% оцетна киселина, като водата е много по-летлива от киселината. Оцетната киселина, която все пак успее да се изпари, е доста по-тежка от въздуха, така че бързо се скупчва в близост до източника. На всичко отгоре, овлажняването на атмосферата чрез изваряване на оцет на теория всъщност би способствало за образуването на кемтрейлс (независимо в колко нищожни количества), вместо да го възспира!
Всъщност няма кой знае какво за опровергаване в тази насока. Най-малкото заради пълната липса на свидетелства, че кемтрейлс съществува, но дори и да съществуваше, няма никакъв шанс въвеждането на микроскопични количества евтина киселина в атмосферата да разпръсне предполагаеми количества химикали от порядъка на десетки m3. Почитателите на този псевдометод всячески се опитват да представят "доказателства" за неговата целесъобразност: кемтрейлсът след време бил се разсейвал, около 10 до 30 мин. след напръскване с оцет. Сещате се - горе-долу същото време, за което би се разсеял, ако НЕ напръскаме с оцет. И все пак има хора, които смятат, че пръскането на минимални количества оцетна киселина и вода във въздуха е в състояние да разгради цели облаци, носещи се на километри височина - така че не очаквайте да разберат цялата концепция за контролиран експеримент!
image

Защо конспирациите за кемтрейлса са лишени от всякакъв смисъл
Самото съществуване на Световен заговор изисква прилагането на кемтрейлс да бъде оспорено на основата на трудността да се поддържа подобна конспирация за толкова дълго време. Въздушното пръскане от голяма височина би било извънредно неефективен и непрецизен метод за доставяне на химикали на наземни цели. Например пестицидите често се разпръскват върху посевите от самолети, летящи на височина до 10 м. Широкообхватното пръскане срещу комари може да се извърши от височина до 50 м. Кемтрейлсът се предполага да се пръска на височина 10 км и нагоре, но там ветровете са много непредсказуеми и бързо биха го размили, без да остави забележим ефект. Ако наистина имаше кампания по вкарване на химикали с цел въздействие върху населението, много по-простият и ефективен начин би бил да се вкарат в питейната вода (тук има една съвсем отделна теория на конспирацията по повод флуоризацията на водата), или защо не в храните, или пък в горивата на автомобилите, чиито изпарения дишаме всеки ден - наистина, виждали ли сте колко страшно и съмнително изглежда пушекът от някои коли?
В допълнение, един Световен заговор би изисквал ВСИЧКИ правителства по света, включително предполагаемо неприятелските държави (тук можете да споменете който зъл диктатор си пожелаете), които трябва да са всички в час със заговора, да са съгласни да участват в пръскането с химикали над собственото си население, тъй като почти няма национално въздушно пространство по света, над което да НЕ летят самолети.
Предвид количеството налични изследвания на остатъчните съставки в атмосферата, този Световен заговор също би следвало да потиска всякаква научна документация за аномални химически примеси в атмосферата, на всяко място по света и във всеки един момент, без нито един човек някога да забележи или да се усъмни и без нито един автор или изследовател да посмее някога да отвори и дума по този въпрос.
image

Ама почакайте! Колко международни полета прелитат над океани и морета, където няма никакви държави, или над полюсите, където не живеят никакви хора? Тези кемтрейлси пък сигурно са виновни за изтъняването на озона, отдръпването на полярните ледени шапки, измирането на популациите на белите мечки, обезсоляването на световните океани и за каквито други страшни злини ви минат през акъла?

Всички "доказателства", представяни от конспиративните теоретици, се фокусират върху снимки на небето. Всичко се връзва така удобно с кемтрейлса, нали? Никакви други свидетелства за засичане на химикали или снимки на действителни химикали, разпръсквани от самолети, или документация, която да разяснява правителствения заговор, досега не са били представяни. Също забележима е липсата и на потенциално убедителни свидетелства като спектрографски анализи - в края на краищата, съдържанието на самолетните следи НЕ може да се скрие от спектрографа. А какво да кажем за пробите от въздуха, които толкова са се усъвършенствали от времето на Втората Световна Война насам, че учените вече не само могат да засичат остатъчни следи от ядрени тестове, проведени на хиляди километри СРЕЩУ вятъра, ами и да ги анализират достатъчно прецизно, че да направят възстановка на цялото устройство на използваната технология! Ако дори тези изключително чувствителни технологии не успяват да засекат иначе предполагаемо огромните количества "химикали", които уж се впръскват в атмосферата чрез "кемтрейлса", тогава вярващите в тази теория се нуждаят не просто от много по-убедителни свидетелства за съществуването й, отколкото са представяли досега, ами ще трябва да представят и достатъчно убедително обяснение защо тези химикали не могат да се засекат със съвременните прецизни технологии.
image

Действителни кемтрейлси
Някои процеси наистина могат да наподобяват кемтрейлс, като например опрашването на посевите и "засяването" на облаците срещу градушка.
Засяване на облаци
Това е един от процесите от реалния свят, които най-много наподобяват идеята за кемтрейлса. Той е опит да се влияе на атмосферното състояние чрез разпръскване на ситни частици (обикновено йодид или сух лед) високо над земната повърхност, които да послужат за твърди ядра, предизвикващи валежи (т.е. да се превърне атмосферната влага в дъжд). Това обикновено се прави или за да се предизвика валеж над определена територия, или за да се предотврати градушка. Трябва да се отбележи, че операцията по засяване на облаци се извършва от специално модифицирани самолети, обикновено малки, а не от пътнически въздушни лайнери, както се твърди в повечето теории за кемтрейлса. Понякога снимките на самолети, екипирани с прибори за засяване на облаци, се представят на конспиративните сайтове като "доказателство", което също е повече от смехотворно.
Опрашване на посеви
Друг процес, който използва идеята за въздушно разпръскване на химикали, се прилага в селското стопанство при употребата на торове и хербициди. Подобно на "засяването", това обикновено се прави от специално изградени за целта модифицирани малки самолети, като основната разлика е, че те летят на много малка височина, за да е сигурно, че препаратът ще попадне на предназначеното място. Любопитно е, че конспиративните теоретици твърде рядко споменават за такива самолети, за които иначе съвсем явно е показано, че наистина изпускат "химикали" (съгласно самата дефиниция на процеса). В този случай - пестициди, които са си с доказано токсични свойства.
image

Най-често използвани клишета
- Хората, които не вярват в кемтрейлса при наличието на "толкова много убедителна информация", са едни коне с капаци.
- "Многото убедителната информация" може и да изглежда оскъдна и изсмукана между пръстите при една по-щателна проверка, но това е защото правителството(ата) упорито не допускат информацията да достигне до обществеността.
- През 70-те, кемтрейлсът е траял по няколко минути (което не е вярно).
- "Убедителната информация" се състои от линкове към видеоклипове в Youtube, под които авторът редовно трие коментари, съдържащи обосновани опровержения, както и от обработени чрез Фотошоп снимки на "дюзи за кемтрейлс" зад пътническите самолети.
- Кемтрейлсът, за разлика от контрейлса, "остава в атмосферата с часове и дори дни". На това отгоре, докато контрейлсът "е много бял и някак тънък", кемтрейлсът "е по-гъст и определено по-дебел от контрейлса, а белите опашки на следите се обезцветяват към краищата". И двете твърдения са неверни.
За Бога! Вижте, дори пилотите искат тази лудост да спре! image
Ъъъ... а може би не... image
Благородната кауза
Сайтовете, посветени на "разпространяване на истината" за кемтрейлса, изглежда и до ден днешен не са успели да възпламенят праведния гняв на народонаселението до достатъчно голяма степен, че световният правителствен заговор за погубването на човечеството да бъде възспрян. Така че (в типичен за конспиративните теоретици стил), вярващите в кемтрейлса твърдят, че световните сили, вместо да разкриват пъкления си план чрез тайно потискане на истината, скришно се опитват да го потискат чрез вербуване на агенти в научните среди и медиите, чиято функция е да осмиват "истината" като налудничава, шантава и неправдоподобна измишльотина.
Тъй като досега усилията да се разпространи истината са били неефективни, псевдонаучната практика на "спукване на облаци" чрез мистериозната въображаема "оргонна енергия" набира все по-голяма популярност като възможен начин за справяне с кемтрейлса. Естествено, тук няма как да не замесим и вездесъщите извънземни шейпшифтъри, от чиито редици са излезли на практика всички по-известни политици на съвремието.
Разбира се, най-добрият начин да се пропагандира тази кауза е да се цитират имената на горките стотици и хиляди професионални пилоти, които биват принуждавани да изпускат тези злокобни химикали в нашата хубава атмосфера под смъртна заплаха за тях и техните семейства. Или нещо подобно.
image
Неочаквана небесна помощ за каузата!
Героичните борци срещу кемтрейлса от небезизвестния сайт Whale.to са радостни да съобщят на целокупната заблудена човешка общественост, че те не са сами в тази неравна борба срещу злото световно правителство. Сега те имат съюзник в небесата! Тези буквално мъгляви съюзници на доброто са наречени "силфи" - те ни помагат, като ядат отровната "химическа супа", особено след като бъдат подпомогнати от "оргонната енергия" на "пукачите на облаци". Забележете колко "ясно различим" е величественият "силф" от, да речем, обичайния перест облак:
image
Геоинженерство

(Предвид долната картинка може да се окаже и социално инженерство; в края на краищата колко ли хора са станали гейове вследствие от долупоказания експеримент?)
image
Някои вярващи в кемтрейлса твърдят, че контрейлсът всъщност е част от тайна геоинженерна схема, която има за цел или да ускори (или дори е предизвикала) глобалното затопляне (което е една световна социалистическа конспирация с цел контролиране на масите и заграбване на честно заработените им пари), посредством вкарване на странни субстанции, обикновено алуминий, в атмосферата (всъщност този способ е бил сериозно обсъждан и от някои истински геоинженери) -- или да отрови реколтата с цел да принуди населението да купува семена от Монсанто. Някои хаховци отиват толкова далеч, че дори си правят труда редовно да се тълпят пред входа на различни международни геоинженерски конференции по целия свят, където с часове истерично врещят пълни щуротевини срещу втрещените учени вътре:
image  



Тагове:   псевдонаука,


Гласувай:
24



1. getmans1 - Не го дочетох
30.06.2014 17:32
до край, но все пак ще проследя опита ти да спориш с „радиоточки“.
То имаше един който си бе издействал да ходи по телевизиите и да ръси глупости ама вече не го виждам, Ангелов му беше фамилията.
цитирай
2. asthfghl - staler,
30.06.2014 19:13
За пореден път, за който все още не е загрял: коментари, съдържащи лични нападки и обидни квалификации по адрес на участници в дискусията, включително автора на постинга, ще продължават да не виждат бял свят. На който не му отърва, да се оплаче на арменския поп.

Все пак няма как да пропусна да спомена един пасаж от изтрития коментар на staler:

"некакви нива на алуминии в сашта, северна салифорния"

Струва ми се, няма нужда от по-нататъшен коментар :)
цитирай
3. mitko69 - Всичко е ясно
01.07.2014 09:22
Производителите на оцет са създали тази конспирация, за да увеличат продажбите :)
цитирай
4. podvodni - Тъй-тъй, разкажи им играта на ко...
01.07.2014 11:20
Тъй-тъй, разкажи им играта на коспираторите. Кемптрейлс, Монсанто, ГМО, световно праветелство - дрън-дрън, ярина.
Само гдето в целият този писмен тюрлю гювеч си изпуснал едни малки подробности.
Преди, има-няма 3 години, самата Меркел си призна, че химическите пръскания са факт, извършвани от самолети на НАТО заради, забележи, глобалното затопляне.
В САЩ, първите които забраниха официално химическите пръскания, по-специално - кемптрейлса, бяха властите на град Феърфакс в Калифорния.

Предполагам, че когато са излезли тези новини, ти си форсирал реката, за туй не ги знаеш.
цитирай
5. asthfghl - 4.
01.07.2014 11:53
> Меркел си призна

Доказателства? Имаш ли? Да/не? Линк нещо? Или и ти си от Университета по Една Лелка Ми Каза На Спирката Докато Чепкаше Вълна, факултета по Звездите Ми Го Говорят?

Даже не знаеш как е самата дума, ама иначе си голям капацитет. Какво е "кемПтрейлс"? Някакво аерозолно лакомство ли, що ли?

Уважаеми лунатици, хаховци и тем подобни, още ви чакам доказателствата. Вземете излезте от паралелната реалност, която населявате, и си свършете домашното - поне веднъж, ей така, за разнообразие. Дотогава си оставате жива пародия.

И хич не ми излизайте с малоумното "ако не си съгласен с мен, значи някой ти е платил" - такива евтини трикове тук не минават.
цитирай
6. asthfghl - podvodni,
01.07.2014 13:58
Продължавай да плямпаш глупости и да ръсиш ругатни, аз ще продължавам да цъкам с копчето "изтрий". Мога така цял ден. Да видим.
цитирай
7. petkosabevnedelchev - haha dovolno nalazen ot kemtreils ...
01.07.2014 14:29
haha dovolno nalazen ot kemtreils maniacite s golemite minusi :)
цитирай
8. sartorium - Аз наблюдавам такива следи всеки ден , понеже в близост до Спарта ,
02.07.2014 00:58
където работя има и селскостопанско летище и военно летище . Гърците правят учебни бойни полети всяка седмица , а полуостров Пелопонес (където се намира град Спарта) е основно земеделски район и пръскането със селскостопански самолети също е често явление . Над нас преминават и гражданските полети към различни точки в Африка .
Работата ми е да изследвам образци от почви , на които се отглеждат така наречените екологично чисти продукти - основно портокали (беа наторяване) , от които се прави концентриран сироп , който от своя страна заминава за Австрия и Германия , където пък от него добавят в детски пюрета (за деца от 3 до 6 години) . Навремето в България такива пюрета призвеждаха заводите на "Мелта" .
Така че , ако наистина всички тия самолети пръскаха с някакви отрови и химикали , аз със сигурност щях да знам . А и трудно щеше да се скрие нещо такова като масово отравяне на бебета в Австрия и Германия (от сиропа произвеждат между 10-15 хиляди пюренца месечно) :-))
Всъщност освен тук , образци от почвите , както и от сиропа , се изследват и в Австрия , където е централата на концерна-производил на храните , а така също и от тяхното МНЗ . Апаратурата е толкова чувствителна , че имаме случаи , звучащи почти като вицове , на това как местни производители са изхвърляли по 50-60 тона портокали , само защото някоя лисица или куче се е изпикало вечерта в градината , а на сутринта сме взели почва именно от това злощастно място (заради това и започнаха да слагат вече мрежи на градините тука) .
Разбира се , някой може да каже сега , че злите евреи и рептилите ми плащат по някой друг милион , за да заблудя будните умове в сайта блог.бг (които е знайно , че са трън в задниците на илюминатите , нацистите от тайните бази на Луната и 50 вида гущероподобни цивилизации от близките галактики) , но аз ще се въздържа да отговоря на такива нападки , понеже просто не виждам начин как бих могъл да докажа несъществуването на пари , които не съществуват (някой ако се сеща - да пише) :-))
цитирай
9. sartorium - О , и един съвет към подръжниците на теорията за кемтрейлса :
02.07.2014 01:28
Приятели , често попадам в блог.бг на постинги за химическите следи в небето , където редувате "наноалуминий" с "алуминий на прах" . Това вероятно се дължи на желанието ви да избегнете прекалено честата употреба на една и съща дума , както и да покажете начетеност и висока култура на писане .
НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА !
Защото , приятели , наноалуминият НЕ Е алуминий на прах . Той има съвсем различни свойства . За разлика от свойствата на метала алуминий (който ги запазва , дори и когато го стриете на прах) , наноалуминият е силно реактивен в кислородна среда и (забележете!) лесно запалим и горивен . Тоест не е мъчно да се провери дали са ви напръскали с наноалуминий - просто драснете клечка кибрит и ако не гръмнете , значи следите , които сте видели преди малко в небето са били само безобидни облаци .
Все пак не бързайте да въздъхвате облекчено (или поне не въздъхвайте дълбоко) , защото ако по случайност наноалуминият не ви е взривил от първия път , то при едно по-сериозно вдишване може да се налапате и с наномед (която също има други свойства от медта) , а тя при допир с наноалуминий предизвиква експлозия съпроводена от мощна ударна вълна и като нищо може да ви изстреля на еднопосочно пътуване извън органичните ви портали (както блогърът Подводни нарича телата ни) .
Така че : Пазете се ! А най-добре питайте (няма нищо срамно) преди да решите да пишете за неща , които очевидно не са ви ясни .
Успех !
цитирай
10. asthfghl - 9.
02.07.2014 01:30
Добър съвет. Сега остава да ми покажеш и къде съм употребил понятието "наноалуминий" ;)
цитирай
11. sartorium - 10
02.07.2014 02:28
Съвета ми беше към блогърите подържащи тезата , че ни пръскат всекидневно с химикали , а не към теб . Не писах имена , за да не се обиди някой , че го споменавам или пък , че го пропускам :-))
цитирай
12. asthfghl - 11.
02.07.2014 09:39
Ок.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4307872
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив