Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2014 12:51 - ДаВинчи и телепортацията
Автор: asthfghl Категория: Технологии   
Прочетен: 1977 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 22.05.2014 01:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
Добре де, разбирам, че "Демоните на ДаВинчи" е едно доста произволно свободно съчинение на тема "какво става, ако смесим младия Леонардо с Индиана Джоунс и Игра на Тронове?" На практика сапунка с лек исторически и по-тежък фантастичен елемент.
Но пък нямаше как едно нещо да не ми се набие в очи. Като изключим забавния момент с "откриването" на Южна Америка (и твърде смешния наглед Америго Веспучи, който някак между другото избълва пророческото "Може пък някой ден да кръстя цялата тази нова земя на мен... Веспучия!"), не стана ясно как така окаяната банда на Леонардо пристигна от Италия направо в Южна Америка за броени дни? Все пак междувременно с тяхното плаване, обратно у дома се развиваха няколко сюжетни линии, които очевидно протекоха в продължение на няколко дни. Как е възможно да стигнеш от Европа до Америка с тогавашните кораби за няколко дни? На Колумб това му е отнело месеци!
А след като ги пленяват инките и ги оковават, те ги водят пеш до сърцето на своята империя. Когато пристигат, изглежда са минали ден-два, а пленниците въобще не са каталясали. От източния бряг на Южна Америка до Перу - пеш - за няколко дни!?
И как така отидоха направо в Мачу Пикчу, след като това е била само лятната резиденция на владетелите на империята на инките, а не тяхната столица?
То ясно, че филмът е луда измислица в стил ТВ сапунка, но това вече е прекалено. Особено като се има предвид, че сценаристите тук-там се опитват да вкарат някои от гениалните научни прозрения на Леонардо (който дори ей така между другото осъзна, че не Слънцето се върти около Земята, а обратно), не е ли естествено да очакваме да вкарат и нещо, поне бегло напомнящо на реализъм и в напасването на хронологията в сюжета си?
Или, освен всичко останало, Леонардо е изобретил и телепортацията, но сценаристите са пропуснали да ни го покажат?

Очаквам всеки момент Леонардо да открие и стандартния модел на квантовата физика и теорията на относителността, ей така, докато си реже ноктите на припек.

image


Тагове:   наука,   филми,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. heavencloser - хммм...
22.05.2014 11:26
мдааа....всичко е за пари...и много ми е интересно докъде ли може да стигне спекулата,тоест -да се измислят някакви си неща ,които дори не са проверени....ама как така ще знаят какво съм мислил,....:)))))))))
интересни хора.....но интересното ти първа предстои...,все пак не съм сам,и никога не съм бил...=> това е едно от фундаменталните неща,които ще бъдат разкрити....,дори на микро ниво ако погледнем-никое същество не се движи само в сътбата си,това е и един от основните закони на вселената-че няма затворена система-всичко обменя и трансформира енергия...

Та...взех да се разсейвам пак....-та нещата са следните=>,ако мога така да нарека веселата дружинка-Инжинерите...:))))
те винаги идват в екип в това измерение....като всеки път обема и видът на работата е различен,и не всеки от тях се разкрива на обществото....
Сега сме пак тук,родени по естествения начин,живи ,дишащи....в ''чистилището'' наречено -България....
малко остана ,до началото и края и новото начало....момент за който се подготвям от 15 години...в този си земен живот....,....
спирам че стана много дълго ,зех да се поотпускам....;)
цитирай
2. asthfghl - 1.
22.05.2014 11:30
Приятелю, на теб имам само едно да кажа.

Добре дошъл в списъка:

http://asthfghl.blog.bg/technology/2014/05/18/lunatizmyt-iz-blogoprostranstvoto.1265988
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4307050
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив