Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2014 10:54 - Канзас срещу Вселената
Автор: asthfghl Категория: Технологии   
Прочетен: 1319 Коментари: 1 Гласове:
19

Последна промяна: 11.04.2014 11:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Може и да е сатира, но все пак е изцяло в сферата на възможното, предвид откровено антинаучния уклон в образователната и медийната политика на някои щати...
image image image
Канзас забранява безбожната поредица "Космос" *
От наскорошното си подновяване през март тази година, вече с водещ Нийл деГрас Тайсън, научнопопулярната поредица "Една космическа одисея" на FOX успя да привлече както многобройни почитатели, така и немалко противници. А съвсем скоро идеологическите сблъсъци около поредицата може да достигнат неподозирани висини, след като щатските сенатори в безкрайно набожния евангелистки щат Канзас предложиха закон, според който канали като FOX ще трябва да плащат солени глоби, задето си позволяват да излъчват подобна атеистка пропаганда. Който канал не се съобрази с новото постановление и излъчи всичките 13 епизода от първия сезон на поредицата, щатът Канзас ще бъде в правото си да отнеме лиценза му и да спре от ефир цялата му програма.
Все пак ултраконсервативните законодатели в Канзас предлагат на FOX една спасителна задна вратичка, през която да може да се заобиколи законът: те обещават да не въвеждат постановлението в сила, ако FOX се съгласи веднага да разработи нова поредица с водещ популярния креационист и привърженик на теорията за младата Земя, Кен Хам, директор на Креационисткия музей в Канзас. Тази програма трябва да прокарва креационистките теории за така наречения "интелигентен създател". Ще се излъчва в неделя вечер, точно преди "Космос" и веднага след неделната молитва.
Всъщност този нов закон е отроче на канзаския щатски сенатор, чието име по ирония е Том Едисон. ""Космос" е неолиберална програма за промиване на мозъците на подрастващото поколение, предназначена да принуди децата ни да подлагат на съмнение съществуването на нашия господар и спасител Исус Христос, да пребъде името Му", заявява Едисон в наскорошно интервю за едно от многобройните ултраконсервативни издания "Пушки и Патрони". "Този филм е крайъгълен камък в пъкления план на безбожните либерали, които всячески се стремят да привлекат младежта на страната на техния измислен бог, когото наричат "разум" и "логика". Крайната им цел е консерватизмът да отмре след някое и друго поколение. Е, ние няма просто да си стоим така и да допуснем това да се случи! Няма да позволим на тази телевизионна поредица да продължава да се излъчва безнаказано, да трови съзнанието на беззащитните ни дечица и да разруши бъдещето им и да им отреже всички мостове към вечното Спасение!"
Хвърляйки обилни плюнки във всички посоки, Едисон също така обяснява надълго и широко какви са причините толкова много да мрази въпросната документална поредица. "Този филм въобще не се основава на реалността. Водещият непрекъснато бръщолеви някакви неща за науката и научния метод, но нито веднъж не споменава нищо положително за Исус, нашия Спасител. Той твърди, че еволюцията и климатичните промени са факт, а не просто мнение на шепа изкукали хаховци, които имат безочието да се зоват "учени". И с безкрайна гордост съобщава на зрителите, че очаква от децата им да поставят всичко под съмнение, да разчитат на наличните емпирични свидетелства, да се отнасят със скептицизъм към религиозните поверия и към вярата като цяло. Очевидно сценаристите няма да мирясат, докато всички дечица не се превърнат в безбожни либерали и така не продадат душата си на Лукавия!"
Неговите противоречия с "Космос" обаче далеч не се изчерпват с това. "Наблюдавам поредицата под лупа още откак излезе първият й епизод. Какви ли опити не направи тя да ни убеди, че религията и по-конкретно християнството се справя ужасно с науката и винаги се е опитвало да потиска учените. А в последния епизод водещият се впусна в безкрайна тирада колко велик е бил ислямът и колко големи почитатели на науката и просветлението са били средновековните араби! Светотатство!" След кратко задъхване от прекомерно вълнение, праведният сенатор продължава с изобличителната си реч: "Така че нека се уверя дали правилно съм разбрал авторите на филма... Значи християнството е зло, Бог не съществува, а мюсюлманите са най-готините хора на Земята? Е, вече трябва да ви е станало пределно ясно: тази програма е кощунство! И нашият проектозакон за благородно цензуриране на това богохулство е изцелението, което ще донесе спасение на нашия богобоязлив щат!"
image

Същевременно, някои противници на този закон правят плахи опити да му се противопоставят, като заявяват, че той е очевадно нарушение на Първата поправка в Конституцията на САЩ и че федералното правителство би следвало да се намеси със законови санкции срещу Канзас, ако предложението мине в местния сенат. "Този закон съвсем явно е в нарушение на принципа на свободното слово, както и на разделението на църквата от светската власт", се казва в изявление на Департамента по Правосъдие. "Ако се наложи да отнесем казуса чак до Върховния съд, уверяваме ви, че сме готови да го сторим".
Но Едисон е непреклонен и твърди, че въобще не се притеснява от евентуалните съдебни действия от страна на федералното правителство. Макар и засега да не споменава, че Канзас би могъл дори да обмисли възможността да се отцепи от САЩ, ако законът не мине, и да създаде независима теократична република, където да властват единствено законите Господни, той все пак заявява: "Исус ще предпази този закон от безбожните зложелатели и слугите на Сатаната и ще му осигури безпроблемен път до бюрото на Губернатора на нащия щат. А както знаете, той е наш човек и със сигурност няма да се поколебае да го подпише начаса. Тези заблудени и обсебени от науката и рационализма либерали могат да се съмняват във всесилието на Всевишния колкото си искат, но истински вярващите в Христа нашия Спасител знаят, че рано или късно всички ние ще съзрем доказателствата за съществуването на нашия господ Бог. И тогава Той ще ни отърве от този сатанински филм и от всичките тези безбожници. Помнете ми думата: те ще горят вовеки в Ада, а ние ще ги гледаме отгоре и ще им се смеем!"
  * бъзик бе, Уили...


Тагове:   бъзик,   псевдонаука,


Гласувай:
19



1. kostadin - Християнството и всички видове ...
16.04.2014 10:01
Християнството и всички видове религиозни чувства не са зло
Злото идва от ръководствата на институцията, на църквите
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: asthfghl
Категория: Технологии
Прочетен: 4306691
Постинги: 1683
Коментари: 3144
Гласове: 11390
Архив