Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2014 13:40 - Луд, по-луд, Дейвид Айк
Автор: asthfghl Категория: Технологии   
Прочетен: 10786 Коментари: 4 Гласове:
21

Последна промяна: 22.05.2014 13:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Често срещам из блогопространството цитати от именития теоретик на конспирациите Дейвид Айк. Всъщност един поглед върху "творчеството" на Дейвид Айк веднага ще ни покаже, че той е едно живо превъплъщение на чистата и неподправена лудост. Британецът е сред най-известните "уфолози" и проповедници на всевъзможни теории на конспирацията. В ранната си кариера е започнал като футболист и спортен коментатор и известно време е бил говорител на британската Зелена партия, но от 1991 г. насам е посветил живота си на задачата при всяка възможност да информира света колко силно е контролиран от потайна клика злонамерени трансформиращи се гущероподобни пришълци от четвъртото измерение. Съвсем буквално.
image
Затъване в ню-ейдж блатото
В края на 80-те, докато все още бил член на Зелената партия, Айк започнал да навлиза в дебрите на алтернативната медицина в търсене на лек за болежките си - най-вече хроничен артрит, който наскоро бил поставил преждевременен край на футболната му кариера. Това го свързало с някои местни членове на ню-ейдж движението. През 1990 г. той срещнал някакъв медиум, когото нарекъл "моят духовен събрат" и който започнал да го въвежда по-надълбоко в тресавището на ню-ейдж учението. Скоро след това Айк съвсем изчаткал. Напуснал партията през 1990 г., а впоследствие бил и официално изключен оттам (през 1994 г.).
Тези зли чифути... ъ... такова де... Гущери
Оттогава Айк неизменно е в челните редици на застъпниците за всякакви невъобразими теории на конспирацията, като умело смесва почти всички съществуващи щуротевини, за които можете да се сетите - докато накрая се получила една каша, която той нарича с общото название "Вавилонското братство" (дали въобще е поне бегло запознат с историята на действителната вавилонска цивилизация не е ясно). За него всички членове на медиите, на научната общност, на банковата система, на религиозните институции и на военните сили на всички нации по света са просто пионки в ръцете на великите световни конспиратори. Тези марионетки на свой ред са контролирани от обичайните заподозрени: ООН, Билдербергите, Илюминатите, масоните, Съвета по Международни Отношения, фамилията Ротшилд, Световната банка и т.н. Всички тези групировки пък от своя страна са марионетки на "световния елит", който пък се управлява от "надзирателите". Звучи като сюжет на особено скапана версия на "Досиетата Х", нали? Само дето Айк и многобройните му последователи искрено и безрезервно вярват във всичко това.
С издаването на книгата му "Най-голямата тайна" през 1999 г., Айк добавя последния, най-горен пласт към тази гигантска пирамида от конспирации: менящи формата си гущероподобни същества от друго измерение, нахълтали в нашата Вселена през внезапно отворила се пукнатина в пространство-времевия континуум в близост до съзвездието Дракон, които той често нарича "рептили" или "рептоиди". Като частично взаимства идеи от Зекария Сичин, той поддържа твърдението, че тези пришълци са всъщност легендарните "анунаки" (известни от шумерските клинописи), които в продължение на хилядолетия са се кръвосмешавали с човеците. Голяма част от "доказателствата", които Айк и неговите всеотдайни поддръжници представят в подкрепа на тази теория, са под формата на снимки на световни лидери, на които в очите на въпросните знаменитости се виждат червени отблясъци като тези, които светкавиците на фотоапаратите често предизвикват. Това се предполага да означава, че тези люде за момент са изпуснали контрола върху маскировката си и са се "преобразили" в обичайната си гущероподобна форма. Не се майтапя - просто напишете "reptoids" в Гугъл и сами ще се уверите!
image
Някои хора обаче възприемат думите "менящи формата си гущероподобни хора" като кодово название за "евреи". Самият Айк твърди, че той не е антисемит и когато казва "гущероподобни хора", той наистина буквално има предвид тъкмо това. Макар че често е виждан в компанията на всевъзможни изкукуригали крайнодесни хаховци, все пак той компенсира това с безрезервната си вяра във всяка ню-ейдж шарлатания, с която се сблъска. Освен това той вярва, че Протоколите на Ционските мъдреци са истински, макар и в действителност да не се отнасят до никакви евреи, а да са кодово название за гущероподобни хора (тук иронията е особено забавна). Също така, той понякога има залитания към отричане на Холокоста, но в неговия случай това вероятно по-скоро се дължи не на някакви антисемитски нагласи, а е просто още една форма на всеобхватната му лудост.
Едно възможно обяснение за възникването на теорията за гущеро-хората в главата му е албумът "Lizard" на прогресив-рок бандата Кинг Кримзън от 1970 г., където се среща метафората за гущерите като синоним на политическите и религиозни врагове на "Принц Рупърт" (особено в заглавната песен "Lizard"). По ирония, "гущерите" на Кинг Кримзън изглежда нямат проблеми с това, че почитат празника Сабат, дават обещания за вечен живот в Рая и си имат "тайни плочки" с древни послания. Песента също споменава героя Уризен на британския писател Уилям Блейк - в неговите творби присъства хаплива пародийна критика на Бога на Стария завет, когото авторът разглежда едновременно като крайно тираничен и наивно добронамерен.
image
Все по-надълбоко в лудостта
След всичко дотук казано, вече не би трябвало да учудва никого, че Дейвид Айк е винаги готов горещо да прегърне всяка псевдонаучна идея, съществувала някога под слънцето, включително и тези на алтернативната медицина, и гръмко да я пропагандира на своя уебсайт: от хомеопатията до витаминозната магия, до паметта на водата, отричане на ваксините, СПИН-конспирацията, фармацевтичната конспирация и т.н. Г-н Айк несъмнено действа като своеобразен магнит за всяка форма на лудост, която можете да си представите.
През 1991 г. по време на едно свое гостуване в телевизионното шоу на Тери Уогън, по средата на разговора им за футбол (за който Айк бил поканен), той изведнъж се самообявил за "сина Божи" и заявил, че Британия ще бъде опустошена от унищожителни цунамита и земетресения (макар че Британските острови са сеизмично неактивна зона). Оттогава започнал винаги да носи тюркоазено по дрехите си, което навело някои хора на мисълта, че самият той може и да е рептилоиден извънземен. През 2006 г. продуцентите на шоуто ВИП Брадър го отхвърлили като възможен гост в къщата на Биг Брадър, защото го сметнали за "прекалено странен". Което идва да покаже колко далеч извън скалата на лудостта вече е бил по онова време.
През 2008 г., Дейвид Айк се кандидатирал за депутат като независим кандидат в междинните избори от избирателен район Халтъмпрайс и Хаудън. Събрал всичко на всичко 110 гласа и не успял дори да си покрие входната такса за изборите. Ако гущероподобните хора, живущи между Селби и Хъл, му бяха осигурили изборната победа, той навярно така или иначе е щял да откаже да влезе в парламента, тъй като се е бил зарекъл никога да не положи клетва пред Кралицата, както е традицията (както може да се очаква, той смята, че Нейно величество, както и цялата кралска фамилия, също са гущери; по ирония, принц Чарлз споделя вижданията на Дейвид Айк поне в една област - алтернативната медицина).
image
Айк е единственият неамериканец, попаднал сред списъка на интервюираните в документалния филм Падението на Америка и Западния свят.
Айк сам се обявява за най-скандалния писател на света. Хората извън Великобритания обаче надали знаят кой е той и когато срещнат името му сред заглавията в секцията с теории на конспирацията в книжарницата, навярно го подминават (или просто се питат, "Тоя пък кой е?") И бездруго повечето страни по света си имат свои собствени екземпляри от същата порода - ние например си имаме Волен Сидеров и Красимир Иванджийски. Сред по-известните американски конспиративни теоретици пък са такива имена като Алекс Джоунс и Джеси Вентура.
Дейвид Айк остава доста активен в своята област и до ден днешен. Така например през 2012 г. той заявява, че церемонията по откриването на Олимпиадата в Лондон е била сатанински ритуал, предназначен да канализира отрицателната енергия, и че "Олимпийският стадион е стратегически разположен върху едно от възловите места от световната енергийна мрежа, за да се възползва от огромните центрове на могъщество в Лондон и Британия - и това е причината Гластънбъри Тор, една от най-значимите енергийни точки и портали между измеренията във Великобритания, да заеме главно място в церемонията".
image Козирувайте на шефа!
Постоянно вдигане на мизата на лудостта
И ако всичко гореизброено не ви е било достатъчно, сега Айк изглежда е взел историята от "Матрицата" много присърце и доста буквално (е, може би с изключение на онази част за супер-нинджата Киану Рийвс и роботите-господари).
image image image
image image image
Някои известни личности, които според Айк със сигурност са рептилоиди
- Нейно величество Елизабет II, Кралица на Великобритания и Северна Ирландия, Рицар на Ордена на Слона, Главнокомандващ на Южноафриканските железници и Пристанищни бригади, Монарх на великия Барбадос и т.н. - Покойната кралица Елизабет, Кралицата-Майка - Принц Чарлз (макар че тук нещо не се връзва: ако Чарлз наистина беше гущер, тогава не би ли си направил труда поне да се прикрие малко и да НЕ изглежда толкова като гущер!?) - Дик Чейни (е, тук почти сме склонни да се съгласим) - Джорд Буш-младши, бивш президент на най-могъщата суперсила в човешката история; понастоящем художник-аматьор - Буш-Старши - защото крушата не пада по-далеч от дървото... или храста - Бил Клинтън, Хилари Родъм Клинтън, а навярно и Моника Люински! - Ал Гор - определено под тази фалшива човешка обвивка, гущеровата му кожа е на зелени люспи - Тони Блеър - просто погледнете тази зловеща усмивка, няма начин да не е рептил! - Тед Хийт (Айк изглежда храни особено силна неприязън към него - наскоро го изобличи като най-големия педофил и демагог, заел възлово място в злата световна мрежа от конспирации и понастоящем живущ на офшорния остров Уайт; дали тази атака е зле прикрит израз на хомофобия от страна на Айк, или е просто поредният израз на всеобхватната му лудост, все още остава неизвестно) - Фамилията на Ротшилдови - къде без тях! - Фамилията на Рокфелерови - да не останат и те по-назад - Меровингите, ранносредновековна династия от Франция; според Дан Браун - наследници на тайната потомствена линия на Христос и пазители на Светия Граал и тайното познание - Древните китайски императори (онези с теракотените войници), за които легендата твърди, че са били полу-змии... не е ясно как точно е възможно да си човек-змия, но какво пък! - Египетските фараони, несъмнено основоположници на всички тайни общества по света - Добре де, на практика всяка монархическа династия по света... - Шон Конъри, Стенли Кубрик, Уди Алън и всякакви други холивудски чифути... ъъъ, такова де, гущери - Уили Нелсън, Крис Кристофърсън, Харолд Уилсън, Далтън МагГинти (бивш премиер на провинция Онтарио) и въобще всеки, който по някакъв начин е издразнил Дейвид Айк в даден момент от живота му
ВНИМАНИЕ! Ако забележите някой от гореизброените индивиди да принася деца в жертва на олтара на езическите си богове или да пие кръв от ритуално икрустирана чаша-череп, ще се наложи спешно да докладвате в най-близкия зоопарк... или полицейски участък.
image

Някои мнения на Дейвид Айк за модата
Дейвид Айк, както и неговите верни последователи, са добре известни в популярната култура с това, че са прокарали модата с шапките от станиолово фолио. Тази модна тенденция е начин да се предпазиш срещу коя да е злонамерена конспиративна групировка и да не им позволиш да ти прочетат мислите и да ти манипулират мозъка. Изглежда станиолът предпазва черепа от влиянието на микровълните, които използват извънземните рептили - или нещо такова. (Колкото по-кух е черепът, толкова по-предпазен е нагизденият със станиоловата шапка индивид). С времето тази тенденция е станала толкова популярна, че е въведена и в някои клиники за психичноболни, както и сред някои американски доброволчески движения за самозащита.
image
Дори и спрелият часовник...
Въпреки откровената си лудост, Дейвид Айк поне си е направил труда да се замисли над нововъзникналото крайнодясно фундаменталистко движение "Чаеното парти" в САЩ и да го заклейми. Той е казвал, че не е съвсем сигурен кое е по-вредно за човечеството: Новият Световен Ред, който гущерите се опитват да прокарат, или обществото, което мнозина сред привържениците на "Чаеното парти" си представят в кухите си черепи. Това неминуемо го е поставяло на нож с някои други конспиративни теоретици като Марк Дайс и вече споменатия Алекс Джоунс. Айк също насърчава хората да са скептично настроени към религиозния фундаментализъм като цяло, понеже религиите несъмнено са творение на извънземните гущери, които искат да контролират масите. За него твърденията в Светото писание са налудничава глупотевина. Само обаче да сте посмели да се усъмните в собствените му щури идеи, които се блещят насреща ви от личния му сайт! Тогава ще ви залее с безспирна заклеймяваща тирада - и тогава горко ви!
Малко допълнително четиво и гледиво
Личният сайт на Дейвид Айк Информация за рептилите (включително снимки, клипове и описание на плана на рептилите - прочетете го, животът ви може да зависи от това!) Още за рептилоидите Скептиците са контролирани от рептилите (поне според Айк) Едно творение на Айк за окултното и свръхестественото Дейвид Айк и Джон Ронсън - специално издание Божият син ви уверява, че ваксината срещу грипа ще убие децата ви Сайт, който най-нахално и безочливо разбива на пух и прах всяка една от безбройните теории на Дейвид Айк (как смеят! безмозъчни овце!) Старгейт е реалност! Режисьорът Роланд Емерих през цялото време се е опитвал да ни предупреди!


Тагове:   псевдонаука,


Гласувай:
23



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vmir - Не е зле да има подобни изтрещялници,
14.05.2014 15:26
за да ангажират енергията на лудите в нещо, иначе лудостите им щяха да бъдат по-непредсказуеми и с по-тежки последствия. Никога няма да свършат лентяите, които се блазнят от възможността без усилие и дарба да поставят невежеството си над образованите, талантливите или трудолюбивите.
цитирай
2. asthfghl - 1.
14.05.2014 15:42
Проблемът е, че те правят пари на гърба на лековерните. Но по-големият проблем е, че влияят и върху поведението на някои от тях - при това не по особено позитивен начин, а понякога и с фатални последици:

http://www.brahmakumaris.info/forum/viewtopic.php?f=12&t=3027

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2120869/Heavens-Gate-cult-committed-mass-suicide-15-years-ago.html
цитирай
3. vmir - Това е абсолютно вярно,
15.05.2014 06:08
но като си спомня адски тъпите претенции на комунизма, че се бил справил с антисоциалните прояви и дори болестите, например, че СПИН - ът бил "несъвместим със социалистическия морал" и ми се струва, че е по-добре изтрещелите да са забележими отдалеч, отколкото да са принудени да се крият и преструват, защото тогава ще бъдат загадъчни, интересни и най-вероятно - още по-опасни. Твоят постинг например е естествена реакция на техните легални изяви, която щеше да бъде невъзможна, ако бяха принедени да преминат в нелегалност.
цитирай
4. asthfghl - ...
17.05.2014 18:04
За пореден път: обидни коментари и тролски опити тук няма да виждат бял свят.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4280495
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив